Pages

Saturday, July 9, 2011

Gambar Perhimpunan Bersih 2.0 | 400 Gambar Eksklusif 9 Julai 2011

Panas! Sungguh hangat isu Bersih 2.0 yang melanda negara ketika ini. Memang satu fenomena luar biasa. Ramai yang turun menjayakan demonstrasi aman siang tadi. Walaupun pelbagai halangan dan ugutan yang terpaksa dilalui, tapi dengan semangat untuk menuntut keadilan, segala rintangan berjaya dirempuhi. Walaupun usaha awal untuk mencipta gelombang kuning di ibu kota tidak berjaya, tetapi dengan berpakaian bebas pelbagai warna pun sudah memadai. Puluhan ribu umat manusia sanggup turun bagi menunjukkan sokongan menentang ketidakadilan serta menyuarakan hak sebagai rakyat di negara berdemokrasi ini.

Di bawah aku kongsikan hampir 400 gambar eksklusif sekitar perhimpunan aman Bersih 2.0 siang tadi yang mula kucar-kacir apabila FRU dan polis mula mencetus ketegangan. Eksklusif beb! Memang tak dapat la kat media propa kerajaan. Lautan manusia yang sangat meremangkan bulu roma aku. Semangat!












  • Untuk melihat hampir 400 gambar eksklusif perhimpunan tersebut, boleh KLIK SINI!
  • Hukum Demonstrasi itu HARUS. Provokasi pula hukumnya HARAM. KLIK SINI!
  • Koleksi Video Bersih 2.0 Kuala Lumpur dan Luar Negara. KLIK SINI!


Entry SEO? Saya Ekot Orang? Mungkin juga. Tapi niat asal ingin mengabadikan detik bersejarah ini di dalam blog sebagai kenangan dan rujukan di hari tua nanti. Pukul 12tgh malam nanti, insyaAllah aku post entry ulasan mengenai perjalanan perhimpunan tersebut.

UPDATE!
klik link di bawah

SZ : Tak puas hati? Boleh lancarkan provokasi dan makian kat ruangan komen ye. Dapat jugak pahala free kat aku. Terima kasih.. =)

35 360 juta komen:

hana said...

erm..
takutnya tengok ramai orng macam tu...
sungguh berani kan dorang..
saye x berani la pi join..
=D

Nzyrahun said...

yurp aku pun tengah layan video bersih ni,gile ah meremang kot bulu sebak pun ada hehehe

haney said...

kesian pulak tgk makcik kt dlm pic last skali tu

QN said...

motif patriot???
tak berapa fhm..

Mimi Dyana 沙美美 said...

gila, ramai betul umat. malaysia ohh malaysia....

azwa amani said...

nice solihin.. :)

Siti Mashitah Saidin said...

kecian tgok mak cik yg kena simbah gas pemedih mata

aslann said...

hg p eh solih tadi? wahhh!! kuasa rakyat yg hebat!

sarah-najwan said...

akak tgk dlm berita ajo..hehe..
mmg lautan manusia..

xkisah la n3 seo ke dok..jnji hapdet..hehe

piko said...

vote for this entry..:D.. piko tunggu entry detik detik nie..:)

Mss Ieza said...

wahh..rmai gle..
kt tb pon xkua nie XD

eiela said...

a'a la, ramai betul yang berhimpun.. menakutkan.

Latest Entri :
Confirm Bersih

cucu umie said...

smart lh bro..sbgai kngn dihari tua nty..mesti terknng apa yg terjadi mase dulu2 bro muda..huhu

::Mastura Zakaria:: said...

mmg tak dpat la nk tgk gambaq superb ceni kat tv.....dah jadi macam kl waterpark pulak..hihi..tp pedih mata..tu yg x syok..

Hashira Yusoff said...

dah tau ramai polis tpi ada jugak yg gi bwak ank2 kcil..ksian la. :(

--> Sebenarnya barisan inilah yang akan menuju syurga! ;)

Hansyirah Takezur said...

meremang kot time tengok vdeo kat KL.. siyes rasa cam bukan duk kat mlaysia.. =.=''

Najmah A. M said...

mr SZ pergi join bersih ke? pergh. ada kawan saya pun join jugak, tapi kat luar negara. tak tahu la apa kes kat sana. senyap je.

saya? tengok update kat tv+internet je. update laju ye. :)

yatie Awang said...

tak nak komen apa2, nak tumpang tengok aja...bolehkan

TweetyPeak said...

dari pagi tengok live update dari tv selangor. memang lain dari tv3 semua.. saya boleh ckp.. u can never beat suara rakyat.

puteri ain said...

makcik tu knp ?

adanhayad said...

aku malu dan sedih. tapi aku lebih kecewa dgn diri sendiri sbb hanye sit back and watch. akulah umat yg selemah lemah iman.

kaizen said...

skong dr jauh jer....

*pakai baju kuning gak ni

sLeEpy me said...

ape m0tif asal patriot?.. ana tarak faham lah..bikin pusing aja..., :B

Hishyamuddin said...

kalau dkt dah lama aku pun join..hebat!!!!

Uchi kay-f @hmad said...

tb suria singapore report anggaran 50,000 urg yg pi..tapi pihak pemerintah malaysia cume 10,000 urg..eceh !!!

fadhdeela said...

giler ramai nyer!! menakutkan jer :P

Azmie said...

bulat air kerana pembentung..
bulat manusia kerana muafakat.. =)

serammm..

bersama kak Es said...

lain sekali dengan siaran kat TV.. ramainya yg kena tipu ... pastu dok jaja cerita tipu tu..

Anonymous said...

Revolusi Malaysia beb..!!

Anonymous said...

Revolusi Malaysia..!!

Anonymous said...

tak nampak pun mahaguru silat melayu yg hebat-hebat tu, kemana pergi ye...dalam tv cakap berdegar2mcm harimau lapar .....

inspirasicyber said...

marilah kita menjadi orang yang bijak membuat pendirian...

Anonymous said...

smoga kita dapat mengubah kerajaan pemerintah hari ini dgn semangat rindukan keadilan dan bencikan penyelewengan dan kezaliman..aku benci dgn kezaliman polis2 dlm video ni..dasar melayu xtaw di untung..seolah2 mereka dah dibutakan dari kebenaran dan perasaan belas kasihan..keji!

Anonymous said...

simpan jer gambar2 polis yang terlampau tu.bukan sepanjang hidup pun dia jadi polis.karang dah pecen jadi polis nanti korang jumpa kat mana2 tak pun pesan kat anak cucu, terajang jer mcm yang dia buat tu.dia orang semua ni lupa,ingatkan sampai kiamat kot berkuasa...geram sungguh!!!semoga ALLAH SWT laknat orang2 cam gitu sampai kiamat.

Anonymous said...

gambar tak real je ..gambar kat negara luar tu....boleh pecaye ke kat KL...eh ehhh bukan lah...