Pages

Tuesday, April 5, 2011

Cara Tok Arab Makan Memang Dahsyat

Pernah tengok Tok Arab makan tak? Apa yang aku dengar, Arab kalau bab makan memang pelahap. Kambing panggang seekor, diorang boleh habiskan seorang diri. Ayah aku cakap, kibas panggang bagi diorang macam ayam golek saja. Memang dahsyat. Tak hairanlah kalau badan diorang besar gedabak.

Cuba tengok gambar kat bawah....

sepinggan seekor, sorang makan..

makan nasik briyani dalam talam gergasi

Fuhhh.. Selera diorang memang besar betul. Itu bukan nama makan lagi dah. Itu mentekedarah! Kalau habis, takpa jugak. Kalau lebih, kan dah membazir. Lagipun, berhentilah sebelum kenyang. Yang baik, kita jadikan teladan. Yang tak baik, kita jadikan sempadan. InsyaAllah..

SZ : Selera makan aku makin berkurang pulak sejak akhir-akhir ni.. Adeyhh..

44 360 juta komen:

NUR Azdatul Azween said...

wow..talam gergasi...
puas mkn....

NUR Azdatul Azween said...

wow..talam gergasi...
puas mkn....

Siti Hajar Masri said...

takut tgk diorg mkn..kalo mkn mcm ni mau badan gemuk berpenyakit ni..

ko ni dah x lalu mkn putus cinta apa?hehe~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

menakutkan makan macam tu. aishh, awat tak selera ada problem ka?

MAKCEK bukan NENEK said...

baru je tengok tadi dekat amazing world . dorang makan kepala kambing. mmg nafsu besar . hikhik

Miss Ran said...

dorg mmg slere besar..tgk bdnla

iezawanza said...

uiks. brape lame la agknye ye dorang ley hbiskan mkanan tuhh..

nub said...

perh.perot tongkang ka pa

Izan Ishak said...

kalau makan camni, mmg bukan makan namanya. tak normal plak rasanya~

Izan Ishak said...

kalau makan camni, mmg bukan makan namanya. tak normal plak rasanya~

Nur Misnan said...

hai brother Solihin...
Memang itu bukan makan namanya
tapi pelahap.. adussss
kalau jumpa orang Somalia,
lebih bagus bg mereka makan

pak arab nih dah kaya raya....

h A n Y S said...

erk! gila nyaaa!
lg 1, depa ni kalau melawak mmg over, tak caya? tgk je kat utube.. hehe~
=D

afifah said...

banyak gila makan..ni makanan kenduri kahwin pun boleh kalah..hehe..

Fairosza said...

agaknya diorang lom kenyang...sbb tu lom berhenti..tak mcm perut kita yg sempit2 ni...-.-...

aida said...

tgk entry awk ni sy tringat da 1 gmbr kt fac sy mnnjukkn prbezaan gmbr ats ni ngan gmbr rkyt d afrika yg xda mknn..diorg ni lak mmbzir..huhu..tgk beza gmbr tu,mnyntuh kalbu kot..

syzwnsrwk said...

aku ada seorang kenalan arab yakni saudara terdekat, memang dasyat betul selera dia.
dah tambah nasi tiga kali pun nak makan lagi. hoho

azwa amani said...

huhuhu,,amani tgh mkn vitmin slera mkn,,,,,

cek chun said...

hebat depa makan nooo.. but normally memang habih tu.

qyqa said...

second pic tu dah macam kolam nasi dah..hohoho..

adan said...

perghh... pelahap siut... ish..ish..

Sham said...

orang tempat aku tak panggil makan dah ni...ni dah kategori mentekedarah dah ni...!

pena said...

dasyat betul talam gergasi tu..
kalau bagi satu sekolah makan pun tak gerenti habis ni..

ibu hidayahamin said...

Allah... ta larat aku... banyak lagi yang kebulur diluar sana...

The Crow Empire said...

Wah~ kalau dapat makan sekor kibas. pergh.. darah tinggi. koh3..

Ehem.. bro kurang selera makan? efek putus percintaan ke? hahaha..

(^___^)

diana said...

akak nak kurangkan makan la lepas ni..
selera apa entah kalau makan gini..
baik depa buat kenduri je..kan??

eiela said...

memang menakutkan tengok orang arab makan.

Latest Entri :
Panas Sebab Banyak Dosa

shahjiehan said...

syabas kat pak arab!

jom baca dan komen Kenal tak ini siapa?xkenal maka tak cinta. | ! !shahjiehan [dot] com ! !

ptut le besaq2!! hahahahha

Amirrah Zawani said...

gila la.. tu mmg mentekedarah betul.. =_=

niDa said...

dasat nye selera... ni lepas mkn kompem terlantar...

Rossnie said...

besar gedabak hidangan mknan dia..fuhhhh..ni mkn utk sthun pny ni

fatt said...

mmg betul la tu SZ dorg makan cam gini..ayam panggang sekor sorg..kibas lagi..klu dorg gi KFC dorg oder snack meal tu smpai 3 pinggan walhal mkn sorg je..pastu mula gaduh sakit macam2. walhal sume sebat camne tak sakit..iskk

qasehraihan said...

mak aiiii...nafsu pun besar org arab ni ek??hoho

takut..

awk tu pulak nape selera kurang???sian dia

meh baca ni..stok geli2 punya entry

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/aku-cinta-padamu.html

Ummuafiq Hashim said...

Assalammuaalaikum, saya minta izin copy n paste beberapa artikel ke blog saya ye.. tq

haneyzatul.amira.amran said...

perrghhhh talam gergasi!
cam utk kenduri sekampung! :)
hahaha

Qaseh dalia adelia said...

rasa nak kuak lentang je dalam nasi tuh haha

Cma Shiema said...

tgk saja dah seram...adeh...besar gila..
tp dorang xdela gumuks sgt kan??

nuriz said...

tengok badan2 tok arab tu sudah la, 2 kali ganda badan kita kot. sebab tu makan lauk besaq2 camtu

Nulia said...

erk ... Ya Allah , byknyaaa~~~~~
kenyang yang amat ni , ni tahan 10 tahuntak mkn... hai..

f_aRa_aINa989 said...

pak arab mmg makan camni..org kata kalau diorang kentut..busuk gilerrr..

ciknabil-a said...

org arab mmg makan cm tue. tue sbb badan drg besar2 belaka. haha!

NuReLLe said...

ni baru betul-betul makan smapai pengsan ni.........hukhukhuk..:D

Farhana Jafri said...

mak ai!! bnyak gile!! agak2 ny klah2 hantu raya.. hek3 :P

jemput singgah ANASAURUS :)

efa said...

pergh leh habis ke tu hoho

missn said...

memang dorang mampu habiskan walau banyak mana pown.. tau kenapa? sebab dorang makan bersulam air coke..
Info boleh dipercayai, pergilah sana tengok..
tak pown trylah sendiri..

p/s : pepsi kurang kick..