Pages

Wednesday, February 16, 2011

Persamaan dan Perbezaan Status FB Zack Zukhairi dan Solihin Zubir

Semalam aku ada buat satu eksperimen. Aku cuba nak bandingkan apa perbezaan blogger popular yang update status facebook dengan blogger tak popular macam aku ni. Cuba lihat hasil ujikaji aku semalam.

status facebook aku..
status facebook blog zack zukhairi
Nampak tak persamaan dan perbezaan yang ketara antara status aku dengan status Zack Zukhairi? Ahahaha..

Persamaan
- status : keh keh keh...

Perbezaan
- 267 orang yang LIKE status Zack manakala aku hanya seorang yang LIKE.
- 115 comments kat status Zack manakala aku hanya 17 comments.

Amacam? Nampak kan perbezaan ketara walaupun status facebook kami sama. Ini membuktikan, blogger popular dan ramai peminat ni, kalau update 'Keh Keh Keh..' pon dah beratus orang yang LIKE dan komen. Nak dibandingkan dengan blogger picisan macam aku ni. Heheh.. Sengaja aku update status yang tak bermakna tu semalam. Nak tengok ada yang sudi like dan komen ke tak macam beratus-ratus orang yang komen status Si Zack tu. Ternyata aku masih jauh ketinggalan. Tabik betul ngan Zack! Dia memang fenomena!

SZ : Bukan populariti yang aku kejar. Cukuplah ada yang sudi jadi pembaca setia blog ini.

42 360 juta komen:

MAKCEK bukan NENEK said...

hahaha memang tak boleh tanding .
dia wat comeback ramai gila yang dah meroyan . hehe zack memang tsunami.superb.

IMANSHAH said...

keh keh keh untuk hang

Izamir Ridzwan said...

IR baca entry ni smbil tutup muka.. malunya

shahjiehan said...

tudiaa....

shahjiehan said...

itu idola SZ kan kan ..hahah

miaa spungen said...

btol2...
ckupla kalau ade org sudi bace blog kite kan... tk kmne pon populariti tu

The Crow Empire said...

kah3.. aduh.. nak guling rase gelak. memang same la tang 'keh3' tu.. ahaha.

Rajin nye bro buat experimen. ahaha.. adeh.. Takpe bro. Lagi 10 tahun mungkin anda juga berada di puncak kejayaan seperti beliau. (ayat pujuk ati. keh3)

(^___^)

Dawa said...

slalu tgk situasi ni bro. betul tu, kita cr pembaca yg nk membaca, bukan nk membodek. huhu

niesz said...

hahahaha..xpe2, mane tau lepas ni ley jd glamour..sape tau kan..

sawn said...

belakang tu ada 2 titik ke 3 titik... keh keh keh...

RuSh D said...

mmg byk perbezaan... tp nanti lama2 jd blogger terhebat ler tue...

HafizRahman.com said...

hahahaha style gila eksperimen hang weh...

diana said...

betul la..
akak tengok tadi blog dia..
ingat nak la komen2 ..
last2 dok no 113 baik tak payah komen..baca jelah!hahahah

nub said...

keh keh keh... haha

Intan Izzatul said...

xmo sedih2.. tak laman lagi solihin plak popular

echah mashuri said...

keh keh keh..solihin blogger fofular bagi ak.keh3 :)

Fariq said...

kehkehkeh..

tlg la like status aku atas ni.. plz3x...

dah mc selebriti la plak zack tu kan.. mmg respek abes..

Miss Bluepinkiey said...

giler arr...jauh beza...hahahhahah

SyedGraphiX said...

keh keh. hahhaa. x pe bro. aku pembaca yg tegar blog bro ni ;)

aLya said...

die memg fenomena..hehehe
alya pon duk like n komen gak..hahaha
tape2..ur time will come..hehe

Woofer Storm said...

keh keh keh..solihin zubir pun popular meh,.nak tiru ko plak ni..ngeeee

Chenal said...

Keh..keh..keh
(x penah plak try kat fb aku)
x pe la...asal bleh menulis, masih ada kawan nak baca. Cukup la kot! Alhamdulillah...
(ayat standard blogger x glemer cam aku..keh..keh..keh)

ciknabil-a said...

alahai cam sedih jew bunyi..
hehe jgn sedih la..
btw sorry dah lama x dtg bw sini. bzy.. :(

f_aRa_aINa989 said...

keh keh keh??


xnak2..


kui kui kui...


hahaha..

:P

arep_lockermonth said...

jauh beza kan!!huhu

wannurfazrini said...

hahhaa , tau takpe . rilek je . nnt u pun leh jadi mcm zack gak satu hari nnt :D

qasehraihan said...

koh koh koh..

Cik Miera said...

keh keh keh.. hihi

NURUL NAZIRA said...

zack is superb but solihin zubir is still my favourite :)

nuriz said...

syok kan jadi cam zack zukhairi..dia sebut keh keh keh pun ada beratus komen huhu...
agaknye kalau dalam blog dia tulis keh keh keh pun orang komen jugak

Siti Hajar Masri said...

sengal punya eksperimen..:)

x lm lg ko femeslh..

Cma Shiema said...

nk gelak juga..keh keh kej...
erkkk

cik ciput said...

keh keh keh..SZ oi, janji ada yang sudi mai sini kira ok la tu..hehe..

Cik timberland said...

ouwhh...gitu kesahnye, haha

kembatolo™ said...

hahaha.. nasib kte same la bro..=P

Amna.Qadeeja said...

wiwit ! wiwit ! nme aii ade like status abg zack haha tetiber abg an ngahahha malu i taw bwahahahaa..

btw, even sy xlike status awk at least sy komen jgk an? hi3 ;D

Nyssa Nuar said...

Tan sri, tak pe.. Tan sri ade p'bace & pengomen setia yg t'sendiri.. thats mean ade yg hargai penulisan tan sri.. keep it up je keyh! =D

Amirrah Zawani said...

hahaha!!
mmg perbezaan yg ketara..
takpa nti saya pun nk try buat juga lah.. nk tgk brapa yg like brapa yg komen.. ntah2 takda lgsg.. haha!! :)

cek chun said...

kahkahkah

k-artz chasez said...

aku saja like.... sebb ada research dibuat tntang org yg suka guna 3 perkataan... yg bwa mksud org yg simple tp berwawasan berbnding dgn yang bnyk tlis tp bnyak yg ktnggalan :)

-Aida Ismail- said...

buat prbandingan ngn zack trs ramai yg komen..hahahaha

-Aida Ismail- said...

buat pbandingan ngn zack..trs rmai yg komen..haaha