Pages

Wednesday, April 27, 2011

Man United Sebelah Kaki Ke Final Tumpaskan Schalke 2-0


Manchester United hampir melayakkan diri ke final Liga Juara-Juara Eropah selepas menang selesa 2-0 ke atas kelab Jerman, Schalke 04 pada pertemuan separuh akhir pertama di Stadium Arena AufSchalke, awal pagi tadi. Kemenangan di tempat lawan itu amat berharga sebelum United melayan kunjungan Schalke di Old Trafford, mingggu depan dengan kelebihan dua gol di tempat lawan.

United membuka jaringan menerusi Ryan Giggs pada minit ke-67 manakala Wayne Rooney dua minit kemudian. Man United mendominasi hampir keseluruhan permainan terutama pada separuh masa pertama tetapi gagal memperoleh jaringan.


SZ : Terbaeklah! Dah sebelah kaki kat final.. Tunggu nak jumpa samada Real Madrid atau Barcelona ja kat final nanti. Glory-glory Man United!

17 360 juta komen:

Syuxer said...

bro peminat man utd ke??heheh terbaek pagi tadi..kebal gila neuer tadi..mujur akhirnya bocor..hahah glory-glory man utd

Dawa said...

fuh, hebat game play MU smlm. berbaloi tertido dan tgk kt youtube. hahah

pena rozie said...

Ni peminat setia M.U ke???

Nyssa Nuar said...

Bile bola je NN x phm..Bile tak phm je msti bola..hahaha

~nsar~ said...

pasal bola... ish tak tau la nak komen apa... hehe fail fail...

Solihin Zubir said...

@pena rozie : haha.. ofcoz la.. peminat tegar.. heheh..

Solihin Zubir said...

@Dawa: haha.. tertido pon berbaloi? heheh...

Solihin Zubir said...

@Syuxer : yup.. die hard fan..

tu la psal.. kebal giler.. kalaulah dpt beli dia ganti Vandersarr..

shaffique said...

xpe la, sampai final nanti kalah jugak dengan barca. haha.


My latest entry : Perbezaan 10 Tahun Bagi Apple

Solihin Zubir said...

@shaffique : taknak ah jumpa barca.. jumpa real madrid la plak.. haha..

Far8 budak baik said...

kecoh je manu meanang!!ape lahh sgt..
hahahaha...
setakat abg rooney tu..
aku arsenal..nghe ngeh =)

Cma Shiema said...

sz MU fans ke??kita sama!!
glory2 man u~~lalala..

Mohamadazhan hjDesa said...

gol ryan gig memang smpoi...cantik lorangan bola tu...tahniah!

apa pun jumpa final nanti.hehe

Wan Gerrard said...

damn, cmne leh menang lak ni..haha

diana said...

peluang banyak..
dapat 2 gol pun jadilah..
bekal untuk dibawak pulang..
game kat umah sendiri nanti mesti boleh gol banyak ni..

tak salah akak gigs tu umur dah lebih 35 kan??
kalau kat malaysia umur gini
jadi pengulas jemputan je la..
hahahah

puteri ain said...

go man u go ! yeahhh ! :) hehe

f_aRa_aINa989 said...

Eh, saya ingatkan MU dah kalah. Hehehe...