Pages

Saturday, February 12, 2011

Video Mat Luthfi Lebih Lawak Daripada Anwar Hadi

Rasanya baru minggu lepas kecoh dengan video-video Anwar Hadi. Sekarang kecoh lagi dengan video lawak daripada orang utara di youtube. Dia dikenali sebagai MatLuthfi90. Aku sebenarnya dah lama tengok video dia tahun lepas. Rasanya hangpa pun ada pernah tengok video yang dia dedicate kat Mak dia. Memang sweet dan kelakar. Tapi aku tak tau plak yang dia ada banyak lagi video yang lawak.

pic MatLuthfi yang di'printscreen'

Kalau hangpa nak layan video-video dia yang lawak gila-gila tu, hangpa boleh pi tengok kat http://www.youtube.com/matluthfi90. Video dia ada banyak mesej-mesej berguna yang disampaikan dengan cara tersendiri. Dengan mimik muka yang pelbagai. Dia melakonkan pelbagai watak dalam satu masa. Memang kreatif. Tak kering gusi kalau hangpa tengok.

Aku tak tau pulak nama sebenaq dia apa. Yang aku tau, nama dia Mat Luthfi. Dia asal Sungai Petani, Kedah. Sekolah Menengah Kebangsaan Kota Kuala Muda, 2003-2005. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Kubang Pasu, 2006-2007. Sekarang study kat Curtin University dan menetap kat Perth, Australia. Itulah serba sedikit maklumat dia yang aku dapat tau daripada Hasnah Abdullah. Kalau ada sesiapa lagi yang tau biodata penuh dia, boleh la share. Bagi aku, dia lebih funny daripada Anwar Hadi. Siapa setuju? Heheh.. Lagi bakat luar biasa ditemui di YouTube.

Klik link di bawah untuk melihat pelbagai video yang kreatif dan menarik!

SZ : Terbukti orang Kedah memang cute and funny.. Kan.. Ahaha.. ;-p

59 360 juta komen:

SyedGraphiX said...

hahaha. best jgak lutfi ni

aLieF si Muncung ManiS said...

alief dah tgok dah..alief dah tgok yang dia crita pasal pemain bola sepak tu..lawak2..haha


ENTRY BARU ALIEF-->sape cakap lelaki ber blog itu loser??you are freak..lelaki berblog itu stylo dan cool okay.."

Fairosza said...

funny tu ye r kot.tp cute?erm mungkin kene fikir lagi skali..hehe
paling klakar kat video mercun bola bukan bola, part last yg cakap ganu tak jd tu, berak nanang...haha

MAKCEK bukan NENEK said...

walaupon ada anwar hadi . madluthfi tetap tidak kulupakan . haha
budak utagha superbb!

*aku add dia dari tahun lepas tak approve2 lagi . grrr

FariehanIbrahim [LBC] said...

aah, da lame tgk video mother day tuuu,
bru taw name dia matluthfi,
suwet btoi dia neyh, cm budak2! XD

The Crow Empire said...

heheh.. Mat Luthfi ni mmg terbaik la! Buat vid penuh mesej dalam tahap lawak yang tinggi. Dulu penah tgk mcm vid superhero die tu. Skang byk dah video die buat. Memang superb! keh2..

(^___^)

nub said...

dia ni lama dah aku prasan..mang loqlaq ni.. besa la..orang utaghaa...
hahaha

echah mashuri said...

HAHA.sempat lagi no pomote org kedah.eheh

Ain Zulaikha said...

wah pulak dah, epas ni ain lak lah nak buat channel sendiri.. heheheh

Fariq said...

orang dah tak payah nak gi audition mane2 realiti tv dah kan,, just upload kat utube je.. lagi la jimat masa,, tak terbuang sampai 3 bulan.. hari2 boleh masuk muka kasi orang tgk.. :p

Kenapa Perempuan Selalu Dijadikan Contoh.

diana said...

betoi kot orang kedah memang lawak2 semua nye..kan??

LittLeMyRsHMaLLoW said...

cute jer dye nih...
vid2 dye pun bkn kosong2...
sume ade mesej....
=)

AIMAN said...

orang kedah byk yang berbakat.. + unik.. hehe

missSenget said...

ha'a...

cute kan die...

ekekke....

Haz said...

Bru thu..
smart dan kelakar...
thanks for sharing.

f_aRa_aINa989 said...

saya benci dgn statement akhir tu...
tp terpaksa akur..

:P

shahjiehan said...

jr sj nih.. hahha.. tp x ngam sgt...

cek chun said...

ya ya yaa..setujuuuuuuuuuuu

cek chun said...

ya ya yaa..setujuuuuuuuuuuu

Miss Ran said...

due2 best...y lutfi part mak die je best...lme da tgk..br nak popular kot

mie said...

ramai nya menggunakan youtube ...
kreatif anak-anak muda sekarang..
eheheee

yoi said...

style lah dia ni!

tomato said...

hoho ,,baru nak tengok ni :p

Fina Fento said...

ha'ah. orang kedah memang cute dah funny kan? hehe..

Chenal said...

TQ..share info.
Da tgok video ucapan hari ibu tu! mmg lawakkk!

fatt said...

ecece solihin...ko promote diri ko ye dlm diam2...hahaha :D

nelly said...

rmai orang cite tentang video dia .hehehe

nama.aku.lynn said...

den suko mamat nih.gile klakar!haha~

shahjiehan said...

hehehe domain baru.. tapi blog x bgus pon... :(... ni jr SJ.. tp x ngam sgt...

N@di@ said...

yaa nadia setuju jugak heheheh

suffiakmal said...

ni senior cek laaaa.

aLya said...

betol2..ciap ngan belakon2 skali..hahaha
comei lak tu..hikhik

ayie said...

haha..dia sebenarnyee ada blog tp xth la mana perginyee..dah di private kot.. 1st time tgok pasal makanan..lps tu byk lagi video dia..

ika~~ said...

die yg wat psl hari ibu dlu2 tu..
sgt funny..
yup,org utara mmg talented..tgkla,PM kite rmai org utara..

Diya Edhayaa said...

pasni xyah buat prgram realiti tv pn xpe da.. hihi..

iniialahaku said...

hahaha...mmg trbukti..cayalah org kedah.tpi aku xtgk pon lagi vdeo ni..

qasehraihan said...

solihin bila lagi???haha

untuk di baca oleh semua blogger..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/jagalah-bahasa-tu.html

Rossnie said...

hehe..funny LOL..byk yg gune loghat utara kan..tp mmg klakar la

Nasuha Salleh said...

kreatif sgt beliau ni..
like like =D

sarah-najwan said...

ensem gak tuannya
tapi mmg bagus sb bukn shj pandai buat lawak..malah cerdik pandai..ni baru2 berkualiti..

sesetgh tu..tau melawak aje..habuk pun tarak..

ct kamila said...

best laa dia ni. lawak!

:)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, ha'ah, sempat kecoh dulu2.. youtube artiss;)

Zaza said...

sye pon suke vid yang dia dedicated untuk mak dia. sweet sgt

ザ-sylver- S said...

mesej vid dia pun make sense la dari anwar haldi..

awat orng kedah jadik lagu ni ha? nyembang lebat sunggoh ..haha

Miranisa =) said...

Ouh addicted gile dgn die ni =)

efa said...

balik karang nak tgk video dya ni..sini tak leh tgk lah haish

Anonymous said...

salam solihin....
aku knal budak ney....
aku bks smk kota kuala muda....
dia dulu ank murid ayah aku....
dia mmg pandai especially math....
manjang dpt highest lam batch....
hahaha....
tp mmg style r vid ney...
lawak nak mam...

Bella Bell said...

pengsan tgk dye..comey sgt..hhehhee

niesz said...

wow..smue da kuar utube nie..xley jd nie..ehe..nk g tgk video ni jap..

shahjiehan said...

http://www.sjiehan.com/2011/02/sbpi-kubang-pasu-sekolah-berprestasi.html

ni dia sekolah mamat ni! amik hampa! jengjeng jeng!

Nyssa Nuar said...

wuwuwuwu..alamak! terlepas pndg yg nih.. nape pakwe NN ade kat sini.. Wuwuwuwu...

Faeza Suhaimi said...

depa sgt comel!!! suka video dia "Akmal's new neighbour" dgn "local drama tu"

siap download okay :) heee

Ifti Larina said...

eh anwarhadi orang utagha gak. die blaja kt aus gak! haha same2

EastbulletdotCom said...

aku lebih suka matlutfi sebab dia cakap melayu dan dia tak buat memek buka tak ley bla.. itu je..

anwarhadi? no komen..

Miss Yaty said...

yaty pun setuju gak..hihi..mat luthfi punya video lg best..hihi..

tapi anwar hadi still ada cara tersendiri..

p/s: tahniah ye sb entry ni de 1st page carian google.. ;)

husna barakah said...

saya stuju sesgt matlutfi lg klaka dr anwar hadi..of course!

adanhayad said...

matlutfi mmg kelakar. cool.

Anonymous said...

Mat luthfi anak sedara aku tak sangka dia pandai buat lawak top students tue

Anonymous said...

owg ckp owg utara ckp kasaq...bwu depa tau yg owg utara bleh thn lawak dia...kdg2 ak tsentuh gak bila dgaq owg ckp owg utara ckp kuang ajaq...tp ak pnya selidik la rupa2 nya ada ag yg kasaq dari owg utara...tgok skunk owg dok angkat Mat Luthfi yg sah2 owg utara...=)