Pages

Monday, April 11, 2011

Kiriman Poskad Dari Jogjakarta, Indonesia

Petang tadi, sedang aku bersantai tengok TV sambil minum milo suam, mak aku menghulurkan sekeping kad kepada aku. Mula-mula aku ingatkan kad jemputan kahwin. Rupa-rupanya sekeping poskad dari Jogjakarta, Indonesia. Aku pun pelik. Sejak bila Luna Maya tahu aku punya alamat rumah. Haishh... Tetapi setelah diteliti isi kandungan poskad tersebut, rupa-rupanya ia kiriman seorang blogger perempuan yang bermusafir ke Indonesia.

muka depan poskad
isi kandungan poskad

Terima kasih Fatt sebab sudi bagi kat aku poskad tu. I'm really appreciate it! Akanku simpan dengan rapi. Semoga doa Fatt terhadap aku tu termakbul sebab aku memang bercita-cita nak kelilingi dunia. InsyaAllah.. Sebenarnya aritu Fatt yang tanya aku, kalau nak poskad bagila alamat kat dia. So, aku dengan berbesar hati pun bagi la. Heheh..

Kepada yang belum kenal Fatt, beliau ni seorang traveller. Dah banyak tempat kat luar negara yang dia jejak. Antaranya, Thai, Indon, China, Hong Kong, Macau, Australia, New Zealand, dan lain-lain lagi. Antara tempat yang dia ingin pergi pada tahun 2011 ini pula ialah Cambodia, Vietnam, Korea, Madinah dan Mekah. Semoga impian Fatt tu tercapailah ye.. Aminnn..

Aku suka ke blog Fatt sebab blog dia ada banyak gambar menarik dari luar negara. Kepada sesiapa yang berminat nak melancong dan melihat tempat-tempat menarik, boleh la berkunjung ke blog Fatt. Dia baik orangnya. Cewahh.. Bodek.. Hehehe..

klik link di bawah untuk ke blog Fatt

34 360 juta komen:

tyka chou said...

byk nye tmpt die pegi...tyka pusing stu melake pn xabes lg..:P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

waaa~

shahjiehan said...

wah... mantap gile!! awek indon marii!!

jom baca dan komen Beli kasut, pakaian dalam talian | ! !shahjiehan [dot] com ! !

shahjiehan said...

kot2 la..meyda safira yg bg poskad tuh!! hahahhah


jom baca dan komen Batu Hidup - Batu Nisan itu hidup

Izamir Ridzwan said...

huh berapa lama dia kat sana?

AnahSamsudin said...

bestnya dapat pi melawat banyak negara orang..tengah kumpul duit gak ni.nak keliling dunia.hehe

AnahSamsudin said...

bestnya dapat pi melawat banyak negara orang..tengah kumpul duit gak ni.nak keliling dunia.hehe

azwa amani said...

wow...bestnyer dapat travell...huhuhu..insyaAllah..amani akan ke Vietnam bulan 6 ni...huohoho...tak dapatlah nak update blog..universiti bawak jalan2...huhu

diana said...

akak dah lama tak dapat poskad..
last dalam poskad
12 tahun lepas rasanye...
tu pun dari sapa entah..
posmen silap antar..:p

f_aRa_aINa989 said...

bestnya dpt poskad!

:(..jelez!

sarah-najwan said...

dah lama xdpt poskad
smlm ke bila
hubby akak tunjuk
poskad yg dibeli di jepun..hehe

lgipun..zmn terima surat gini..dah lama dah..skrg terima surat byk nyer jenis bil ajo..huhu

Solihin Zubir said...

@Izamir Ridzwan try jenguk blog dia.. hehehe..

Solihin Zubir said...

@azwa amani : vietnam? uii.. syok nowhh... heheh..

Solihin Zubir said...

@diana : posmen silap antar? haha...

Solihin Zubir said...

@f_aRa_aINa989 : jeles pasepo plok doh mokcik.. haha..

Solihin Zubir said...

@sarah-najwan : haha.. tau xpe.. zmn skang dpt surat, tnda duit kita nk kuar... heheh..

fatt said...

thanks solihin,
teringat kat yu la ai pos..haha..yg poskad dr nz tunggu ai pegi sana ai pos dari sana ok :)

Fariq said...

wah bestnye.. kawan tak penah dpt poskad lagi.. kak diana tu kire untung la.. ade jugak dpt walaupun posmen silap anta.. kehkeh

Solihin Zubir said...

@fattur most welkem.. err.. NZ? wah.. nak.. kirim susu lembu skali eh.. haha.. ;-p

ibu hidayahamin said...

cantik... seronoknya kalau Allah izinkan kita untuk melancong melihat kebesaran Allah dimuka bumi ini...

ibu hidayahamin said...

cantik... seronoknya kalau Allah izinkan kita untuk melancong melihat kebesaran Allah dimuka bumi ini...

ibu hidayahamin said...

cantik... seronoknya kalau Allah izinkan kita untuk melancong melihat kebesaran Allah dimuka bumi ini...

ibu hidayahamin said...

cantik... seronoknya kalau Allah izinkan kita untuk melancong melihat kebesaran Allah dimuka bumi ini...

ibu hidayahamin said...

cantik... seronoknya kalau Allah izinkan kita untuk melancong melihat kebesaran Allah dimuka bumi ini...

ibu hidayahamin said...

cantik... seronoknya kalau Allah izinkan kita untuk melancong melihat kebesaran Allah dimuka bumi ini...

Encik Suami said...

siriyes tak penah sampai negera tue.
tak de rase teringin nak pi sana pun sbb dlm malaysia pun tak abeh pusing lagi.hehehe

jemput terjah new entry

1) (>.<) Untukmu (>.<)

2) (>.<) Bile Senin Menjelma (>.<)

GreenAppleKu.com said...

Jauh perjalanan luas pemikiran..

wath said...

kayenye x_x

ke..dia g tu di byr? mmg keje dia? best gileeeee ah!

aLya maNip said...

nak jugak..hehe
lepas nie nak kene terjah fatt jugak la..agak2 dapat x poskad gak?hehe

toyolkiut said...

wah..
seronoknya gaya hidup ia..
asyik jln2 je ye kliling dunia..
TK ni bila la agaknya, terengganu pun lum abis pusing lg..

Cik Su Life Cycle said...

huish.. cik su pun nak jugak poskad dari indon.. best2..

Cik Cammy Lia said...

uishh terer nye dia jelajah seluruh dunia?? byk duit dia.mitak ckit huhu

Siti Hajar Masri said...

bestnya dpt poskad dr indonesia..

f_aRa_aINa989 said...

@Solihin Zubir jelez sy x pnah dpt poskad la!

xkan jelez sbb lain pulak..

*wink2..

;p