Pages

Saturday, July 9, 2011

Video Perhimpunan Bersih 2.0 Kuala Lumpur dan Luar Negara

Tadi aku ada share 400 gambar eksklusif sekitar perhimpunan BERSIH 2.0 kan. Sekarang ni koleksi video pulak. Mana nak dapat kat TV3. Takdenye beb. Biar buka mata sikit rakyat-rakyat yang selama ni dok kena kencing sampai hancing dengan media-media propa kaki kipas tu. Kononnya perhimpunan BERSIH tak dapat sambutan. Kononnya pihak polis dan FRU dapat menyuraikan perhimpunan tersebut dengan baik. Kah Kah Kah.. Siries lawak..

Mai tengok sikit video ni... Hidup Rakyat! Reformasi!


Dan kat bawah adalah koleksi link-link video menarik.

1. Laporan Al-Jazeera : Kekejaman Polis
2. Bersih 2.0 Pudu Raya
3. FRU Pukul Sampai Patah Kaki
4. Kena Belasah Ramai-ramai Dengan Polis
5. Bersih 2.0 - Dari KTM ke Pasar Seni
6. Video Menarik : Hidup BERSIH!

Errr... Luar negara pun ada beb! Jangan ingat kat Malaysia saja.

1. Rally BERSIH worldwide
2. Perhimpunan Bersih Singapore
3. Perhimpunan Bersih Melbourne
4. Bersih 2.0 Perth, Australia (Gambar)
5. Bersih - Brisbane (Gambar)
6. Bersih - Hong Kong (Gambar)

Entry terdahulu :

1. 400 Gambar Eksklusif Perhimpunan Bersih 2.0 9 Julai 2011 KL
2. Hukum dan Pandangan Ulamak tentang Perhimpunan Bersih 2.0


*Ulasan situasi sebenar perhimpunan bersih 2.0? SILA KLIK SINI!

SZ : Aku memang seorang pemerhati politik. So, jangan marah. Bagi peluang kat aku update entry-entry politik sekejap sementara isu masih panas. =)

11 360 juta komen:

Najmah A. M said...

beza! memang berbeza! :) malulah.

iqbalsyarie said...

Aku tak pergi (tak berkesempatan) tapi tetap sokong. Syukurlah ada orang yang sudi menghebahkan kebenaran, di sebalik penipuan media arus perdana

adan said...

agak menghairankan bila media kerajaan melaporkan BERSIH tidak mendapat sambutan.. padahal apa yg berlaku adalah sebaliknya.. tak sudah2 nak memperbodohkan rakyat.. pa dia ingat ini orang pedalaman ka..

mia said...

huhu, sy tak melihat ini sebagai suatu kebaikan SZ..

hikari said...

tgk kat tv siang td lengang, bila tgk nightline baru la ada nmpk.tp time tu dh tgk dulu kat internet..haih tv ni mmg tipu..

rmai gak yg xpuas ati psal perhimpunan ni kan..uitm mse nk serah memorandum pun buat perhimpunan gak..ok je..konsep sme kan..nk serah memorandum..tak paham la..smpai ttp kedai bagai.

tggu SZ update psal conclusion BERSIH ni..=)

The Crow said...

Terbaik! Walau di tentang tetap teguh berdiri. Fuh~ Matlamat tercapai. Ini baru permulaan.

(^____^)

azwa amani said...

suka... amani juga memerhatikan politik malaysia... teruskan menulis, anak muda kena ambil tahu semua yg jadi pada negara, jgn sampai kita ditindas pun tak tahu apa2..

delarocha said...

just another day to remember

ishiko said...

hoo...

Mohamadazhan.com said...

teruskan perjuangan!

wath said...

update!update! aku tengok ramai sangat kekawan aku makan pe tv3 suap. nk muntah rasa