Pages

Thursday, August 25, 2011

Kenapa Celebrate Birthday Kena Baling Telur dan Tepung?

Kenapa Besday Boy sering dibaling telur dan tepung? Why? Kenapa tak baling batu ke, cekodok ke, duit ke. Asyik-asyik telur, telur dan TELOQ! Ada sesetengah tu yang kejam, disimbahnya cecair yang menjijikkan. Cabut tayar moto. Buat wakenabeb. Apakebenda semua ni? Bukankah sepatutnya Besday Boy dirai, dibelai manja dan ditatang bagai minyak yang penuh? KahKahKah...

Sebenarnya, motif kawan-kawan kita buat macam tu sekadar ingin mencipta kenangan dahsyat yang tidak mungkin dapat dilupakan. Pasti tersenyum sendiri bila terkenang semua tu sekaligus mencetuskan rasa nostalgia. Bukan niat member-member nak bersikap kejam. Ala.. Telur dengan tepung je pun. Bukan najis. Hahaha.. Aku sendiri pernah terkena.

Dua tahun yang lepas. Aku punya housemate dajalkan aku. Selalunya orang buat waktu tengah malam. Tapi diorang buat masa pukul 3.00 petang. Dahla masa tu bulan puasa. Panas terik pulak. Berkejar-kejaran kitorang keliling taman dengan hanya ber'boxer'. Penduduk taman dah pandang serong. Dengan badan berlumuran warna merah macam darah. Resepi yang digunakan adalah telur, tepung, sirap dan kunyit. Memang colourful badan aku hari tu. Tapi berbaloi la sebab hari tu buka puasa member-member belanja. Lepas tarawikh 8 rakaat, layan karaoke pulak kat GreenBox. Heheh..

Birthdays Victim..
Aku pemalu.. Terpaksa la blur and censored pic aku ni.. Haha..

Itu kalau member yang kamcing. Kalau dengan member yang kitorang tak puas hati, bukan setakat telur dan tepung. Ada resepi tambahan yang lebih lazat. Antaranya, makanan dan minuman basi diperam selama seminggu sebelum tarikh kejadian. Air rendaman baju yang busuk giler, puntung dan habuk rokok serta sedikit air longkang digaul bersama. Tengah gaul tu, termuntah pulak dalam baldi tu. Punyala 'kaw' tahap kebusukannya. Nak lagi dahsyat, ada yang siap simbah air kenc*ng kat muka. Punyala tak puas hati kat budak tu. Eurghhh... Lepas tu, mandi sejam pun berbau lagi. Jahat gila!

Itu semua kenangan zaman belajar. Yang penting hari ini, 25 Ogos merupakan ulangtahun kelahiran aku yang ke? Errr.. Lagi setahun nak genap Jubli Perak. Heheh.. Uniknya, aku berkongsi tarikh lahir yang sama dengan adik lelaki aku yang nombor tiga walaupun kami bukan kembar. Terer kan mak ayah aku timing. Hahaha.. Jadi, selamat hari lahir diucapkan buat diriku sendiri dan juga adik aku. Juga tidak lupa buat kawan-kawan yang berkongsi tarikh lahir dengan aku pada hari ini. Alhamdulillah.. Masih diberi peluang untuk bernafas.

Thanks for all the Birthday Wishes!
A big thank you to all of you..

63 360 juta komen:

nini said...

hapi besday....=D erk....dah kena mandi telur belum ni..?

Anum said...

seronok heheheh

namaakulynn said...

oh. besday ke? HAPPY BIRTHDAY.

so far tak pernah lagi kena prank2 ni. sbb b4 bday, mesti kasik amaran kt kgkwn, jgn nak prank2. haha. selamat sikittt.

Chenal said...

aku pun br lepas 16/8 - sib baik x kena aniaya pedajal kawan2 dulu, pasal diorang x tau dan ambik tau pasal hari jadi aku! hahaha

najihah sahami said...

haha..memang bau teloq lewww....selamat hari lahir both of you!

diana said...

raya nanti akak buat majlis makan 2 kat umah kamu...
ye..
menu utama ketupat palas..
air oren..
makan la banyak mana kamu suka..
ok??
hehheeheheh

Terbang Bersamaku said...

nmpak kesian pulak tgok pic sz tue..huhuhu..
~sy pun pnah kne simbah ngan tepung jgk ..huhuhu..
Btw, happy birthday, smoga pnjang umur & murah rezeki..semoga segala cita2 & impian tercapai..(^____^)

MissAfin said...

Happy belated birthday :))

cik tehaa said...

Happy belated birthday! :D

budak kacamata said...

hepi bufday..moga pjg umo n dimurahkan rzki..hukhuk..teringat nostalgia lame..ak xpernh kena..tp ak kenakan org ade la..sbb ak nie nakal byk..bkn naakal cket..hukhuk

tia @ Ini Kisah Tia said...

ni kes student yang tinggal hostel banyak :)
best kot .. Tia tak pernah merasa pun ..

aliesha kirana said...

slmt hari lahir! eh muda dr AK stahun la nampaknye..hehe

hidayahjamal said...

pengotor gile kalau simbah air najis skali tu..

happy birthday sz, smg dpt jodoh seswai

hana said...

selamat hari lahir..
semoga apa yg diinginkan menjadi kenyataan..
=D

saya cello191 said...

wah..motif??

hehe..

hepi bornday~~

Qaseh dalia adelia said...

dalam keluarga qase, 5 beradik semua bulan 6 seorg abg kedua je bulan 7 , hehe

apa2pun semua tu kenangan ,kdg2 boleh buatkan kita gelak balik..so happy besday to youuuu ..
semoga pjg umur ,murah rezeki n cpt kawen hik2

PEAH said...

HB

tomatokering :) said...

hahaha kesiann .. tak penah kena lagi takat ni .. kenakan org ado la .. kui3 ;p

Mrs.Yie said...

selamat hari lahir encik solihin.... :)

yatie Awang said...

ooo...hari lahir SZ ye, semoga SZ menjalani kehidupan mendatang dengan lebih sempurna dan sentiasa dibawah lindungan-Nya...amin

yang birthday party tu, kalau baling handphone best jugakan? tapi janganlah yang cikai punya hahaha

syikin sukre said...

selamat ulang tahun.. semoga kematangan usia akan lebih mematangkan diri :)

syikin sukre said...

selamat tambah umur.. semoga kematangan usia akan lebih mematangkan diri :)

AliaNajwa said...

happy birthday to u..kire ok la tu kena bling telur or tepung..ade my friend siap buat kes kena culik..mmg free2 kena maki hamun..

asnizaziz said...

selamat hari tua SZ:)

Syafiq Rosli said...

haha untg badan bro...

::budak:: said...

haha..penah gak join cabut tayar moto member..tapi skg member tu dh takde..tggl kenangan jela..

selamat hari lahir yg ke dot dot dot ea :)

Farhani Mazlan said...

happy bday.nak wish sekali lagi.ahahaha :P

selamat bermandikan tepung,telur bagai.Alhamdulillah.3 hari lepas tak kena tepung pun sebab tepung habis buat biskut raya :)

Alin said...

slmt hari tua. semoga dirahmati Allah. huhu sama birth dgn adik ye? teka punya teka msti umur 24thn, ye? :D

mrs redzuan said...

hepi birthday. =)
akak pun penah kena simbah2 masa birthday tapi idakle bau busuk2 dasyat macam lelaki kot..

FanaFiniFina said...

Selamat hari lahir,encik SZ.Moga pnjg umo n murah rezki slalu.

WAHIDA ALIAS said...

hahaha...perfect timing.heppy birthday solihin!

sergeant keroro said...

hepi birthday, ni namanya kenangan. HAHA

kaizen said...

hepi besday bro...

azwa amani said...

kita ni banyak sama lah solihin... amani punya besday besok..sama dengan abang amani no 2...

ape-ape pun...

happy besday to you... amani dok sorg2 jer kat umah, hanphone pulak hilang, tak dapat lah kawan-kawan nak wish... hehehehe...

sedih tauuuu...

Muslimah Optimis said...

eeeeeeeeeee... geli sey.. mujur MO xpenah kena prank teruk2.. setakat kena marah dalam meting je.. then dapat kek 2 bijik dalam 1 malam.. kenangan.. selamat hari lahir sekali lagi.. tahun depan 25 ogos genap 25 tahun kan.. :-)

Hans said...

hahaha
nasib kawan2 aku sambut dengan makan2
pernah sekali kena tepung je
diorang nak kenakan aku tapi xberjaya
hehehehe

Mialia said...

*baling telur*
hepi bufday.. hehe

Myera Nyera said...

so cute ^^, hepi bufday :)

SyazWan said...

*pukul dengan bantal jer*
happy birthday to me~~~ hikhik

Tasha said...

fuh,,,seumur hidup xpenah kena

NURUL NADIAH MAMAT said...

wow....kenangan indah tue..

Aid Milad ya Sodikhati....

snOw sakura said...

hepy besday.. =)

Amna.Qadeeja said...

err pakai boxer? *baling telur tembelang* ;D

Pojiepooh Abdullah said...

#untunglaa.. Pojie tak pernah merasa semua tuh tau, tapi selalu join kawan2 buat prank, haha
Anyway happy birthday tau!! semoga hari2 mendatang lebih baik seiring dengan usiamu :)

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

erk..ok lah kene baling telur.

zaman sekolah saya, kena belasah beramai2 ...err..sesame ppuan sahaja.
ehe

patut pakai teloq tiruan tu...kesian kat ayam :D

Hazwan Arif said...

happy besday bro

Nzyrahun said...

happy birthday broooo :D

milimilo said...

ahaaa. lelaki je kot suka prank dahsyat2 cemtu. cube kalo pempuan kene cmtu, kalo yg xsporting, silap2 xnak kwn dh tros. heee..

ramai blogger yg lahir bulan ogos jugak. nmpknye org lahir bln ogos mmg ohsem. anak merdeka. haha.

slmt ulangtahun kelahiran. moga Allah mudahkan perjalanan hidup. :)

cik heroin said...

Eh.. Baru tau "pakwe" besday harini. Ahahaha. Sanah Helwa . Semoga panjang umur & selamat hari raya :]

Miela Tahril said...

hey selamat ulang tahun kelahiran taw... semoga hidup semakin bermakna dan diberkati-NYA....:)

pena said...

haha.. biasa tak main baling tepung.. main baling bedak ramai2x.. wangi sikit..

Selamat Hari Lahir.. =)

Mss Ieza said...

selamat hari tua XD
naseb badan baik tak penah kena camtu lg tp buat kat member lain mmg dah kerap kali..haha

cik pha said...

selamat ulang tahun =) semakin bertambahnya umor..semakin dekat kita dengan mati..semoga menajdi sebaik2 manusia..bukan untuk diri sendiri saje..kepada mereka disekeliling juga.

aniki said...

aiya taiko..hepi bfday wa cakap sama lu..selamat kawan..

GreenAppleKu.com said...

Happy birthday tuan blog. Bila membaca artikel nih, teringat semasa saya dan rakan sekepala menghadiahkan sebaldi root beer (sejuk dan fresh dari tangki) kepada birthday girl.

Yg group lelaki memang diaorg suka hadiahkan tepung dan telur. Cian ler birthday girl tu. hahaha...

Siti Mashitah Saidin said...

hepi besday bro!

hikari said...

hwpi belated SZ.kenangan mcm tu mmg xkn pnh dilupakan stiap kali bufday kita tiba kan..xbest tp kngannya manis..=)

semoga SZ dan keluarga sentiasa berada dlm limpahan kasih sayang Allah

fa-in said...

happy belated birthday. hahah~

IMANSHAH said...

Sebelas bulan kita kejar dunia,
Kita turuti nafsu angkara.
Sebulan penuh kita berpuasa,
Kita bakar segala dosa.
Sebelas bulan kita sebar dengki dan prasangka,
Sebulan penuh kita tebar kasih sayang sesama.
Dua belas bulan kita berinteraksi penuh salah dan khilaf,
Di Hari suci nan fitri ini, Kita cuci hati, Kita buka pintu maaf.
Selamat Hari Raya Idul Fitri, mohon maaf Zahir dan batin...

Imanshah, Ipoh-Tumpat, 26 Ramadhan 1432 H

Saya Sarah said...

salam, happy belated birthday!!! wah 25 ogos ke??sama macam adik lelaki sayalah..yang uniknya dialah lelaki sulung dalam family kami, pastu tarikh tu lah jugak pak sedara saya lahir..pak sedara sy tu lak satu2nya yg lelaki dalam keluarga..hehe..boleh dikatakan 25 ogos birthday anak2 lelaki yang di tunggu2 dalam family saya..hehe..hepi bday ya

Aziani Zolman said...

selamat ulang tahun kelahiran. selamat berpuasa. selamat menyambut hari raya. selamat selama-lamanya. (^_^)v

adrinaqamarina said...

tetiba rasa entry ni ceria. hehe.


even dah lepas sehari, tapi valid lagi kan kalau nak wish?


selamat hari lahir "abg long"


hehe.


ada kawan tu kan, adik beradik dia 3 orang, sume nye tarikh lahir sama. pandai kan parents diorang timing jugak? senang nak sambut macam tu, sekali harung je.


selamat hari lahir untuk adik jugak!


doakan yang terbaik untuk korang :)

cek chun said...

bulan posa ni kena mandi jus kurma la