Pages

Thursday, March 31, 2011

Blog Review Assignment 4 Oleh Jejaka Terhangat


Salam.. Aku pun tak pasti ni segmen yang ke berapa aku join sebab aku seorang yang jarang join segmen, contest apatah lagi GiveAway.. Kali ni aku telah menjadi mangsa 'tagged' salah seorang pengunjung dan pengomen tetap blog aku ni iaitu The Crow Empire.

Apa yang membuatkan aku tertarik nak join sebab subjek assignment anjuran JT kali ni adalah Kak Diana Senyum-Senyum. Seorang pengunjung setia blog aku sejak awal aku blogging sampai sekarang. Masa tu followers aku belum cecah 100 lagi. Kak Diana ni aku dah anggap macam kakak aku dah. Yelaaa.. Aku mana ada kakak.. =(

Sebenarnya aku bukanlah orang yang layak untuk me'review' blog orang sebab aku sedar yang blog aku pun bukan bagus sangat. Tapi, dah nama pun assignment. Cubalah ye. Err.. Ok2.. Kita straight to da point! Taip berjela kang tak terbaca plak.

Apa yang best sangat dengan blog Kak Diana ni? (Errr.. Bukan aku nak kipas ok. Ini lahir dari hati yang tulus suci lagi murni. Heheh..)

i ) Aku sukakan entry-entry beliau yang bersahaja dan yang penting hampir 100% ideanya sendiri.

ii) Kerap menggunakan teguran pedas dan memerli tanpa mendedahkan aib jika beliau merasakan ada blogger yang patut ditegur. That's her style! I loikee.. Walaupun kadang-kadang aku sendiri terasa. Haha..

iii) Suka baca kisah berkaitan anak tunggal beliau, Maisara. Memang sentiasa buat aku gelihati dengan telatah dan loyar buruk yang mencuit hati.  Tak padan dengan kecik. Heheh..

iv) Rajin singgah komen kat blog aku tanpa jemu. Antara top commentators blog aku. (thanx akak!)

Ok.. Lepas kita puji kasi kembang semangkuk, kita kutuk la skit kan. Jangan marah pulak ye akak. Ini hanya cadangan. Lagipun Kak Diana selalu cakap, itu memang blog dia tapi khas untuk pembaca. So, pembaca ada hak untuk membuat kritikan membina. Kan.. =)

Apa yang perlu diperbaiki?




i) Header kurang hensem. Tapi aku tahu tu hanya header sementara. Sebab beliau dalam proses mendalami ilmu photoshop.. Heheh..

ii) Warna template sekarang bukan tak cantik. Cuma kalau boleh tukar warna yang lebih menyerlah dan ceria. Yang sekarang nampak macam suram dan kusam. Err.. Warna ais kacang. :D

iii) Post background biar cerah sedikit jika warna font hitam. Warna 'main background' biar gelap dari 'post background'.

iv) Widget follower jangan letak bawah header jika ingin menambah kelajuan loading blog.

Ok. itu saja.. Sebab JT suruh buat simple je. (yeke simple? mcm berjela je?) Ikut hati aku nak buat Part 1, Part 2 n Part 3. Hahah..

Sekarang aku nak tag :
Pengunjung setia blog aku dan Kak Diana. Heheh..

Nak join jugak? Klik banner Jejaka Terhangat kat atas tu!

13 360 juta komen:

diana said...

terima kasih..
wiget follower tak boleh letak situ rupanya..
akak baru tau..
kalau boleh nak buat template macam WP tu..
heheh..
berangan!!

sissyira said...

salam

pandai dah dia review blog org tu...hehe..

azwa amani said...

bagus segment ni kann :)

Siti Hajar Masri said...

jujur punya ayat..;)

Miss Ran said...

ye sy tggu pat 2, 3 4 lak haha
\
byk komen

SyedGraphiX said...

knp x tag aku!? grrr. lalaa

sarah-najwan said...

mmg akak ada niat nk join
sebab blog diana yg dipilih

tggu malam ni yer akak buat..ehhee

tenkiu tagged akak deh

**udah lama tau akak xjoin apa2 contes/segmen/GA or sewaktu dgnnya..ehhehe.ni sdg seru mood tau...

bardboo said...

bagus review nie..hehe..


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

The Crow Empire said...

Hehehe.. Cayalah! Warne blog akak mmg mcm ais kacang kan? koh3..

(^___^)

toyolkiut said...

ohh..
TK blm pnh smpai blog tu lg..

ciknabil-a said...

nabilah pown salah sorg follower kak diana. :)

f_aRa_aINa989 said...

anak kak diana comell..=D


eh, patut komen kt sana..haha..

Jejaka Terhangat said...

fuh..JT pon tak tau kalo follower box letak bawah header bleh slowkan load blog. point yg baik2 belaka..

thanks sbb sudi join assignment review 4 ni ye. keputusan asaimen dah keluar. meh terjah sini =)

Pemenang Blog Review Assignment 4