Pages

Tuesday, February 8, 2011

Keajaiban Tarikh Dalam Tahun 2011


Kalau hangpa semua perasan, tahun 2011 mempunyai 4 tanggal aneh iaitu :


1-1-11
11-1-11
1-11-11
11-11-11


Sekarang cuba ni.. Ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran hangpa dicampur dengan umur hangpa tahun ni. Hasilnya pasti = 111.


Contoh, aku lahir tahun 1987 dan umur aku tahun ni 24 tahun.

1987 + 24 = ( 87 + 24 = 111 )

Cuba hangpa semua try! Btoi dak?



Subhanallah.. Kebesaran Allah yang menjadikan langit dan bumi serta siang dan malam.

Wallahu'alam.. Sekadar berkongsi.. Aku dapat taw daripada sebuah forum..

SZ : Kalau tahun depan? 87 + 25 = 112.. Heheh..

54 360 juta komen:

antudegil said...

goooooooood info! *two thumbs*

Izyanti said...

Wah..!! Betul la.. 90 + 21 = 111

miaa spungen said...

1991+20=2011
wauu hahaha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

pasti ada maksud yang tersirat! how could it can be same all ya? kuasa Tuhan.

Wan Gerrard said...

tahun 88 umur 23 88+23= 111..menarik~

The Crow Empire said...

Peh.. Betul lah adik. Sy dah kire. Memang menakjubkan.. heheh.. adik tu. kah3..

Kalau Crow (lelaki) -
1985 + 26 = 2011. peh steady!

Kalau perempuan -
1985 + 26 = eh? 26? ah~ dah tua..

Keh3.. (^____^)

Siti Fatimah Fuzz said...

a'a la....nape erk?

oshin said...

kata tak suka math . sy suda jumpa ini angka ! agagagagaa ;P

cikblurr said...

betol la....dh try..

89 + 22 = 111

sicomot-comel said...

eh..
haah la..

subhanallah..
Allah yg Maha Mengetahui.. ~

yott said...

betoi2..
hairan bin ajaib

khairunnisa ♥ said...

alamak, lupa lahir tahun bila ^__^
yep, hasilnya 111..

p/s : haha..tu background ubat je ^__^

De'din said...

ya betul2 !
allah maha kuasa

btw, jom join giveaway dedin
mudah ja
x payah karang panjang2 pown !
x payah serabut kan kepala !
x payah follow2 !
x payah tangkap gambar2 !
x dak banner2 !

shahjiehan said...

oo0o..mana taw nih? hebat.. ptut la men boling hebat... sblum blg bola tuh,kira berapa km/j nk hayun bola tu kan kan...

Mama Kembar 3 said...

ehh betul laa.. mama try utk umur mama, umur ayah & umur si kembar, semua menjadi lah...

AIMAN said...

ha'ah la.. isk, lagu mana boleh jadi macam ni? subhanallah..

Mohamadazhan hjDesa said...

pakar math ka ni.hehe

qasehraihan said...

2mgg lepas c mizz sue tu ada buat entri ttg ni..unik kan

ibu hidayahamin said...

subahanallah, terima kasih kerana kongsi maklumat...

Fairosza said...

dengan semangat terus bukak kalkulator kt komputer ni.haha
huh cam tak caya..betol la..subhanallah...

nelly said...

eh ? yeke ?
wah ..tak minat math ! bantu2 ..
hehehe

FariehanIbrahim [LBC] said...

wow! so amazing. >.<
subhanallah.

f_aRa_aINa989 said...

mula2 try macam x dapat...

tgk soyaman tunjuk..laaa...baru dapat...


:P

Amna.Qadeeja said...

eh2 betollah sib baek share info nih kalo x smpai ke tua xtao ngiahhaha

88+23 =111 ;D

nub said...

terbaeekk laa =)

Sam Posmen said...

haha. tak sangka kalau campur boleh sama. memang cool habis!

Sam Posmen said...

haha. tak sangka kalau campur boleh sama. memang cool habis!

iqbalhakimi said...

aku nyer 20 + 91 = 111 =)

azwa_amani said...

a'ah lah...huhuhu...subhanAllah..kuasa Allah...ada hikmah disebaliknya....nombor peberet PM tu..111...

pena rozie said...

Betul pernah cuba campur,campur jadi 111. Kalau nak tahu kat T'ganu kalau lahir pada 11.11.11 i/c die akan jadi mcm ni 111111-11-???? cantik kan??

blog-tips-kurus said...

betul laaa... Maha Suci Allah..

cerita mereka said...

wahhh..apsal sama ja perkiraan kta nie..hahaha..tahun n umo..x yah nk kra2 dh...

Heidi Shafiq said...

numbers.. :)

ct kamila said...

wahhhh..

88+23 = 111..

alamak.dah tua. keh keh keh

:)

NuRuL said...

a'ah lah..
subahanallah..

mie said...

betul2 tu..
macam2 ye bila bermain dengan nombor ni..
eheheee

sarah-najwan said...

a'ah la solihin..betoi weh
akak lahir tahun:
1973..umo 38

73+ 38=111

subahnanallah..ada keajaiban pada angka 111

arrramak..terbgtau umo pulok doh solihin..hehehe

efa said...

uish betul la dpt mana info ni mmg terbaik alamak dh tua
.
.
.
.
89+22=111 terbukti betul info tu dh kira huhu..

iniialahaku said...

argh...tidak..aku muda lagi..hahaha...

N@di@ said...

wahhhh btol lah bagus2 nk mintak nak share kat blog nadia bilh tak :)

Solihin Zubir said...

terima kasih pada yg sudi ringankan tgn mengomen..

dan jangan risau pada yg makin berumur.. heheh..

dan pada yg nak share, silakan.. :D

diana said...

akak ada baca benda ni kat mana entah..
bulan lepas..
tak ingat la kat mana..

Jiwa Chenta said...

Subhanallah!!betul la..time kasih bg info..

LiFe KaMi said...

anak kami lahir 10.01.11, skit lg nak sama dgn tarikh 11 kan..hehe

cek chun said...

ehhh..apesai bila akak tambah2.. jawapannya tetap 25. konpius seyy..

yana said...

wahhh..nice..xp'nah plak t'pk cmni..btul2..1989+22 = 2011..
heee,interesting..:)

p/s:nape ad sstgh post awk,sy xley nk drop comment eh..-__"

yana said...
This comment has been removed by the author.
Miss Yaty said...

miss yaty pun dah cuba memang menjadi...semua yang terjadi mesti ada hikmah nya kan...semoga tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya...amiin ;)

Solihin Zubir said...

@yana: xleh komen? uik.. awat bleh jd camtu plak.. adesss..

Solihin Zubir said...

@sarah-najwan : akak 38? biar betik? sy ingt baru dalam 30 ja.. huhu..

Solihin Zubir said...

thanx pada semua yg sudi beri komen..
smoga tahun2 mendatang lebih baik drp sebelumnya..
insyaAllah.. amin..

Cma Shiema said...

hehe3....betul la..111~

Qaseh dalia adelia said...

betul ! tq solihin jiwang

ewien said...

1992 (92 + 19 = 111)

sangat ajaib..ini sudah tntu mmberikan mkna yg trsirat.