Pages

Sunday, May 1, 2011

Ranking Liga Super Malaysia Dalam AFC Cuma Gred D?

Sangat menyedihkan bila melihat kedudukan Liga Super yang menjadi kebanggaan bola sepak negara kita cuma berkedudukan di tangga ke-19 daripada 23 yang tersenarai. Grednya pula cuma Gred D? Sila lihat kedudukan Liga Super Malaysia dalam ranking AFC seperti di bawah :


Hampir-hampir tercorot. Ketinggalan jauh di bawah Singapura dan Indonesia. Macam mana nak masuk World Cup ni? Untuk melihat jumlah mata serta apakah kriteria-kriteria yang diambil kira dalam proses pengiraan, sila klik www.the-afc.com.

credit : Kenari Fans Squad

SZ : Pulun Kedah Pulun.. Jatuh bangun tetap bersama.. Lawan tetap lawan!

16 360 juta komen:

mcm ni lah said...

bagi aku kan,. liga m ada prestij nya sendiri,. sebab semua pasukan tak pakai pemain import,. itu lah identiti dan jatidiri liga m

mcm ni lah said...

bagi aku kan,. liga m ada prestij nya sendiri,. sebab semua pasukan tak pakai pemain import,. itu lah identiti dan jatidiri liga m

qasehraihan said...

sungguh kasihan..hehe
hai SZ

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/05/gores-dan-menang.html

padin said...

mak aih, jauhnya kedudukan liga super kita miahahaaa.. dapat gred C pon dah kire ok,huu

akutetapaku.com said...

indonesia n singapura gred B?

pollow anda skli..singgah bc n3 d sini...

singgah2 la disini

http://akutetapaku85.blogspot.com/

nazirulhazwan~ said...

pastu kecoh plak time safee sali nak men kat indon kate liga indon setarap liga melaysia je, bushit, dorg grade C tu


ade pemain import plak tu

puteri ain said...

19 ? jauhhhnyaa...

puteri ain said...

19 ? jauhhhnyaa...

Mohamadazhan hjDesa said...

jangan jadi liga syok sendiri ja.hehe

ultras kedah ni bro.haha. nak p stadium habaq2 mai la...kot ada tiket free rezeki la.

nelly said...

wah , ini betul2 ketinggalan !

shahjiehan said...

xguna pemain import kot~

Far8 budak baik said...

hahaha tungu kita lah pulak...
jom praktis tanduk bola dulu
der!!hahaha =p

The Crow Empire said...

Bila sukan dan politik di campur adukkan. begini la nasib pemain-pemain Malaysia.

Akhir kata : Majulah sukan untuk kerajaan. wakaka..

(^___^)

ApiAzul said...

Pada pendapat sy.. Liga M perlukan pemain import kerana pemain malaysia akan lebih bersaing untuk mendapatkan tempat dalam pasukan masing2..
http://biruapi.net/blog/benci-bilang-cinta/petua-hilangkan-kesan-gigitan-cinta/#more-975

f_aRa_aINa989 said...

D untuk durian. Hehehe. Tiba2.

diana said...

sebab tu la pentingnye pemain import..
cer habaq mai liga mana tak pakai pemain import..??
liga taman perumahan pun pakai pemain import la ni tau dak??