Pages

Sunday, April 15, 2012

Tunku Mishal Shahrin Tunku Ibrahim, Kerabat Diraja Johor Kaki Pukul?


Seorang penyanyi hip hop, Mikael Adam Mohd Rafae, 24 atau lebih dikenali sebagai SonaOne cedera teruk di muka dan badan selepas mendakwa dibelasah seorang kerabat diraja di luar sebuah pusat beli-belah di Bukit Bintang, jam 3.50 pagi semalam.

Ketika kejadian, Mikael Adam berada dalam kereta bersama dua rakannya di luar pusat beli-belah itu sebelum didatangi seorang lelaki dikenalinya yang secara tiba-tiba menariknya keluar dari kenderaan berkenaan. Selepas ditarik keluar dari kereta, beliau dibelasah dan dipijak menyebabkannya terpaksa mempertahankan diri dengan menutup muka dan kepala menggunakan tangan bagi mengelak kecederaan.

Dia cuba meminta pertolongan rakan dan orang awam di sekitar tempat kejadian tetapi tidak sempat sebelum pengsan tidak sedarkan diri kerana cedera parah di muka. Dia sekarang sedang dirawat di hospital. Selanjutnya, Berita Harian.


Kerabat Diraja?

Kerabat Diraja mana yang dimaksudkan? Ramai yang membuat telahan individu yang dimaksudkan tersebut adalah Tunku Ismail Idris ibni Sultan Ibrahim Ismail a.k.a Tengku Mahkota Johor a.k.a TMJ a.k.a pakwe Fazura. LOL. Berapa banyak a.k.a daa...

Tetapi, bukan TMJ! Menurut Hunny Madu, DJ FlyFm menerusi laman sosial beliau, Kerabat Diraja tersebut adalah Tunku Mishal Ibrahim. Lihat tweet beliau yang telah di'screenshot'.


Dan menurut Hunny Madu, Tunku Mishal juga pernah memukul Hafiz Hatim yang juga merupakan DJ radio FlyFm di The Rootz pada tahun lepas.



Siapakah Tunku Mishal?

Nama penuh beliau ialah Tunku Mishal Shahrin bin Tunku Ibrahim. Dilahirkan pada 3 April 1987. Dan memang sah dia merupakan kerabat Diraja Johor. Bukan kerabat diraja Pahang, mahupun Majapahit. Kalau tak percaya, boleh check di www.royalark.net


*Lagi gambar-gambar Tunku Mishal boleh dilihat di http://yfrog.com/user/TunkuMishal


Dan ada orang mengisukan kes ini kepada TMJ. Dan responnya, TMJ tidak mahu mengaku yang Tunku Mishal adalah kerabatnya. Malah menyokong jika Tunku Mishal dipenjarakan. Ini menunjukkan TMJ sendiri tidak sukakan Tunku Mishal. Selain itu, ada juga yang mendakwa Tunku Mishal telah dibuang negeri.



Mohon polis ambil tindakan jika terbukti dia bersalah. Tak kira la kerabat diraja ka, anak sultan ka, anak PM ka, tindakan undang-undang tetap kena ambil! Jangan pejam mata dan pilih bulu. Apa-apapun, adalah lebih baik kita mendoakan semoga Tunku Mishal diberi hidayah oleh Allah SWT untuk kembali ke jalan Islam yang sebenar. Aminnnn...


SZ : Kerabat jangan jadi keparat!

24 360 juta komen:

Fz27 said...

berat 88 mung ni..

~~zana@pb~~ said...

Ingatkan Fajura dgn TMJ, rupanya dgn adik dia...kategori ganas, panas baran...abis la sape jd bini dia.

naqib faiz said...

pergh. masuk wrestling la woi

Ayuni said...

hm, weird....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kena ambik tindakan...mana boleh...kalau lepa berpangkat lepa dikecualikan?ini tidak adil...

Haw said...

negaraku semakin kucar-kacir.. setiap hr ada aje berita yg zalim.. kena bakar.. kena bunuh.. dr masalah org atasan hinggalah ke manusia kebanyakan.. menjadi mangsa atau pemangsa

Mohamadazhan.com said...

kerabat mana yang ada isu bunuh tu?

Solihin Zubir said...

@Mohamadazhan.com : bunuh? ada ka? not sure..

[wani_mn] said...

:O terkejut tgk muka memasing. sampai macam tu sekali!

p/s :
banner blog ni ada style dan TERSANGAT cool okay!! :D

Terbelog said...

kalo darah diraja bukan
kuasa mutlak ke puii..

imantizz_truper said...

kesian dekat org yg kena pukul tu...langsung x berperikemanusiaan betul...org yg kena pukul tu ada hati dan perasaan jugak..

Aretikz said...

Ting ting ting.. round 1, fight.. eh? ahakz..

kesimpulannya, jangan pergi bukit bintang.. haha.. banyak bahana.. ahakz..

azwa amani said...

uishhh...hensem, tapi kaki pukul plak.. huhuhu :)...

Anonymous said...

Just like Encik Solihin Zubir cakap pada perenggan akhir...moga-moga kerabat diraja tersebut diberi hidayah oleh ALLAH..amin..

Anonymous said...

kemana tumpahyer bola golf kalau tidak di driver nya...kahkah

pena rozie said...

Ambil la tindakan yg sewajarnyer....

Nim Yorza said...

Aduhai... Apa nak jadi...

Jue AbdRahman said...

sangat menakutkan la org yg suke angkat tangan ni

Anonymous said...

@~~zana@pb~~ mishal bukan adik tmj lah, just sedara jauh je

Anonymous said...

Like grandfather...like grandson....hihihi a.k.a kaki pukul

Anonymous said...

Like grandfather...like grandson...a.k.a. Kaki pukul

Anonymous said...

Wowww.... Amat berbakat. Insan mcm ni la yg kita perlukan di Gaza....

Anonymous said...

Bapak borek anak rintik kan kan kan kan kan

Anonymous said...

cuba buat carta susur galur keluarga kamu
cuba buat carta galur kerabat Johor

lihat kedudukan tunku mishal di mana
lihat kedudukan tunku mishal jika dia kerabat kamu


maka jika tunku mishal itu kerabat kamu, berita kemenangan kerabat kamu belasah artis? contoh kerabat Anonymous belasah artis.

lupakan emosi dan berfikir