Pages

Sunday, October 9, 2011

50 Ahli Politik Malaysia Paling Berpengaruh

Salam A'laik..

Hari ini, aku nak tolong promot satu Page di Facebook yang diwujudkan oleh Makmal Kajian Politik As-Soff (MKPA) untuk meninjau pandangan umum mengenai ahli-ahli politik Malaysia paling berpengaruh. Hasil survey ini akan dirumus untuk dibincangkan bersama dengan tokoh-tokoh terkemuka dalam bidang sejarah, pengajian sosial, sains politik dan beberapa bidang berkaitan untuk menentukan ranking sebenar.

Syarat-syarat dan Cara Mengundi

1. Undi 10 tokoh teratas paling berpengaruh bagi anda dengan cara klik 'LIKE' pada gambar di dalam Album page tersebut.

2. Anda boleh 'LIKE' mana-mana ahli politik yang anda fikirkan paling berpengaruh. Namun disarankan tidak melebihi 10 orang bagi memastikan kualiti survey ini lebih terpelihara.

3. Anda juga boleh mencadangkan nama baru dan jika terdapat 5 'LIKE' pada cadangan itu, ia akan disenaraikan sebagai calon.

4. Bagi ahli politik yang tidak mendapat 'LIKE' sekurang-kurangnya 10, cadangan untuk mengeluarkan ahli politik tersebut boleh dibuat dan jika 10 'LIKE' pada cadangan tersebut, ia akan dikeluarkan. (Rosmah Mansor adalah antara calon yang telah disingkirkan) :D

Jadual kerja kajian MKPA ini adalah sebagaimana berikut :

01 - 16 Oktober 2011 : Pencalonan dibuka sehingga 100 calon.
17 - 23 Oktober 2011 : Penyingkiran 40 calon yang mendapat undian terendah.
23 - 31 Oktober 2011 : Penyingkiran 10 calon yang mendapat undian terendah.
01 - 30 November 2011 : Undian untuk 50 orang calon tertinggi.

*Tertakluk kepada perubahan

KLIK GAMBAR DI BAWAH UNTUK KE PAGE TERSEBUT


SZ : Siapakah Tokoh pilihan anda? Nak tahu siapa calon utama pilihan aku? KLIK SINI!

16 360 juta komen:

cintatulip said...

terbaik la!!! cpat2 p page 2 nak like.. hohoh..

Farhan AJ said...

x tgok album lagi pun dah tau nak like sapa..kan kan kan ?? hehe

N@SIQUE said...

Tuan Guru Nik Aziz la...:D

Selamat Tinggal Dunia ©: 50 Password Yang Mudah Di Hack

azwa amani said...

sudah semestinya ustaz fadzil nor, tok guru dan AI.. Allahuakhbar

Nurulain said...

nak tok guru :)

a.samad jaafar said...

hang tak patut.. hang dak letak gambaq brehim kodok pasai apa?? kan doh tidoq dia tu..ingat nak undi dia tadi kuikuikui...

t kasih krn sudi singgah kat blog aku..aku selalu jugak ke sini, baca ulasan politik hang yg mantap tu..pertahankan Kedah daripada 'tangan-tangan syaitan' !!

Sunah Sakura said...

nice..nak gi mengundi skang...

Solihin Zubir said...

@Farhan AJ : semestinya... haha.. anda tahu siapa yg layak.. :D

ifwat syamim said...

tang rosmah mansor tu setuju sangat :D

FaKArePa!n said...

Kak Mah dah xde.. aduh.. nak undi sape ni.. hihi

Cik Tina said...

Rosmah disingkirkan. hahak. :D syok jugak. ok! saya pilih Tok Guru dan Anwar Ibrahim walaupon tak minat sgt dgn politik. hihi. XD

diana said...

nak undi jugak la..

exora said...

ramai ni..klu lebih 10 org?.hehehe
jgn mrh SZ...

shahjiehan said...

like!

aniki said...

pergh..dasyat..kena berkempen tak kalau nak undi tokoh2 ni??haha

cik pulau said...

okey..dah p like page tu..
dah like pn pemimpin tu..hehee..

tak sabar nak mengundi..^^,