Pages

Sunday, November 13, 2011

Fesyen Tudung Chipsmore

Anda gemar berfesyen? Pelbagai jenis fesyen tudung boleh didapati di pasaran sekarang. Antara jenis-jenis fesyen tudung yang popular ialah fesyen tudung Ariani, tudung bawal, tudung Hana Tajima, tudung Yuna, tudung Mawi dan pelbagai jenis lagi tudung yang bermacam-macam gaya dan jenama sehinggakan namanya hampir tidak masuk akal dan tidak ada kena mengena dengan tudung tersebut.

Tidak terkecuali antara fesyen yang mendapat sambutan hangat adalah fesyen Tudung Chipsmore.

Fesyen Tudung Chipsmore

Kenapa ia digelar Tudung Chipsmore? Sila lihat gambarajah di bawah..


Fesyen Tudung Chipsmore sememangnya mendapat sambutan hangat. Hangat di NERAKA!

Contoh penggemar tudung Chipsmore adalah :

1. Pakai tudung ketika berada di Tanah Suci Makkah saja.
2. Pakai tudung ketika ziarah kubur saja.
3. Pakai tudung dalam filem saja.
4. Pakai tudung pergi sekolah atau kolej saja.
5. Pakai tudung masa bulan puasa saja.
6. Pakai tudung ketika akad nikah sahaja.
7. Pakai tudung sebab nak ambil gambar saja.
8. Dan lain-lain lagi yang anda boleh lihat sendiri di sekeliling anda.

Adakah bagi mereka Allah hanya ada di tempat-tempat tertentu sahaja?

Kepada yang sukahati kejap pakai tudung, kejap tak pakai tudung tu.. Cuba bayangkan..

Kalaulah korang boleh kejap mati, kejap hidup.. Kan bagus. Bolehlah lepas korang mati tu, then korang bangun balik dari kubur. Then korang bolehlah cerita kat kitorang semua macam mana siksa kubur orang yang tidak menutup aurat. Kalau boleh rakam sekali dalam kubur tu, lagi bagus. Betul ke kena siksa yang macam dalam Al-Quran dan hadis cerita tu? Teringin nak tahu ni.. Heh!

SZ : Ntah berapa banyak entry blog aku sentuh pasal aurat.. Awat hangpa ketegaq sangat?

56 360 juta komen:

HujanMenjerit said...

ingatkan ada tudung jenis baru..ahahaha. tudung chipsmore rupanya.
sy dah lama pikir ape tujuan girl yg on-off tu. sebab mane2 tempat belajar, mesti ada yg macam tu even tak byk pon.. pelik pelik.

p/s: ketegaq tu apa?? hihi

yuyu aziz said...

hehe betul jugak eh...off and on..so namanye tudung chipsmore.

fiq. said...

memang ramai yg macm ni, expecially budak2 sekolah/u.

tapi kalau yg dah tue bangka tu lagi la xpatut kan ....

sama2, betulkan diri ni ;)

CikPuan Fara said...

kat opis pakai tudung.. kat luar freehair, dpn org lain pakai tudung tp depan bf cth:3G freehair.. mereka mungkin tak betol3 faham kenapa wajib bertudung n menutup aurat =(

Solihin Zubir said...

@HujanMenjerit ketegaq = degil.. :D

Atiqah Farhana Safian said...

tudung chipsmore yang paling diminati sekarang.. hehe

qasehraihan said...

bagus entry ni...
boleh jd suami soleh utk 4 isteri kalau ini ilmu yg SZ ada..hehehe

ayiel said...

salam..
saya setuju dgn tudung chipsmore nih,ada yg kejap ada kejap takde :)))

tapi setakat ni saya tengok awak share berkaitan aurat perempuan, mungkin ada juga sesetengah lelaki yg tidak menutup aurat??

harap awak boleh buat tentang aurat lelaki pula, bukan saya nak backing kaum perempuan sebab saya perempuan, tapi atas dasar ingin tahu tentang aurat lelaki, yang nampak pusat, yang nampak kepala lutut tu bagaimana pula?tidak ada yang membuat entry seperti itu..maaf jika saya terlalu menyibuk atau over

Solihin Zubir said...

@ayiel wslm.. terima kasih atas saranan tersebut...

mmg ada dlm perancangan... akan dilaksanakan nanti..

Yatie Awang said...

betul tu, akak pun selalu jumpa orang macam ni...entahlah susah betul kalau cakap tentang aurat ni...kita cakap macam ni, dia jawab macam tu..

tapi sebagai sesama manusia dan beragama islam, bagus kalau kita sentiasa mengambil berat antara sesama kan

FariehanIbrahim [LBC] said...

maybe dia ingt dosa pahala, ajl maut tu chipmore jgak agk nya..
leh main tukar sekelip mata. huhu

nauzubillah, moga dikuatkan iman. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tudung cipsmore...mkn pun sodap.keh3

mereka lum fhm hukum maknanya solihin.moga terbuka pintu hati mereka memenuhi tuntutan agama.

Cik MataKuyu said...

tudung chipsmore.... bunyik macam best... rupa rupa nya.....teeettt hihi ..
terpaksa komen sebab takut kena tembak.. haha .. nice entry :)

IZYAN KAHER said...

baekk punya perli!

#keep it up. this is what makes me stick with this blog for such a long time :)

cintatulip said...

btol 2 ayiel.. rmai hentam pompuan.. tp tak hentam lelaki.. hik3

bai baizura said...

smoge mrk2 yg mcm ni dpt hidayah & dri ini jg dijauhkn drp pkai tdg mcm chipsmore 2:))

Siti Safiyyah said...

ss penah jumpa golongan sebegini. dan rasanya sz pun penah jumpa kan?


sebab tu, sebagai perempuan, kene fahami betul2 apa erti menutup aurat tu. kalau pakai tudung sekadar tutup rambut dan leher tu, dah tutup aurat ke namanya? jangan main 'sekadar lepas2 tutup' je.


macam yang CikPuan Fara cakap tu, depan pakwe boleh pulak free hair masa 3G. itulah jadi bila teknologi disalahgunakan. suruh 3G dengan mak ayah takmo pulak kan. manusia..


apa-apa pun, marilah kita doakan perempuan2 di luar sana yg pakai tudung chipsmore sebegini dibukakan hati dan mata utk melihat kebenaran. agaknya skang mereka tak nampak lagi kot. tak gitu sz? hehe :DD

Syafiq Ahadin said...

Word of the day. Ketegaq!!! hek3!

thanks sharing. huhu!

azwa amani said...

lamanya tak kesini.. hehehe...

good entry.. :) takpelah SZ, selagi mampu kita teruskan dakwah..jgn putus asa, memang dorg kalau nafsu dah lebih dari iman memang ketegaq..

pena rozie said...

Tudung paling fofular sekarang ni. Tapi cantik gak pic tu ek. Siap ade chipsmore lagi. hi...hi...hi...

diana said...

tu hadinya bila si pemakai anggap tudung hanya untuk berfesyen..

nabByla said...

papn, untung jadi laki... aurat xdala kena jaga cam pmpuan.

bella so far alhamdulillah. xpnh la pkai kjap pkai dan kjap x pkai tudung. just cara pemakaian tudung tue, belum lagi had cm ustazah2 pkai. insyaallah, satu haru nanti mungkin.
doakanla utk kite. hehe..

nini said...

hahahaha..ta paham nape dorang perlu on off...haha

pha is said...

selagi ada nafsu, selagi ada setan, masalah tudung ni tak kan lupus ditelan dek zaman.. hehehe

shafiq ahmad said...

"Pakai tudung ketika berada di Tanah Suci Makkah saja"

yang ni solid..haha

naziyatul fatihah said...

igt ade tudung baru. =p

dulu pon saya mcm ni.on off...
depan kengkawan pakai sebab diorg semua pakai.tapi bila dgn family terus bukak.
org cakap terbalik.

tapi alhamdulillah...skrg semua dah berubah.tuhan dah bukakan hati utk teros pakai.
moga ianya kekal.
amin~

Anonymous said...

Tq atas perkongsian..

sergeant keroro said...

entah la, dah cakap ketegaq jugak. ish2

Hazwan Arif said...

ni orang panggil Perempuan Bertudung Terbang

Hansyitake~ said...

tengok title entri pon dah boleh agak...

gmba 1st tdung chipsmore tu nice... haha...

zaman skrg tudung hnyalah kain bak kata kak fenny dlm blog arcx13...

Miss Meen said...

Huhu.....
Tapikan...jika mahu memulakan sesuatu haruslah berperingkatkan...
Kdg2 manusia selalu kalah dgn situasi....
Ermm apa yg blh kita buat moga hari esok lbh baik dr smlm....
:)

nawwar_hanifah said...

mintak jauh dari pkai tudung cmni~
ustaz sy pernah ckp, ayat Qur'an yg suruh pakai tudung tu ada ulama' tafsirkn sbgi "pakai dgn bersungguh-sungguh."

sbb tu wajib tutup aurat..bkn sekadar ikut fesyen, trend, ikut tmpt n sbginya~

cik ciput said...

semoga sapa2 yg ada dalam kategori ketegaq nih berubah satu hari nnti..amin.

FaKArePa!n said...

comel gak design tudung chipsmore tu.. hehe

ReYnn said...

tepuk dada,tanya di mana iman kita..

exora said...

saya rasa SZ kena buat n3 yang menegur ala2 jiwang kot..sentimental ckit..
baru ada awek yg cair dgn kata2 SZ yg mengajak berbuat kebaikan...heheh

Norashiqin Kamaruzaman said...

ketegaq tu rajin kan?? ke salah?? erk... hoho...setuju dgn ayiel....

Gadis mutiara said...

setuju=)

Norashiqin Kamaruzaman said...

owhh ketegaq tu degil.... owhhh... 0_o

enriched chocolate said...

dah lame tak singgah blog kau ni. haha sumpah aku setuju ngn entry ni! kejap pakai kejap tak pakai baik tak payah~

k e y r i said...

dah lame tak singgah blog kau ni. haha sumpah aku setuju ngn entry ni! kejap pakai kejap tak pakai baik tak payah~

pemanis kata said...

en.solihin anda boleh maju lagi.. teruskan menulis.. anda seorang yang berbakat.. :)

NURUL NADIAH MAMAT said...

teruskan usaha dakwah anda..... :)

Nafisa81 said...

masa remaja dulu chipsmore jugak...tp alhamdulillah lepas kawen dah tak chipsmore lagi

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ye je aku pikir tudung chipsmore.. xpenah dgr plak.. rupanyer... aku dah paham.. sekejap bertudung..sekejap tak...

haha..

Adylia Qarissa said...

pasti ada yang tersentap baca entry nie...

selamat beramal...

Ieja said...

ada jugak yg macam tu tapi kalau last2 insaf tu bagus la kan..huhu
berdoa je la yg terbaik untuk dorang

btw, nice blog :)

eh2 cik moon pon ada di sini la..hehe

Amoi MiyaSya said...

tak tau nak komen ape , tapi macam tak boleh terima bila orang cakap "teringin nak pakai tudung , tapi belum sampai masanya"

samanosuke_04 said...

huhu, dalam banyak2 blog yang bagi nasihat, aku rasa blog nie yang paling direct dan kejam.. haha, tapi aku suka.. kekadang kita takleh main cara lembut, diorang kalis.. bagi teguran yang tebakar sket, baru tau.. hahaha

dayah said...

terima kasih bg nasihat telus ..doakn ye sy akan improve my ownself...sy xsempurna

Sunah Sakura said...

hurmm..kadang2 kene ulang banyak kali gak cakap benda2 ni sz...sebab sekali je manusia lupa, dua kali lupa lagi...banyak2 kali lak jadi lali...adehh..tak tau da nak wat lagu manaaaa...

tapi part kejap mati kejap hidup tu memang best lah ayat dia..

YOUsoF said...

lILE sekali kat sini Lihin!



Sedih aku tengok orang yang gemar fesyen macam ni.. Diaorang nampak lebih manis pun dengan bertudung... kan.


Ayat last tu terbaik! Harap² ramai yang dapat mesej kau ni bro..

Ujang9897 said...

kenapa tukang pakai tudung chipsmore takda yang komen ek..=)

hahahahah..,


yang si pakai tudung bila di tanah suci mekah tu baca tak blog kau ni ek...=)


*woi..!! PM aku biodata kau..,aku nk kutuk kau..tQ

Solihin Zubir said...

@Ujang9897 aku harap tukang pakai tudung chipsmore tu baca walaupun tak komen.. heheh..

weyh! aku gurau jela. takyah nk ngada sgt nk post biodata aku.. aku bukan zack.. LOL

Wannie Ariffin said...

semua ni atas diri jugak.. aurat ni macma mainan je bagi dorg... time perlu pakai time tak semuanya bunag...

post ni patutnya dibaca oleh golongn perempuan yang mainkan aurat sebegini rupa.. bagi sedar n muhasabah diri..

nub said...

ketegaq!ketegaq piau.

heran dibueknya eden nih. haha