Pages

Friday, April 15, 2011

Template Baru Pecah Tradisi

Salam A'laik... Terkejut tak? Amacam? Hensem tak layout baru aku? Yeahh.. Blog bertemakan hitam putih ini adalah milik SolihinZubir.com yang dahulu kononnya peminat setia hijau. Haha.. Akhirnya aku memecah tradisi dengan beralih dari tema hijau yang aku guna pakai sejak aku mula berblogging ke hitam putih. Bukan apa. Nak tukar angin dan aku nak blog ni nampak lebih cool. Heheh..

Mula-mula aku pening jugak macam mana nak design blog aku ni. Jadi aku buat keputusan drastik, untuk tukar tema kaler. Aku draf layout baru macam kat bawah ni, then aku mintak pakar blog designer, Cik Bulat tolong buatkan berdasarkan lakaran draf aku ni.


Semalam, seharian blog aku dinodai oleh Cik Bulat. Cik Bulat dengan bertungkus lumus menggunakan kreativiti beliau, men'design' blog aku hingga menjadi sebegini rupa. Dan aku amat berpuas hati dengan hasil kerja beliau. Awesome! Beliau memang hebat! Dah, tu siap buat banner baru lagi untuk aku. Siapa nak curi, curi la.. Heheh..





Rasa makin bersemangat dan over excited pulak dengan template baru ni. Hehehe.. Terima kasih Cik Bulat. Semoga rezeki Cik Bulat semakin melimpah ruah lepas ni. Bakatnya juga semakin mendapat perhatian. Ada sesiapa yang kurang berkebolehan dan pemalas macam aku, tapi ingin juga mencantikkan blog, boleh buat tempahan kat CikBulat.com. Thanx jugak buat Amira Atiya sbb tolong letak button share n tweet. Haha..

SZ : Bye2 Blog Hijau.. Welcome blog hensem Hitam Putih.. Hehe.. Pulun btoi!

33 360 juta komen:

mia.lia said...

ok..sriyes cntik ! ;D

rara pinkmafia said...

wahhhhhh layout nampak maskulin lah.

zarra nazura said...

wahhh ensem nye blog awk en.solihin...tahniah2...

UNA budak BAEQ said...

hitam putihh . oh kachaknyaaa .
ngeh ngeh .

semoga lebih kachak dari biasa . hehe

Dawa said...

black n white. mmg gaya maskulin perubahan kali ini. macamana eh nak buat banner camtu? pakai flash ke?

GreenAppleKu.com said...

Waa, cantiknya. Nak minta tlg Cik bulat juga ler.

Fariq said...

cik bulat bila nak design blog fariq plak... warghh..

tetibe teringat kat blog lama itam putih.. sob3x..

Nyssa Nuar said...

Tan sri ke ni?hahaha

bArdbOO said...

nmpk smart layout hitam puntih nie! =)

Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Miss Ran said...

hahaha hebat2

tiada hijau lg kini

amira najwa said...

hehehehe.. akhirnya.. selamat tinggal hijau.. hahahaha.. sian dek kamu.. nk ketawa lebih2 lagi boleh x?? =)

Ayuni said...

cantik tp ijau dh ilang, hukhuk....

~nsar~ said...

serius menarik.. sedap mata memandanglah...

♥ ch3nta Sadis ♥ said...

eh, da x ijau da..hehehe..suke kale etam & putih!!!

QaRr JaliL said...

pergh..maju..:)

sarah-najwan said...

amboi solihin..semangat hitam kelabu napoknyo..hehe..mmg napok hensem blog ini..hahahaa

akak pom ada hati nk ubah suai template..tapi tak dak sapa nk nulun..huhu..

Chenal said...

Solihin !! mintak Cik Bulat buat utk aku jgk! bleh tak?

sissyira said...

salam

hehe...terkejut sampai sini..maknanya tak terlewat la tahu ni....semoga pertukaran ini akan memberi impak yang berbeza buat diri anda =)

toyolkiut said...

wah..
saja la tu buat TK jeles!

memang menarik la..

gaung said...

memang ada kelas tersendiri blog hitam putih kali ni..kemas dan cantik..selmat!!!

shahjiehan said...

syabas!!! mmg nsome layout baru nih... hahahhaha


nice



jom baca dan komen Arab Saudi mahu bina bangunan tertinggi 1.6 km

azwa amani said...

cool..tpi amani lg ske hijau lh...huhuhu..tp ok jerrrr

Farra Rosse Earhart said...

aww. taik cicak =P

f_aRa_aINa989 said...

hitam putih ni lawa!

tp rasa rindu dgn kehijauan yg biasa sy tgk, huhu..

eceh, wat sedih pulak...hehe..

fatt said...

ha barula macho warna hitam. hitam itu menawan :)

h A n Y S said...

SMART! lg2 tang mamat 'gagah' kat header tu, pergh! macho n tough! heh heh heh~
;p

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro,

haha, terbaik lah color dia..nampak cool...!

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

Eh ada nama saya pulak dekat situ. Hahaha, tade hal lah :P

CikBulat said...

patotlah trafik gua naik. ada entri rupanya. simple je ni =D

nazirulhazwan~ said...

gile kacak!mantop2 wo, tercabar templete ungu aku.hahaha

Faeza Suhaimi said...

memang nmpk maskulin gler la blog ni.
tp pakwe kartun tu seksi sgt la.

apa2pun, mmg rindu blog hijau yg lama tu.. gehehe.

Sulam Kaseh said...

saje nak tanya.. kenapa setiap kali klik link yang berkaitan dengan tajuk tu, akan buka dlm tab lain. tak buka kat windows yang sama. kena tukar setting tu rasanya. :)

dan, buat banner tu guna perisian apa ye?.

sudi2kan singgah ke blog saya.
http://sulamkaseh.blogspot.com

Sulam Kaseh said...

nak tanya. kenapa setiap kali klik kat link yang berkaitan di bawah setiap entry tu, ia akan buka tab yang baru? tak tetap di windows yang sama?. maybe kena tukar setting kot :)

dan, buat banner tu, guna perisian apa ye?

sudi2kan lah singgah ke blog saya :)
http://sulamkaseh.blogspot.com