Pages

Thursday, September 29, 2011

Kes Hina Agong Lebih Sensitif Daripada Hina Islam?

Sudah sekian lama, baru pihak berkuasa nak ambil tindakan terhadap Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara yang menghina Islam tu? Itupun sebab dia hina Yang Di-Pertuan Agong kat facebook dan twitter je? Gembira bila dapat tahu pihak Polis dan SKMM bakal mengambil tindakan terhadap Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara atau nama sebenarnya Adlin binti Abdul Jalil.

Tapi agak kecewa bila mana mereka hanya mengambil tindakan kerana dia menghina Agong. Bukan sebab menghina Islam, Allah dan Rasul. Lihat saja laporan berita dalam Utusan Malaysia. Langsung tidak menyebut kes Hina Islam.

sumber : Utusan Malaysia Online

Rupanya kes hina Agong lebih sensitif bagi mereka berbanding kes hina Islam?

Tabik Spring kepada KID CSI TEAM, GAYSEC, ANONYMOUS (yang Islam) serta semua pihak yang terlibat kerana hasil usaha kalian yang bertungkus lumus mendedahkan identiti sebenar Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara atau nama sebenarnya Adlin binti Abdul Jalil. Walaupun pernah tersalah suspek iaitu Arlene Tan, usaha mereka patut diberi pujian kerana mereka telah membantu meringankan beban pihak Polis dan SKMM yang agak 'slow motion' mengambil tindakan.

Diharapkan pihak yang berkenaan lebih pantas buat kerja apabila membabitkan kes-kes sebegini yang menyentuh sensitiviti umat Islam. Bukan hanya kes hina Agong. Apa-apa pun, tangkap tetap kena tangkap. Jatuhkan hukuman yang setimpal agar menjadi pengajaran.

*Rupa sebenar Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara dan bagaimana boleh kantoi : KLIK SINI!

SZ : Tapi, bila fikir balik, Utusan pun hina Islam.. Patut la dia fokus hina Agong ja..

29 360 juta komen:

Anum said...

macam2

azwa amani said...

errrm :)

nurdani said...

bila melibatkan Agong, barulah tindakan susulan nak dibuat. kalau melibat Islam, ambil masa yang lama untu dapat lihat tindakan mereka. sadis.

hana said...

syukur..
akhirnye tertangkap juga..
muka makcik tu innocent la...

Kakzakie said...

Ini blog ke 3 kakak komen tentang kes ini. Rakyat saja yg celik namun sedih bila tulang-belakang negara sonyap membisu... kalau PRU kelak pasti kes ini jadi isu kita tunggu dah lihatlah... apa jawapan dan putran lidah yg akan diberikan...

Hazwan Arif said...

yg hina islam xde plak nk amik tndakan..haih

cik tehaa said...

no komen.. biasa la tu kan. lgpun Sultan kan ketua agama. huk! :p

Amoi MiyaSya said...

tak faham ape motif dia ni hina Islam. huhu. btw , bila perlembagaan berada diatas dari Al-Quran , mcm ni la jadinye . tak sensitif dengan penghinaan Islam

Sunah Sakura said...

mereka lebih peka kepada benda yang zahir pada mata mereka...

chemie said...

terkejut aku, ingat betui juta-juta komen haha

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

Allahu Akbar dulu, baru Daulat Tuanku...hehe

Sedih tengok Malaysia macam ni, agaknya polis memang sengaja nak suruh orang Islam mengamuk pergi bunuh makcik Hajah tu baru diorang respon kot.

♥cmª shIemª♥ said...

pelik la ngan sepisis dorang ni..boleh plak hina2 agama islam..
nie ade lg 1 kes budak singapore ..satu besen ngan makcik hajjah tu jgk.
~semoga mereka diberikan hidayah...

diana said...

rasanya PDRM kena ada pasukan khas yang pandai jadi hacker.PDRM tak de yang pandai bab2 IT kot..
ekekekek

Anonymous said...

tolong la yang sape-sape tahu macam mane nak remove atau report page wordpress laknatullah tu supaya budak-budak kecik dan orang bukan islam tidak salah faham tentang agama islam... tolong sangat2.. jaga agama kita

hidayahjamal said...

cptla tangkap macik xde agama tu, dlm ic pakai tudun..tapi perangai masyaAllah, smg diberi balasan setimpl.

ehem #tetiba..nk tau, menurut komen mr SZ pd entry sy, awek mana satu comey ye?

Yana Houry said...

dunia akhir zaman....

cik sakdi said...

OH entahlah. mungkin ada tindakan tapi kite x tau kot. agknye la.. hehe

SoutulMujahid said...

huh! sikit pun aku tak terkejut! memang aku dah lama jangka dah. hina agong atau sultan, mesti kena tangkap. hina Allah dan Rasul, x semestinya kena tangkap. adakah mereka lebih mulia drpd Allah dan Rasul? inilah masyarakat kita. menghambakan diri kepada hamba.

*sebenarnya pasal arlene tan tu, diorang bukan tersilap. tapi taktik utk dedahkan identiti makcik lahanat tu. lepas diorang wat kenyataan pasal arlene tan, byk maklumat diorang dapat

Terbang Bersamaku said...

harap2 mak cik nie kne tndakan yg paling berat..dia dah hina Islam, mmg patut kalau kena tindakan yg setimpal..

aniki said...

hahaha..lucu2..tabik monoshock bro

FaKArePa!n said...

pncung je la minah tu.. hbis cter.. biar hukuman dia dgn Allah plak berlangsung..

exora said...

kt malaysia skrg ni SKMM jer yg bijak psl IT ni...sbb dia pun dh ada forensik...setanding dengan ngr barat, mengikut kata penceramah masa saya hadir seminar beberp bln yg lps...pdrm pun x tggu SKMM siasat jer.

Siti Hajar Masri said...

x fhm org suka hina islam ni..

cudly baby said...

hmm.....citizen should think smart..

The Crow said...

Dorang libatkan Agong sebab malas nak buat keje letteww.. wakaka.. Bior makcik kene buang negara terus.. Kalau babit agama, dorng kene layan debat2 lg.. kompom dorang bo layan. :D

Alasan dan point sbb mudah babitkan interpol bantu tangkapan dan siasatan. Hakikat, Team hackers amatur lebih efektif dari badan profesional.. agak menyegan kan lah. PDRM dan forensik SKMM perlu bantuan sentiasa?? :P

(^_____^)

SpekMan said...

@The Crow

Amatur Hackers ni lebih fokus iaitu dia kerebek apa yg dia nak dapat - walhal PDRM & SKMM ada yg lebih luas kerjanya - 'mungkin' lebih mementingkan soal2 berkaitan dgn keselamatan negara dari di'jajah' secara maya..

Kena maklum bahawa setiap org priority kerjanya adalah berbeza2

f_aRa_aINa989 said...

ambikje tindakan..tah pape dia ni..

YOUsoF said...

Agak menyedihkan bila hal duniawi lebih dipandang berbanding hal akhirat..



Semoga kes makcik tu jadi pengajran untuk kita..

aesha said...

mmg menyakitkn hati bila hal hina islam diketepikn