Pages

Sunday, August 28, 2011

Koleksi Baju Raya Terbaik 2008 hingga 2011

Menjelang Hari Raya Aidilfitri, majoriti antara kita semua akan shopping sakan membeli baju raya baru untuk dipakai. Dan memang kita semua disunatkan memakai baju baru dan bersih ketika Hari Raya. Bagi yang tidak mampu beli baju baru, disunatkan memakai baju yang paling 'baru' dan masih cantik dalam almari kita.

Hangpa semua mesti shopping sakan raya ni kan? Syok la hangpa.. Aku? Di bawah ni koleksi baju raya aku dari tahun 2008 hingga 2010.


Ok. Dah 3 kali raya aku pakai baju melayu yang sama. Baju melayu kaler Turquoise. Cuma sampin ja tukar 2 kali. Sian tak? Sian tak? Hahaha... Tahun ni, aku ingat nak beli baju melayu baru macam kat bawah ni la.


Cun tak? Garang tak? Haha.. Amacam die hard fans Man United? Ada bran tak nak pakai baju melayu ni? Heheh.. Ok, gurau. Baju raya aku tahun ni, still sama dengan baju raya tiga tahun lepas. Sob..Sob..Sob.. Untungla.. Hangpa dapat tukar baju raya baru tiap tahun. Sian kan kat aku. Dah tu, tak reti nak bagi sumbangan duit raya kat aku?

Haha.. Juz kiding.. Saja aku tak nak membazir. Baju melayu aku tu still elok lagi. Tapi, tahun depan memang wajib aku beli baju raya baru. Nak kasi sedondon dengan isteri la kata kan. Cewahhh...

SZ : Tahun ni last raya sebagai jejaka bujang.. So, nak kutip duit raya banyak2. Haha..

30 360 juta komen:

Halimatun Sa'adiah said...

laki x kesa baju sme..kamiorg pompuan x bleh same2...
da planning ke taun dpan nk pkai kaler pe?

Solihin Zubir said...

@Halimatun Sa'adiah : err.. belum plan lg taon dpan nk kaler apa.. kna tnya bini dlu.. haha..

haney said...

tak dapat bayangkan mcm na kalau ang pakai baju melayu man u tu. hehehe :D

ehhemm ehhemm.. selamat pengantin baru (nak ucap awal2 takot x sempat) hahaha :D

Farhani Mazlan said...

wah!!dah nak kawen thun dpn..jgn lupa jemput.hahahaha

btw,kami perempuan tak boleh la nk pka baju sama.kalau pakai baju sama kononnya dalam 1 bulan,cnfrm kena tegur oleh seseorang bernama lelaki.so,raya pun kena tukar!! :D

sjiehan said...

baju manu xbleh belahhh.. hahaha

kita sama 3 tahun x tukar baju raya.. sob2...

FanaFiniFina said...

mesti tgh kmpul duit nk kawin an, sbb tu pkai baju tahun-tahun lepas.

Bgus la berjimat,bukan mcm org pmpuan beli bju smpai tak ingat dunia.
(saya ar tu,hua33)

cucu umie said...

kuikui...relax ah..tahun nie jer pakai bju niekan..tahun dean dah sedondon dengan isteri..lalala untunglahhhhhhhhh...

FaKArePa!n said...

mmg xleh bla kalau pkai bju raya MU bro.. rooney pon mesti berkenan kalau tengok baju tu.. hehe

SyazwanSarawak said...

haruslah beli baju raya MU tahun depan. ekeke

Terbang Bersamaku said...

huhuhu..comey baju raya Man U tue..baju kurung ut pempuan takde ke yg fashion mcm tue..hehee...

~peminat Man U~

Aman Ibrahim said...

waa~ dah nak kawin tahun depan. Wajib sedondon di Hari raya baru nampak sweet~ nak pilih warna ape? fikir awal2...

Amna.Qadeeja said...

haha lastla sgt kan bujang..

pehh smart jgk baju man u tu kehkehkeh

err kt sedondonla raya taun ni,turqoise ;)

NURUL NADIAH MAMAT said...

memang terbaik baju melayu idaman hang....ekeke....

dah nak kahwin dah....Alhamdulillah...moga dipermudahkan urusan....

Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir dan Batin :)

Rtp Farra Arisha said...

wahaha..klo arisha pasti dah tak senang hati pakai baju raya sama tiap2 tahun..kuikui ;D

cool tahap maksima klo berbaju melayu man u tu :0 seriusss!

btw, selamat hari lebaran ya :)) mohon maaf skali lagi!!

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehe..bagus gak idea baju melayu+jersey tu,,jimat duit xyh beli baju jrsey dah..2 in 1..haha

Hanim Mahali said...

wah, tahun depan bakal beraya sebagai suami.... baguslah... tahniah !

Muslimah Optimis said...

yep kalo masih elok xpayah la nak membazir kan..hehe.. MO pon pakai baju lama je.. hiihi..

tahniah, selamat pengantin baru.. :-)

azwa amani said...

suka statement last tuuuu..huhuhu.. tahniah, sure lepas kahwin baju tiap2 tahun tukar...

Solihahazahar said...

haha smart baju MAN UNITED tuu

pena rozie said...

JImat betul ek. Tahun depan buat la bj merah tu. Br power...

Hans said...

ceit
still nak kutip duit raya lagi ke?
hahahahaha
sama la kita

najihah sahami said...

waa..bestnya..taun depan dah nak kawen ea?Syok tu..semoga bahagia ye solihin. heehe

cik pha said...

tahap minat kau kat MU dah terbukti haha

yad'z said...

hahaha.,... kelakar lahh..

next year means wajib bagi kiteorang duit lah kan... kan dah tak bujang.. hehehe.. =P

fndrocka said...

aku susah nak cari baju melayu yg aku minat..itu yg lastly end up pakai baju melayu lama je.lgipun baju melayu trend dia tak berubah mana..beza kaler je kalau nak tukar pun

ahsfantasy24 said...

Haha..
klw nk jimat lg,
suh je puan wife cari baju
kaler biru ^^m


Terjah;
1. Saat benar kamu ingin pergi
2. Kisah cinta Lia

khairunnisa ♥ said...

Assalamualaikum, baju since form 4 and form 5 dulu pun masih elok lagi nak pakai ^_^ Selamat Hari Raya Solihin. Maaf Zahir dan Batin :)

Siti Mashitah Saidin said...

da nak kawen bro? jgn lupa jemput tau!

zikeryhassan said...

wah! dah nak kawen. wajib jemput ni. hehe

Selamat Hari Raya SZ. Maaf andai ada buat salah

Aien Zainal said...

agk2 klu wt bju krung MAN U mcm 2 cun x...??? he3.... da nk kwen ea abg ku nan seorg nie... thniah, jgn lpe jmput ain....