Pages

Saturday, June 4, 2011

Gambit Bukannya Buat Video Lucah! Kenapa Nak Kecoh?

Salam A'laik... Woit! Ni apsal semua blogger sebok nak serang Gambit ni? Korang dah tak ada kerja ke? Semua nak update entry pasal Gambit. Bosan la! Wahai bloggers sekalian. Apsal korang nak kutuk-kutuk Gambit yang baik tu? Gambit bukan buat salah besar pun. Dia bukan buat video lucah. Dia cuma buat video klip yang ada aksi ghairah je pun.

Ala.. TV3 pun tayang video lucah rileks je. Kerajaan tak marah pun. Yang korang nak kecoh-kecoh ni apsal? Dia dah la hensem. Jatuh la saham dia korang buat macam tu.. Yang korang nak sentap dia mencarut tu kenapa? Alaa.. Baru la Amerika mencarut cenggitu. Kah Kah Kah.. [klik sini jika sanggup melihat carutan tersebut!]

Eh.. Encik Gambit pernah pergi umrah rupanya.. Err.. Ni bukan gambar photoshop ye.. Heheh..

Kan aku dah cakap. Golongan artis ni tak boleh pakai punya orang. Korang degil! Korang nak jugak back-up makhluk macam tu. Orang macam ni korang nak angkat jadi idola? Errr.. Ada tak kaki kipas Tiz Zaqyah yang sound aku dulu nak tolong kipas Encik Gambit ni plak? Tak ada? Kenapa? Tak kesian ke kat artis pujaan korang yang boleh bagi tiket masuk syurga kat korang tu? Korang taknak ke serang bloggers yang buat entry pasal Gambit? Aib giler kot... Heheh.. =)

Kepada Encik Gambit Saifullah dan semua artis-artis terlampau yang biadap dengan Allah, semoga diberi kesempatan untuk bertaubat. Tak payah nak ego sangat. Ego dengan Allah, apa dapat? Semoga diberi hidayah la hendakNya ye.. Sama-samalah kita berdoa agar mereka-mereka ni insaf. Kita jangan nak maki-maki diorang. Nak ke tanggung dosa maki? Kepada yang giat menyebarkan video klip tu, hentikanlah! Seronok sangat dok sebar video macam tu bagi orang tengok? Memalukan..

SZ : Tiz Zaqyah dah.. Gambit pun dah.. Who's next? Harap-harap tak ada lagi artis yang buat statement jahil... Malaysia ni dah cukup panas dah..

73 360 juta komen:

midOri's said...

sgt bengangg tgk bidio yang sgt euuuuuuu and menggelikannn tali pusat tuuu...sgt melampau nyeww dua2 makhluk dlm bidio tuh...geli geli geli!! artiss mesiaaa mmg xleh gunew.ww...baik sokong K-POP!! kahkah

Aretikz said...

aku nak kipas gambit, nak kipas gambit, nak kipas gambit, spya dia kna kipas yg berputar laju.. dan dia tersedar.. harap2 xputus kpala lah kalau aku wat mcm tu.. kah kah kah..

tp, yg aku xstuju, dorang hentam gambit sal dia kutuk blogger.. siap wat page fb? aduhai.. aku tak trasa pun dia kutuk blogger.. sbabnya.. aku lg suka org gi tgur dia part video atau middle tu berbnding kutuk blogger.. ahakz..

apapapun.. en3 ni xaibkan org, harap maklum.. keh keh keh..

k a k L a m p said...

uiii aku jerk ke yang tatau ape2//. hahah psl kes tiz pon aku tatau..gambit ape tah lagi..pe cer ni

y u y u Z u l a i k h a said...

derr... baru AMERIKA derrr ~

mUm_tAz said...

Dia sangat cerdik.. heran jugak, dah la best MV die tu, mantap gile..heran2..LOL, hahahhaha..

zikeryhassan said...

kalau buka fan page dia, kelakar plak baca lawyer dia back up si gambir eh gambit. dua2 macam cakap mcm xde otak dan xde Tuhan

matahari said...

sokong 100%

yatie Awang said...

kakak pun tak tahu kisah ni, kalau pasal artis kurang ambil tahu...tp kalau tang bola sepak kakak tahu haha

Siti Suriani said...

video ntah ape2 jer.. ingat kite suke r tgk video camtu..? iuww.. nanti nak tolong kipaskan gambit lah.. kasi dy sejuk sikit.. hahaha

AZRUL AZMI said...

hhahha... lucu la entry ni.... tak tahu pulak pasal video tu... tak kisah pun....

Mrs.Yie said...

amarika la sangat tu haa..huhu..artis2 bagai ni toksah la nak di puja sangat..x de pekdah pun..makan kuaci lagi bagus..

chemay said...

hehe manusia macam nie la yang menggalakkan kerosakan akhlak dalam diri budak2 zaman sekarang
:)

sarah-najwan said...

macam2 hal...

akak ni xamik port sgt sb bizi jaga anak4 sb jadi suri rumah full time skrg..ehekss...

iela abul said...

tetttt... mati2 igt sz sapot gambit. ekekekeke~ btw, MV gambit howtttt awww~ [dem]

Pijahh' de-Arr said...

sian abg gambit encemm tuu~

huhuu~

Kalamhati said...

astaghfirullah..

Umar Faruq said...

hhaa.. baru amerika.. wakakaka

EedaFizZ said...

macam2 hal la sekarang ni..ni la strategi nk lariskn video klip baru.saje wat kecoh!
Senang2 kite bakor je!!kite bakor!!!

kakzana said...

ni kali pertama saya komen disini dan follow sekali, saya dulu minat juga dgn Gambit, minat2 gitu je le...takde lebih2nya.
sekali dia buat video style Amerika pulak, hancur hati ini (kononnya)...apa dia tak kaji sebelum buat video klip tu ke? hemm..busy sgt kot....geli la tgk video tu (tapi tgk jugak sb cmne nak komen kalau tak tgk kan?)

Jejaka Terhangat said...

haha..tah pape..dia kutuk blogger tu mmg cari nahas la..mungkin dia tak tau kuasa blogger lg..tak lama nnti jatuh la tu, kalau dia terus bongkak dan tak tarik balik penyataan dia..

rasa macam dah malas nak masuk campur golongan2 camni..pasal mmg dah tau, diorang tu "APE PON TAK BLEY..!!"

GamUHU said...

sumpah aku tak penah kenal mamat ni seblom ni. keh3x. artis ke? bodo punya artis. mau cari pasal ngan blogger. tak tahu ke blogger sekarang banyak dah ber'ilmu'. xD

AzwanRamli said...

artis dipuji,ulama' dihina... nauzubillah

cantona79 said...

apa nk heran klu kerajaan sendiri boleh biarkan video seks diedarkan tanpa segan silu..kalau ada kepentingan di bolehkan oleh kerajaan m'sia..alahai gambir serawak..eehh gambit

cantona79 said...

apa nk heran klu kerajaan sendiri boleh biarkan video seks diedarkan tanpa segan silu..kalau ada kepentingan di bolehkan oleh kerajaan m'sia..alahai gambir serawak..eehh gambit

azwa amani said...

ape citer ni...tak tahu hujung pangkal, nampak sgt amani ni mlas nak ambil tahu hal artis...takyah lah terlalu puja artis tu artis ni...betul kata solihin, kalau back-up pun bukan nyer dapat tekit masuk syurga...

Chenal said...

X kenal pun mamat nie! hensem sgt ker sampai nama dia tetiba jadi kecoh seblogger?

Budak Botak said...

He3, macam2 la pulak. Rasanya golongan blogger lagi ramai dari artis.

mushroom said...

walaupun aku di ofer untuk tgk video tuh, tapi aku malas nak tgk.. aku x jakun la derr, hehe

Siti Mashitah Saidin said...

masuk melodi besok... hahaha

adrinaqamarina said...

padahal kalau nak ikutkan, ada banyak ag idea boleh buat vc.

T____________________T


aaaaaa.


*dah type panjang, tapi delete la balik, tinggal ni je*


*malu*

semoga kita semua terpelihara daripada perkara-perkara yang boleh menjadi fitnah kepada islam.

cik heroin said...

( apesal sy xtau ape2 psl ni ha. kahkah. baguslah, xpyh nk sbuk2 sebar itu ini yg tak berpekdah )

Dawa said...

rebecca Nur Al-Islam dan Gambit Saifullah. nama islam bukan main tapi...

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

what ever mu natang lah si gambit ni..haha..

err..terkasar bahasa..tu bukan mencarut..tu trademark..hahaha


nak cari pasal ngan blogger..silap besar la!

diana said...

sebab tu artis suka pi umrah...
ambik gamba tunjuk kat wartawan..
bila balik,jadi setan pun org kata depa baik sebab pernah pi umrah...
umrah ke melancong,depa saja yg tau...

RedVixen said...

laaa... apa kes plak dia ni?
Hmm... sedangkan video lucah kat parlimen pun bleh tunjuk.
inikan pulak dalam video klip je...
koh3!

Alin said...

nama nak mcm nama cerita x-men je. huahuahua. dia nk mencarut dekat bloggers, bloggers nie ramai. thn ke dia kena hentam balik nanti. huhu

~nsar~ said...

jom ramai2 kita serang majalah mangga nak???

Eryati said...

SZ...aku ni peminat si gambit ni..ngeheheh..aku tak besa pakai kipas..besa aircond aje..cepat sejuk dan beku...ala...dia nak cover TZ agaknya...

Mereka pun kalau tdk jadi artis/selebreti macam kita juga...jadi apa yg mereka buat tu takkan semua positif aje..melainkan mereka sendiri mahu jadi contoh yang baik sebab menjaga tatasusila...klu mmg sudah perangai macam hantu tu...ala faham2 la SZ...

kita yang bukan artis ni pun tau ngamuk juga kan...ekekekek..apapun ..kita semua manusia yang datang dari ALLAH SWT

tiada beza kau artis kau bukan artis akan masuk neraka syurga...semuanya dari amalan memasing...

Oppa Kudin Nz said...

haha..nk kasi style ler tuh..kui3

akmalhilmi said...

OMG AMERIKAAAAAAAAAAAAAA sgt gambit nieh

jaa64 said...

habis nak serang...tang wat fanpage nak kutuk2 tu toksahlah...

tengoklah statement dia kat twitter..hadoiii!

Siti Suriani said...

bengang tul bile dy maki bloggers.. belasah ramai2 jom3..haha

Hazwan Arif said...

kesian si gambir..pergi mekah pun sebab ikut trend artis kot kah3


Bukan Sekadar Cakar Ayam

QaRr JaliL said...

aah..mnymph aku..
tembak gune 50cal sniper mati terus.

Cik Azizah said...

tak boleh bla betul...

semoga mereka insaf,,so kta hentikan kutuk2 tu..megaibkan dah dapat 1 dosa..

Solihin Zubir said...

@Cik Azizah : ini adalah mengumpat yg diharuskan.. dgn tujuan memberi kesedaran kpd org yg terang-terangan melakukan perkara mungkar.. apatah lg yg bermegah-megah dgn kemungkaran tersebut..

De'din said...

amerika baru layan beb !
haha

cucu umie said...

ayie lg ah lemau pasal artis nie..aduyai, kenapa plak pasal gambit nie ea?? k nampak yer ayie kureng layan artis now.. hehe by the way, artis biaselah pada pndgn wartawan semua baik, xad buruk.huhu

Ain Zulaikha said...

hahahaha ain baru nak gi baca ni.. baru tahu ni.. huhuhuhu
jarang online sekarang ni... T____T

artis mmg, dunia banyak hipo lah...

tia @ Ini Kisah Tia said...

laa . gambit ni rupanya . dia ni kan pelakon awan dania tuh . grr . masih tak nak mengakui kesalahan ..

Mohamadazhan hjDesa said...

berdosa bro mengumpat ni.haha.tak tau2....

Gambit ni artis ka? haha, aku pun tak kenai, muka baru kot...baru naik buat pala pulak...sekeh baru tau...

aLya maNip said...

artis skrang rosakkn mentality remaja skrg. dedah sana sini. ayat pon bukn main baik. sumpah seranah pon jd ikutan..

h A n Y S said...

he's not being profesional~
(kene speaking, kita kan dok emerika~)
-.-

nursyamime said...

hadoi...
nak cari publisiti ke apa?
bala-bala~

Ali ridha said...

masalah betul depa ni.macam tiada kerja lain ke.

aslann said...

padanmuka gambit...malam td asik refresh page die je kot...tgk post budak2 ..haha..

liyana said...

hmm.lepas sorang2..

emieysandra said...

kita malaysia..jgn nk jadi amerika, moge blogger terus maju mempertahankan identiti negara kite..*uh, tersemangat la pulak~

IMANSHAH said...

tapi heran juga sebab ramai pula MELAYU ISLAM yang mempertahankan dia

Bella Bell said...

artis yang tak pandai kawal emosi.. macam tu la jadinya.. :)

zacky786 said...

bagus bro.. lantang2 .~ tegak kan kebenaran.. :D

::cikjuju::◕‿◕ said...

parah dah skrg..ish2...artis2 neh sume kene g kursus mcm mane nak jadi artis baikkk punyeeee...adeh...punah!!punah!!

tp ape2 pon smoga die dpt kesedaran...aminn...kita plak mari same2 muhasabah diri...^^,..peaceee..

auny aizie said...

aku kalau jumpa gambit ni aku tak teragak-agak nak sumpit dia berdas-das.

serius cakap ni.
aku tgh maghah ni

kaizen said...

aku mmg hot btol ngan si gambit tuh....

Amirrah Zawani said...

tak minta artis2 ni.. sekadar tgk je.. tp stil tak paham apa yg terjadi =_=

adan said...

bro,aku baru lepas tgk statement2 retis gambit dan retis pompuan tu.. itupun dapat dari link yg ko letak kat entri..

statement retis ni memang tak boleh blah..! bengong!

NuSaNa NoSa 91 said...

ahahahahaha~ terbaik la SZ.. mmg ske cari gado ngan retis.. hik3~

btw, nmpknya cik anon2 berkurangan la kt entry2 sal gambit.. huhu~ =.=

The Crow said...

William Hung pun lagi mesra dan berpotensi lebih baik dalam berkata-kata. koh3..

Oh artis~ Katanye blogger buat cerita kerana duit. Depa belakon seksi meksi tuk apa? bukan duit? koh3.. Lepas tu bwk duit hasil lakonan pi mekah? Terbaik lah! keh3..

oh lagi satu. Ade orang tanye pada artis "ape perasaan anda selepas membuat persembahan nyanyian/lakonan?" Artis jawab "Alhamdulillah.."

wakakaka.. (^___^)

cek chun said...

masa mula tengok bideo tu, gelak beso gak. ada jugak makhluk Allah yang kurang pemahaman nak try buat video gini. padahal boleh je guna jalan cerita kejar2 kereta, motor ker, lari-lari dalam hutan ker.

tapi sebab takde bajet, terpaksa la buat kat dapur jer, dan dalam rumah je. pakai baju tido sebab tak cukup bajet nak beli kain.
dia kan pengarah baru. kena la save bajet.

shahjiehan said...

hmm dah nama nya pon artis... pelakon... mesti la mereka tu berlakon... hahhaha


tp hmmm... dosa la jugak...



klo artis blogger camne lak.. huhuhuhu

jom baca dan komen Bulan Rejab bulan haram.

Hansyirah Takezur said...

SELEBRITIES ARE ALWAYS RIGHT!

fuuuuu..

terbaek la sangat artios mertis nie.. haremm betei..

f_aRa_aINa989 said...

x kenal siapa gambit ni..dushh..teruk betul!

(-___-)

f_aRa_aINa989 said...

ok, skang dh kenal dah siapa...Baru lepas update baca blog...