Pages

Sunday, June 5, 2011

Saya Dah Tak Nak Couple Dengan Awak!

Suatu petang yang damai.. Di sebuah Taman Tasik yang dipenuhi orang awam yang datang beriadah.. Kelihatan sepasang kekasih sedang ber'dating'..

Seth : Hai awak.. maaf sebab lambat..

Nora Elena : Janji pukul berapa? Sekarang pukul berapa?

Seth : Alaaa.. Relaks la.. Lambat sikit je pun..

Nora Elena : Sikit apa? 30 minit saya tunggu awak tau..

Seth : Awak... Kadang-kadang kita sengaja melewatkan waktu solat. Sedangkan dulu kita dah pernah berjanji untuk ikut suruhan Dia.. kan? Tapi mulianya Allah masih lagi sayang kita…

Nora Elena : Hhhmm.. Nak jadi ustaz la pulak..

Seth : Awak.. Kenapa pakai baju macam ni?

Nora Elena : Khas untuk awak tengok la.. Baru beli kelmarin..

Seth : Eh.. Kalau saya yang pakai baju fit, mungkin la ada rasionalnya sebab badan saya tough.. Hehe.. Tapi saya tak nak la pakai ketat-ketat.. Sesak nafas..

Nora Elena : Saya pakai macam ni pun untuk awak ja.. Saya masih pakai tudung tau..

Seth : Awak.. Tutup aurat bukan semata-mata pakai tudung. Baju mesti longgar supaya tak nampak bentuk badan. Stokin kena pakai. Aurat tu mahkota wanita, khas untuk suami. Jangan lah nak tunjuk kat saya. Sebab saya belum sah jadi suami awak.

Nora Elena : Hmmm.. Yelaa...

Seth : Saya ingat nak bawa adik saya tadi.. Dapat dia teman kita sambil jumpa bakal kak ipar dia ni..

Nora Elena : Alaaa.. Nak dating pun awak masih nak bawa orang lain join kita? Kacau daun la nanti..

Seth : Awak.. Tak manis kita berdua je.. Sedangkan orang tengok kita dah rasa tak sedap. Apatah lagi Allah yang Maha Melihat tu tengok kita.. Awak tak segan ke?

Nora Elena : Ermmm....

Seth : Family awak tak marah ke keluar jumpa saya ni?

Nora Elena : Diorang kan dah lama tau kita bersama. Takkan nak marah kot..

Seth : Takkan tegur sikit pun tak? Yela.. Kita asyik dating je.

Nora Elena : Kalau awak dah bosan dengan saya, cakap je! Tak perlu guna alasan family saya ok!

Seth : Saya bukannya bagi alasan. Kita dah lama couple tapi nikahnya tak. Semakin lama semakin tak selesa saya dibuatnya. Kalau setiap langkah kita ke masjid untuk menunaikan solat diberi pahala.. Agak-agaknya setiap langkah kita untuk berjumpa berduaan kat taman ni diberi apa ye?

Nora Elena : Err.. Cukup! Awak ni kenapa? Dah banyak berubah saya tengok. Dah tak sayang saya ke? Ke dah ada perempuan lain? Jawablah!

Seth : Memang saya dah banyak berubah… Saya sering lalai ingat pada Allah.. Allah beri macam-macam nikmat pada saya tapi saya buat tak kisah je semua tu. Dulu kalau awak tak balas mesej saya sebab merajuk dengan saya, saya dah gelabah.. Tapi bila saya dapat rasa yang saya jauh dari Allah, saya buat biasa je… Allah masih lagi sayangkan saya… Allah beri nikmat kasih & sayang dari awak. Saya bersyukur dapat kenal awak tapi malangnya awak tak menjaga saya sebaiknya. Awak tak sepatutnya mulakan semua ni dulu.. Saya nak kembali kepada fitrah sebab ingin berubah.

Saya memang ada perempuan lain. Dah lama saya ada perempuan lain tapi saya baru perasan kehadiran perempuan yang amat saya sayangi tu. Saya amat sayangkan mereka.

Nora Elena : Mereka? Sampai hati awak! Dasar playboy!

Seth : Saya memang ada perempuan lain. Ibu saya yang lahirkan saya. Sejak dalam perut lagi, dia amat sayang pada saya. Dia jaga saya dengan sebaiknya. Tapi bila saya dah besar, saya tak jaga dia pun. Saya sanggup melawan cakap dia semata-mata nak ikut kawan & nak jumpa awak. Ibu selalu pesan macam-macam tapi saya tak dengar pun. Saya dengar cakap awak je. Bila awak merajuk dengan saya, saya pujuk beriya-iya. Tapi bila ibu terasa hati dengan saya, saya cakap “entah pape la ibu ni”. Kalau dengan adik & kakak, lagi teruk saya layan.. Kejamnya saya..

Saya sayangkan awak, tapi..

Nora Elena : Tak payah nak tipu! (Nora terus memotong apa yang ingin dikatakan oleh Seth pada dirinya…)

Seth : Saya sayang awak… Disebabkan saya sayang awak, saya nak lepaskan awak. Saya tak nak awak terus hanyut dengan saya. Kita buatlah haluan masing-masing. Kenal diri kita. Kenal Allah. Ingatlah walau apa yang kita buat, Allah tak pernah lupa kita. Sentiasa kita dapat nikmatNya. Saya nak korbankan semua ni kerana Allah sebelum Allah betul-betul tak hiraukan kita & terus biar kita hanyut dengan duniawi…

Nora Elena : Awak!! Kenapa sekarang??? (Air mata Nora mula menitis di pipinya..)

Seth : Kerana Hidayah dari Allah tak datang selalu. Hanya datang pada orang yang dipilihNya. Saya taknak nanti Allah tarik balik hidayahNya ini.

Nora Elena : Saya sayang sangat kat awak.. (Nora mula mengesat air matanya…)

Seth : Allah lebih sayangkan awak dan amat sayang pada kita…

Nora Elena : Awak... Tak kesian kat saya ke?

Seth : Saya lebih kesian pada awak jika awak diseksa di akhirat nanti kerana saya. Saya tak mampu nak tolong awak lagi pada waktu itu.. Saya minta maaf teramat sangat.. Saya terpaksa lepaskan awak kerana Allah… Biarpun sekarang awak tak redha dengan perpisahan ni, tapi InsyaAllah berkat keredhaan Allah dengan usaha kita yang sakit keranaNya, awak akan faham juga nanti. Terima kasih untuk segalanya.. Jaga diri awak sebaiknya untuk Allah.. Assalamualaikmum...

(Seth melangkah pergi dengan sepenuh kekuatan dipendam dalam diri agar tidak menoleh ke belakang untuk melihat Nora yang pastinya sedang terseksa dengan perpisahan ini. Air mata jantan Seth akhirnya jatuh jua kerana kesungguhannya melepaskan sesuatu yang disayangi kerana ingin mendapatkan keredhaan Allah SWT)

p/s : idea asal dari facebook.. macam biasa, tokok tambah serba sedikit..


SZ : Berapa ramai yang sanggup lepaskan couple masing-masing macam cerita kat atas? Aku cabaq hangpa! Heheh.. Kalau tak sanggup nak lepaskan, kahwin la cepat-cepat.. Nikah dulu, baru couple.. Lagi syok..  =)

95 360 juta komen:

liyana said...

nice stori...
hmm..love aftr kahwin..

Pijahh' de-Arr said...

kenapa msti nama2 itu huaaa~~

=Ppp

adanhayad said...

silap hari bulan, kapel2 yg bosan gune alasan ni nak clash. pdhal dlm hati takde terdetik pon rase takot.tapi, still nmpk lagi ok sbb atleast dah tak kapel. wahahaha

alyajane said...

nice heheh

~cik atin~ said...

deep meaning...

Dawa said...

xleh nak sahut cabaran ni sbb dah nikah dah. hehe

Amna.Qadeeja said...

cabar mencabar plk dah keh3

sungguh mulia hati si lelaki itu :)

rebecca melessa said...

stujuuuu~~~ ^^ suka entri ni.
salam kenal :)

http://bloknoktah.blogspot.com/2011/06/kesian-gambit-saifullah-kena-baling.html

Izbeta Shyah said...

ehehehe, nice X)

Miss Ran said...

pakcik da jmpe jodoh belum? tak reti nk cri2 kn ni=P

susa buat gni...hurmmmmmmm

Alin said...

teladan yg baik :')

nurul said...

nice one!!!!!!! very nice...
sy dah x couple dah.... hmm dah 1 thun lbih x couple dgn lelaki yg bkan muhrim... sy juz couple dgn my parents aje... ingin mnggapai cinta agung... iaitu cinta ILLAHI... SUBHANALLAH.. RASA SGT LAPANG N TENANG BILA X BERCOUPLE... ^_^
SYUKUR ALHAMDULILLAH

azwa amani said...

couple bukan pilihan...pilih tunang, pastu nikah terus...hehehehehe :)

Siti Mashitah Saidin said...

nak kawen... wuaaa`

Tok Esah said...

nice lah bro citer ni!!

menjadi teladan pada tok sehingga kini.. wlopom berat utk menerima, tapi percaya lah pasti ada hikmah nya....

tok pernah jadi mcm cite ni...

!! Kodet !! said...

betui ka ckp kedah ni ?
Kalau aku sembang bnyk2 pun x best , kawin je la

♥yaya budak suka embun♥ said...

mendalam :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

hehe . seth tan juga jadi pilihan ;)

adan said...

still mencari dan mendekatkan diri pada-NYA.. aku nak juga lepaskan gelpren aku sekarang ni! tapi,masaelahnya gelpren aku tade.. keh keh keh..

Jo Qusary said...

situasi yg sama berlaku kpd aku, tetapi terbalik.

Skype Crew said...

salam bro,

npe ko jadikan kisah hidup aku sbg cerita nie? kenapa?

ahaks..acah2 jer..tp sbnrnya mmg ada persamaan yg ketara pun citer nie ngn hidup aku tp Alhamdulillah akhirnya ak dpt juga bentuk kwn perempuan ak tu ke arah yg diredhai oleh Allah s.w.t. Alhamdulillah...

p/s:kita mpunyai pemikiran yg samala solihin..dah bnyk kali ak perhatikan entri2 ko mempunyai kandungan yg sama dgn apa yg aku fikirkan & cuba utk kongsikan tapi malangnya keje aku makin bertambah skang & xde masa utk berblog.Namun ak mengucap syukur kpd Allah sbb apa yg ak xsempat utk kongsikan itu telahpun dikongsikan oleh ko. keep it up..demi agama kita Islam..

EedaFizZ said...

menarik! teringat pulak time kena mintak ic ngan encik2 polis mase tgh lepak kt tepi laut amek udara malam..ops!jgn salah faham.Encik polis cuma nak check dh nikah ke blom.selamat bawak kad nikah.kalau tak, tak pasal2 kena nikah lagi sekali.kui3

Aretikz said...

Pergh ~ aku trasa part pempuan msa dulu2.. kah kah kah..

dan Ramadhan yang bakal mendatang inilah yang menguatkan aku dlm mncri identiti sbgai muslim..

aaarrggghhh ~ aku nak nikah! ahakz..

nawwar_hanifah said...

single is simple,couple makes trouble. unless with NIKAH =D

Mohamadazhan hjDesa said...

haha.aku cabar bila hang nak kawen wei...?

nur aisya humaira said...

Kalau sume orang buat macam ni, menangis syaitan...tak berjaya goda anak cucu adam..

chemay said...

banyak kali dah terfikir untuk berubah.
tapi belum cukup kuat untuk meninggalkan sesuatu yang chemay sayang.
moga allah tetapkan pendirian yang kukuh dalam diri chemay,
amin.

Fina Fento said...

Ye betul. Kawen dulu baru bercinta lagi terasa nikmatnya..

Pearl Kaz said...

pernah merasa mcm ni. masa mula2 tu mmg terasa berat nk tinggalkan. tp it's the best for us. kitorg still kwn tp ada la terasa janggal tu. hihi.

mmg la perasaan cinta tu nikmat dr Allah. tp kalo tak boleh nk kawal or jaga adab, better nikah je, bercinta lepas nikah. kalo tak mampu nk nikah, better break up... :) hihi.

TOPAN_85 said...

siti mashitah : mai la kawen ngn i....kiki ~_^

Cik Mun said...

Sejak kebelakangan ni, banyak entri macam ni. Sangat mendalam. Alhamdulillah. Saya sudah pun melepaskan. Betul, hidayahNya tak datang selalu. Kalau ada jodoh tak ke mana. Allah kalau dah tak redha, bila-bila masa dia boleh tarik nikmat kasih sayang dan ubah hati kita mahupun pasangan kita. Lebih baik bercinta pas kahwin. :)

~nsar~ said...

haha.. bagus nya.. tapi nama seth tan tu.. tak sesuai.. sebut tak laju pun bunyi sama..

yott said...

seth tan tu nama sebenar ker SZ?..;)

Akmal Khalidah said...

LIKE.

Qaseh dalia adelia said...

hurmm .. xssgup nak lepaskan T_T .. insyaAllah .. dalam perancangan :)

Norhashimah Hamim said...

entry yang menarik... :)

wath said...

kenape sume nk gune cite nora elena..tak suke cite tu :(

btw, keep it up. input2 camni yang menguat kn aku untuk tak mudah tewas ngan godaan cinta sebelum kawen. sile tambah banyak lagi kisah2 camni...:)

hana said...

terbaek...
demam 'Nora Elena' sekang ni..
=D

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

indahnya jika dunia ni ramai lelaki mcm tu

diana said...

dari apa yg akak baca dan paham..
petang tu seth tan baru bertaubat..
dah tu datang deting terus
komplen tu ini..
dan2 hari tu jugak nak putus..
kalau kawen lagi payah..
pagi ni suruh bini pakai tudung petang dah kena cerai..
oh tidak wanita2..
kita jangan pilih lelaki macam seth tan...
kalau kita tak betul sekurang2 nya dia ada sabar dalam mendidik kita..

fyqa said...

bgus la.

tpi asal guna nma tu.
hehe

NuSaNa NoSa 91 said...

keen sanggup!! hik3~ ^_^

semoga kita semua sentiasa dpt hidayah drp-Nya.. sentiasa mendapat kasih syg drp-Nya..~

Everlasting Eternity said...

saya sanggup...!! \(^_^)/
Innallaha ma'ana...=)

Solihin Zubir said...

@diana: akak oh akak.. sila fahami betul2 apa yg cuba dismpaikan..

entry ini bertujuan mengajak org yg couple supaya menghindari couple.. sblum berpisah, sempat si dia nasihat apa yg patut..

bknnya tujuan mengajak si suami menceraikan isteri slepas bg teguran.. itu org tak cerdik namanya..

sila fahami betul2 ye akak.. jauh beza tu fahaman akak.. =)

Solihin Zubir said...

kepada sahabat2 sekalian.. sekiranya daku menggunakan nama watak tersebut dgn nama botak chin dan mona fendy skalipun, point dia tetap sama.. so, yg penting anda dpt apa yg cuba disampaikan.. nama x penting.. skadar watak.. =)

diana said...

maknanya yang kat atas2 tu bunge2 je la ye..
yang kat bawah tu point nye..
huh!!!cara penyampaian nya salah la kalau gitu..
ekekekk

Solihin Zubir said...

@dianaataupun cara penerimaan dan pemahaman akak yg salah? hahaa... org lain faham je.. hehe.. ;-p

Hanim Mahali said...

dah lepaskan pun... tak mau bercinta sebelum kawen dah... melalaikan... nak rasa cinta pas kawen pulak... hikhikhik...

hikari said...

nice entry and i agree with u..
pelik jugak ngan sesetangah org ni
plan nk kwen lme lg tp sibuk nk simpn ank dara org lme2..ish3..
harap SZ boleh jd mcm watak seth ni lpas dia berubah ni ye..jgn simpn ank dara org lme2 tnpe ikatan yg sah..be a great leader okeh..=)

cantekk said...

...ye
tu la lain org lain pemikiran nye..
harap sume dpt la ape yg dimaksudkan..
jgn di-konar2 kan maksud nye..

zaman skang ni susah btol nk kawin br bcinta..maklumla zaman da berubah,,tp mesti ada lg..cume tak btemu je..

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe ngah berusaha utk tunang dan nikah..sebab kami dah lama kawan..tapi family ada maslah sikit tak bagi...huhuh

The Crow said...

hehehe... kalau di cabar. kompom masih belum berani nak tinggalkan kekasih. ahaha..

Tapi kalau kapel dan buat mcm dialog tu. Rasenye masih ade option yg baik dalam berkapel nih. koh3..

(^___^)

^ai-mie : 아이-미^ said...

nice~

wish i can meet that kind of man...

semuanya kerana Allah~

yatie Awang said...

Alhamdulillah....bahagianya kita andai menjadi insan yg terpilih di beri hidayahkan....

SyedGraphiX said...

aku single. so tak ambek port XD

cek chun said...

ko pun melayan citer sethan tu lihin?

payah benor la plak nak cari macam seth citer kamu nih. kalau ada kenal, bak mai sini rekmen kat akak.

Kalamhati said...

mantop!

sarah-najwan said...

tepuk dada tanya minda
walaupun zmn sekrang bercinta slps kawin tu xberapa nk ada..tapi xmustahilkan...

jika zmn org tua2 tu boleh gitu..kenapa zmn skrg xboleh?
sama je kan..tetap berkahwin..

so utk kamu solihin..semoga berjaya!!!!

ct kamila said...

suka seth dlm cerita ni..

suka seth dalam cerita nora elena.

suka suka suka.




mood: angau! haha

gurau je =)

shahjiehan said...

pandai hg noh...

mentang2 cite ni tgh top... hahahha


org pmpn cukup2 suke cite romantik ni..aku pon x pnh tgk...


dgr2 cite je laa


hahahha


jom baca dan komen Bulan Rejab bulan haram.

cucu umie said...

kalau kita mencitai wanita tersebut dan wanita tersebut memahami hasrat hati kita untuk mendapatkan yer kelak bgaimana plak..adkah itu dikira couple juga ea bro ?? ayie dlm dilema sebb tgh lalui skrng tpy xpernah jumpa berdua berhdpan @ keluar and so on.. cuma berhbng melalui mesej apabila perlu sahje?? mcm maner plak ea bro?? tpy satu U..

Cik Miera said...

wow.. so far, xpenah lg jumpa org yg mcm ni.. harap diketemukan.. :)

RedVixen said...

suka entry ni!
tapi tak suka nama tersebut... =_="

ahsfantasy24 said...

mmg cun larh cita!
hehhee~

cik ciput said...

kenapa seth tak cuba dgn lebih kuat utk bimbing nora?kalau dia tinggalkan nora mcm tu x mustahil nora akan terus hanyut, malah mungkin lebih teruk lagi..

**SZ, ats tu cuma pendapat..hehe..but the point is taken n noted! btw, nice entry! =)

Kakzakie said...

Kalau rasa kasih masih ada tak perlu berpisah dik. Masing-masing kena muhasabah diri menjadi insan terbaik dan kemudian mencari jalan utk disatukan secara baik dan mendapat redha Allah. Bukan perpisahan yg menyakitkan itu. Sayang hubungan baik terpisah begitu saja.

Rasionalnya kena cari jalan utk mendapat redha Allah...

Pendapat kakak saja...

Sham said...

setuju,couple lepas kahwin...

semalam ada baca harakah,ada satu tulisan yang diambil dari solihinzubir.com...wah syabbas bro...!

bunga said...

bunga sanggup dilepaskan lau itu berlaku pada bunga..:)

dhilla nazli said...

na menangis.. =(

Hansyirah Takezur said...

crita Hlovate slalu jd inspiration. takde pon watak yg kapel & ending dia mesti kawin seterusnya bercinta pas kawin. :)

Chempaka Sari said...

asal die tak kawin je dengan perempuan? then didik die. kejam giler la. perempuan tu bukan jahat sgt pun tapi perlukan didikan yg sempurna dari seorang lelaki. cerita ni tak best.



XOXO, Chempaka Sari.

ingat akhirnya laki tu nak cakap cepat cepat kawen. dasar lelaki tak bertanggungjawab haha

Chempaka Sari said...

yang lain sebab nk mengendeng kat awak pun... setakat cakap nice entry the bagi link baik tak payah.Saya baca entry ni betul2 berulang kali rasa tak adil. Saya setuju dengan diana.


XOXO, Chempaka Sari.

Ain Zulaikha said...

tak sanggup i nak lepas kan aaron aziz yang sangat hemsem tuuu lagi beragama, i sanggup tunggu dia... hahahhaa

qasehraihan said...

uiii ada org pkai gmbr sama dgn qasehraihanla,bro..huhuhu

SZ pun kena kawen cepat2!

Papa Mifz said...

bercinta selepas berkhawin lagi best bro...

mUm_tAz said...

Emm, sapa snggup nk lepas pasangan masing2 tu? HAhahha, matlamat tak menghalalkan cara.. betul2, nice entri.. :D

Sham said...

harakah 6-9 jun.m/s F23:mengenali karekter yahudi dalam al-Quran...

eiela said...

huhu mengimbau kenangan lama tp seth bertukar jantina. hmm bercinta tak semestinya memiliki. Kalau kita sayangkan seseorang kita mesti bersedia jugak untuk melepaskan dia pergi. untuk kebaikannya sendiri jugak.

blog-tips-kurus said...

(kenapa mesti Nora Elena & Seth T?)

*semoga dakwah halus ini berkesan. Insya Allah.. :-)

Siti Hajar Masri said...

ada ke org sanggup buat mcm tu tp knp guna nm tu..huhu~

darxniq said...

x sggop weh..dah 4 thun mnyulam kasih dengan bimbingan allah..insyaallah...hubungan kami still lagi mendapat keberkatan-NYA

EZAN IDMA said...

nice. kan best da tau sape jodoh kite . ahha

habsahharun said...

salam...terasa nak komen pula...:)

bercouple ni antara jalan2 yang membawa kepada zina. zina hati, zina mulut dan sebagainya..

kita boleh juga ambil kisah Fatimah dan Ali dimana keduanya saling memendam apa yang mereka rasa akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci.

f_aRa_aINa989 said...

Islam itu memudahkan..tetapi adat melayu menyusahkan...probably mungkin sbb tu ramai yg susah nak kawen sbb kawen kena guna banyak duit...apa yg terjadi??? Couple, couple and couple...errrrrkkkkk

Anonymous said...

@diana

ohhh,kalau anda kahwin dan suami anda suruh anda pakai tudung , anda nak minta cerai sebab tak suka dia suruh anda pakai tudung untuk menutup aurat yang telah ditetapkan oleh Allah ?

Anonymous said...

situasi yg serupa dgn sy.tp syg dia xphm mksud sy..dia pikir sy nk cari laki lain..xmudah memahamkan org2..tmbh2 kalo dia kurang pngetahuan agama.sakit mmg sakit sbb smpai skrg rasa syg tu msih ada..tp sy pcaya Allah lebih sygkan kami.sbb tu kami berpisah..

Anonymous said...

thumbs up! cuba baca ni pulak :

http://www.iluvislam.com/tazkirah/remaja-a-cinta/2994-awak-kenapa-kahwin-dengan-saya.html

:)

Anonymous said...

Saya juga ingin berkongsi pada anda.
sudah lama saya cakap soal kapel haram ni sbnrnya .

Saya sebenarnya banyak bertanya pada orang orang disekeliling saya, benarkah kapel itu haram ?

Mereka kata "Tak , bagaimana nak berkahwin jika tak kenal hati budi si dia ? Itu hanya propaganda semata mata"

Saya masih lagi bersama dengan si dia selama setahun sudah .
Ingin sekali saya nak tau , memang tiada istilah kapel islamik ?

Saya pernah menyatakan kata putus suatu ketika dahulu, tapi saya sukar kerana sayang , dan sama juga dia.

Kini , saya mula memikirkan soal kapel semula selepas saya mendapat nasihat dari saudara saya sendiri mengenai kapel itu memang tidak ada dalam istilah islam .

Saya meminta jasa baik anda untuk memeberi salah satu surah atau hadis mengenai KAPEL ini .

Saya serba salah , harus tak saya putus dengan dia?
Sebab saya takut meluka kan hati dia, saya tak taau macam mana nak sebut perkataan putus dengan cara yang lebih baik , kerana dia sukar menerima teguran saya juga. Bantu saya kerana saya ingin mengubah hidup saya juga. Wassalam .

-MIss D Dari KL-

GamUHU said...

nama tu yang tak tahan.

Anonymous said...

Mohon Copy boleh? ^o^
-Haz95

Anonymous said...

salam.. sy terpggl utk k0men ble bc ayat last uh.. Berapa ramai yang sanggup lepaskan couple masing-masing macam cerita kat atas?

ex sy lpskn sy sbb alasan ni, x tip0.. dye nak insap.. dye mmg baik.. mule2 mmg sy sdih n xley time tp lame2 sy da ley time.. huhu mgkn kami xde j0d0h.. pe2 pn, sy still syg dye.. dye x sme ngn laky len yg sy knl.. niat dye mmg murni sbb xnk kt0wg terus2an wt d0sa.. smge allah bless him.. huhu miss him so0o0 muchhh..

misz_chubby said...

nice entry..insyaAllah, sentiasa berdoa ditemukan dengan lelaki yg dapat membimbing aku ke jalan-Nya.insyaALLAH..

misz_chubby said...

nice entry..insyaAllah, sentiasa berdoa ditemukan dengan lelaki yg dapat membimbing aku ke jalan-Nya.insyaALLAH..

misz_chubby said...

nice entry..insyaAllah, sentiasa berdoa ditemukan dengan lelaki yg dapat membimbing aku ke jalan-Nya.insyaALLAH..

misz_chubby said...

nice entry..insyaAllah, sentiasa berdoa ditemukan dengan lelaki yg dapat membimbing aku ke jalan-Nya.insyaALLAH..