Pages

Friday, April 22, 2011

10 Sebab Perempuan Tak Respect Lelaki

1. Dah ada awek kau nak pegang-pegang.. Elok-elok awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia.. Konon special untuk kau seorang.. Bila awek kau tak nak kasi semua tu, kau cakap bye-bye.. Wah, KAU LELAKI GATAL.

2. Bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. Berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe.. Konon kau penyabar.. Tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam-macam alasan kau kasi. Pastu siap minta duit lagi kat mak. Wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. Kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau.. Konon kaulah lelaki paling gentleman.. Tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. Siap pura-pura tidur sebab taknak bersesak-sesak berdiri.. Sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. Tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua.. Nampak je ada awek cun, makin semangat kau.. Kau rasa hisap rokok tu sangat cool dan macho.. Alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang taknak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

5. Bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta.. Padahal perempuan tu tau kau punya kereta tu duit mak bapak kau..Bukan harta kau tapi harta bapak kau. Aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. Bila kau lepak dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. Mencarut pun kuat-kuat.. Semua f**k, s**t, macam-macam lagi semua kau nak sebut. Kau rasa kau sempoi bila mencarut. Tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. Pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup.. Konon untuk kepuasan diri.. Tapi pergi masjid Hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat.. Bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. Kau suka kutuk-kutuk dan gelak-gelak kat gambar perempuan gedik kat fb.. Kau kata konon bajet cun.. Abih yangg kau amik gambar jelir-jelir lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? Haishh... KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..

9. Time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. Konon modal perempuan merajuk dan air mata.. Tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. Wei, KAU LELAKI EGO.

10. Kau hisap rokok kau rasa kau handsome. Lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. Kadang-kadang bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.

[credit]


SZ: Aku bukan nak kutuk kaum sendiri atau suruh benci lelaki. Ni untuk renungan buat yang terasa pedasnya.. Tak semua lelaki macam ni.. Dan bukan semua lelaki ada semua ciri-ciri di atas. Harap maklum.. Sama-samalah kita saling hormat menghormati.. =)

51 360 juta komen:

zairil said...

sb lelaki x respect pompuan cmne?

shaffique said...

nice info bro. akan cuba tidak jadi lelaki yang macam ni. haha.


My latest entry : Maksud Sebenarnya Logo-Logo Popular Di Dunia

eni syafina said...

Solihin... Boleh saya share???

cik heroin said...

hahah, honestly, xpenah jumpa sendiri dgn semua ciri di atas. hebat tak? hahaha
curi banner. jom tukar ^^,

rara pinkmafia said...

hahahahahahaha sume situation tu i pnh alami.bile kenal ngan lelaki.i elok2 pakai tudung.msg2 i mintak mms.katanya nk tgk rmbut.mmg kena reject lah kan.

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

Awak jangan jd mcm tu okey?
hehehe :P

NurLailatul said...

part no 1 tu memang setuju sgt laa..

aliarosli said...

yang first tue betul
menyampah

grrrrrrrrrrr, pernah kene
nak je bunuh die

huh,alah, seorang pun boleh hidup
tak perlu kapel bagai
menyampah

diana said...

la..
sini tempat komen nye..tak nampak semalam..hehheh

kalau tak salah akak
entry macam ni untuk pompuan pun ada akak baca kat facebook.
tapi lebih kepada seksi2 je..
heheh

wath said...

tau takpeee..tapi lelaki suke perasan macho kan bile hisap rokok, bile mencarut..dak sek leh la tengok rase fuyoo..da besar ni..tengok..alamakk..camne nk wat ketua keluarga nii

Ayuni said...

betul, bnyk je laki camni....

f_aRa_aINa989 said...

saya nak tambah, perempuan x bape gemar kalau lelaki cakap ayat2 kasar dekat diorang ngek dengan tampo nak?

Sori, tp sy x suka.. :(

p/s: kalau sy ada ckp sesuatu yg buat awak sakit hati maafkan saya ea?

Jue said...

saya tak salahkan lelaki yg bajet camni.. sebab ade gak wanita yg camni..

kalau nak isteri/suami baik, diri sendiri pun kene baik :D sng kate sendiri mau igt la..

Dawa said...

dush, terkena batang hidung sendiri. hehe

si ngokngek said...

waaa suka sesangat entry nih...mampus terbakar bontot lar sapa yang terasa hahhaa..~~

alyana hamdan said...

=)

My Little Diary said...

betul3x...
sama2lah kita saling menghormati. :)

Panglima Muda said...

baca banyak banyak pun ,kira kau ok lah

alyana hamdan said...

yup..ada sesetengah lelaki yang suka hisap rokok..
konon2 macho lah..hehe..
serius tak minat..
=)

mcm ni lah said...

keh keh keh keh ade betulnye tu,.. dah follow dn tinggal jejak kt sini

mcm ni lah said...

keh keh keh keh ade betulnye tu,.. dah follow dn tinggal jejak kt sini

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

suka ngan entry ni....

kalo ada yg jenis xsedaq lagi tak tau la haha

Nyssa Nuar said...

yg ni NN sokong sgt2!

CIK TOM said...

cik tom setuju..plg setuju no 10..hehehe

Farhana Jafri said...

laki perokok = laki kejam sbb xsygkn dri sndri and org lain..

jemput singgah ANASAURUS :)

s.u.h.a said...

no 2 dgn no 8 mmg betul.

aisyah thaqif said...

pretty one :)

shahjiehan said...

hahah... bukan semua eaaa


jom baca dan komen 4.7 juta iPad2 habis dijual

ibu hidayahamin said...

suka post kamu ni....

anah samsudin said...

haha..setujuk 104 % =P
saling menghormati amalan mulia..hee :)

:.syUe.: said...

syue setuju sgt2.. :)
btol2...nti syue nk share 1,2 antara sebab2 di atas leyh??

aLya maNip said...

sangat tepat..hihi..
lelaki ni kadang2 nak kutuk pmpoan je lebih tapi..oppsss, terkutuk la plak..hihi
sowie ye solihin..hihi

azwa amani said...

menarik..... :)

NURUL NADIAH MAMAT said...

100% agree....!!!

cik ciput said...

SZ, nnti cuba buat entri 10 sebab lelaki tak respectpmpuan..nk tau jugak sifat2 x elok yg lelaki tak suka..hehe..

**nice entri! =)

Nur Misnan said...

u r absolutely rite brother

masih ingat lg semasa naik Lrt putra
kebetulan seorang kakak pregnant
berdiri depan lelaki macho yg
sedang duduk selamba bergayut phone
tanpa hiraukan kakak itu

aku masa tuh sedang duduk
dgn keadaan tidak sihat DEMAM
dapat MC nak balik umah.
aku bingkas bangun beri kakak
itu duduk walaupun aku tak larat nak berdiri...

delarocha said...

ermm... ada betulnya jugak

ishiko said...

emm... emm.. saling ingat mengingati... ^_^

SyedGraphiX said...

aku baik kan abg solihin? ngahahhaa

sicomot-comel said...

yahooo...

sume point betul2 belaka ^^,

KELI OH KELI said...

sangat setuju! sinis tapi benar!

shahjiehan said...

aku igt aku sorang je laki yg komen kat sini! hahahahhaa

Naqib Mohamad said...

sebab lelaki tak respect perempuan? lelaki yang gentleman akan tetap respect perempuan... hahahaha

h A n Y S said...

nak tambah: lelaki yang senang angkat tangan pada perempuan..

mmg no respect lah aih..
;)

nulhazwany abdul malik said...

kena sebijik ! hehe
betul3 tak semua macam ni. ^^

Ahmad Fikrizaman said...

Jangan nak deny... mungkin salah satu atau semua ada pada sorang insan yang bernama lelaki...

cikblurr said...

sgt stuju ngan entry nih.....

si macho said...

tau tak pe weyh -.-"

Raihan Ramli said...

suka post ni..nak share kat blog sy ye..terima kasih =)

dreamygirl said...

huhu..tambah satu..saya xsuka lelaki menengking perempuan keterlaluan sampai mengaibkan walaupun perempuantu ada buat salah..-)

cik ifah said...

cool laaah! :)