Pages

Monday, May 2, 2011

Osama Bin Laden Meninggal Dunia


WASHINGTON : Osama bin Laden, pemimpin utama Al-Qaeda yang dikatakan menjadi perancang utama kejadian serangan terhadap World Trade Centre (WTC) pada 11 September 2001, telah meninggal dunia dan mayatnya didakwa berada dalam simpanan Amerika Syarikat (AS). CNN memetik sumber berkata, Osama dibunuh dalam satu operasi ketika anggota risikan Amerika Syarikat menyerbu sebuah rumah agam di luar Islamabad.

Tentera Amerikat Syarikat memburu Osama bertahun-tahun, yang kemudiannya digandakan berikutan serangan pesawat terhadap Pusat Perdagangan Sedunia di New York dan Pentagon yang dilaporkan menyebabkan 3,000 terkorban orang pada 2001.
Bagaimanapun Osama berupaya melepasi pemburuan tentera Amerika Syarikat dan sering beranggapan bahawa beliau bersembunyi di kawasan sempadan Pakistan dan Afghanistan. - AFP


LAGI BERITA :
SZ : Persoalannya, adakah benar berita ini atau cuma propaganda pihak kafir? Jika benar, Innalillah... Al-Fatihah.. InsyaAllah matinya adalah mati syahid.  Perginya seorang pejuang Islam yang sangat digeruni pihak kafirun. Semoga Allah melaknat tentera-tentera kafir itu.. AllahuAkbar!

7 360 juta komen:

IMANSHAH said...

Alfatihah kalau benar.

Tapi US ni memang terkenal kaki kelentong

aida said...

Innalillah wa-inna ilaihi raji’un – Truly to Allah we belong, and truly to Allah shall we return

qudwa said...

x tau le ni tipu ke x...
papehal..Al-Fatihah...

f_aRa_aINa989 said...

Osama laden meninggal dunia? Sejauh mana kebenarannya hanya Allah s.w.t yg tau.

Al-fatihah

CIK TOM said...

al-fatihah kalau betul..tp byk keraguan je...

zarra nazura said...

al-fatihah..semoga allah melaknat tentera2 kafir itu....amin

Anonymous said...

osama tu watak ciptaan yahudi je la,yg dok caye tu ape hal.