Pages

Wednesday, February 2, 2011

Doraemon Bengang Dengan Nobita

Siang-siang hari ni kita santai sat nowh dengan kartun doraemon yang aku nak kongsi ngan hangpa. Mungkin ada yang dah pernah tengok. Apa-apa pun ada moral disebalik lawak doraemon ni. Heheh..


MORAL : Jangan terlalu asyik mengharap bantuan orang lain dan mengambil jalan mudah untuk menyelesaikan masalah. Apa salahnya cuba berusaha sendiri. Kan lebih bagus. Kalau selalu sangat menyusahkan orang, orang pun akan naik rimas dan bosan dengan kita. So, jangan jadi macam nobita. Heheh..

*pic source : google

39 360 juta komen:

eiYja_cHum3yl said...

cara pnyelesaian plg baik bg doraemon...hahaha...

new post entry hot ke saya???

Nyssa Nuar said...

ahahaha...
end of story..
pas ni xde da la cite doremon..
menanges la adek cik NN..
wawawawa

Haz said...

Haha.
doraemon kena rasuk ke?
haha

bighagenjo said...

hahahaha! sengal, sapalah buat katun ni..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ahaha...

yg penting usaha

toyolkiut said...

ada makna ni..

The Crow Empire said...

hohoho.. kene nobita. Asik berharap barang doraemon jek. yg doraemon pun satu, manje kan sangat nobita tu. dua2 nak kene pang ni. haip! keh2.. sizuka jugak yg plg comel. heheh..

munGe سلواني said...

haha..nice nice

HafizRahman.com said...

p x gath esok?

http://hazrilhafiz.blogspot.com/2011/02/mini-gathering-blogger-utagha.html

ibu hidayahamin said...

adakah siapa-siapa yang menysahkan kamu solihin?

Sham said...

dari kecik layan doremon nie...

bukan photographer said...

patut la doraemon da tamat..haha

Qaseh dalia adelia said...

jadilah doremon yg sentiasa memberi bukan nobita yg salu meminta ekeke

KELI OH KELI said...

kalau gatal di badan..lebih sedap digaru sendiri. :)

Mohamadazhan hjDesa said...

berdikari :)

Cma Shiema said...

agagaga~~~

pinjam pistol~

Echin Nadiossa said...

hahaa katun best.dh lama tinggal doremon ni ;p

diana said...

sekarang ni dah ramai orang yang macam nobita ni..
kesian...
tak larat nak idup..
mak akak kata!!
hheheh

Hishyamuddin said...

hehehe, mmg lawak dan bgus moralnye...

QaRr JaliL said...

haha..mmg btul2 habes masalah doremon..

wannurfazrini said...

HAHHA kalau i jadi doraemon pun i wat menda yg sama . takleh bg sangat muka kat org mcm nobita ni . pdn muka .HAHA

LiFe KaMi said...

ko lukis ke ni..
pandai ko buat komik..
kartun2 yg aku lukis masa sekolah dlu ntah mana hilang..huhu

mia said...

OMG..ngeri..hahahaa..ganaz gak doremon ni kan..ehhee..sy xpenah tgk yg ni en solihin..thanks ya share kat sini

nur said...

haha.. kesian kat nobita tu kan gadis kg separa bandar...
ye.. usaha tangga jaya..
Jemput ke:ALL IN ONE

Cik Miera said...

haha...lntak ko la nobita..nasib2

Fairosza said...

haha..lawak2.
tapi nape gambar nobita nye klakar giler

Bintun Sazali said...

pehh...lawak ganas. haha

p/s: tp kan, setakat ni doremon masih lg belum pernah bertindak kejam cmni, sbb belas kasihan dy terlampau tggi pd nobita. hehe ;p

BonekadalamChermin said...

singgah





kesian nobita
bukan ka comey dia tu?

kehkeh


.

Sephi Sephia said...

Ya, setuju.
Ada kawan tak sedar yang dia asyik mendah dari memberi. Tension beb!

fatin hanani said...

haha padan muka nobita hehe
selalu sgt harpkan dormon hehe
bgus gak story ni hehe

Wan Gerrard said...

hehe nobita macam sotong je aku tengok :P

doraenmon jahat giler~

Menanti Torres di Chelsea
Musim Perpindahan dah selesai, Liverpool?

Amirrah Zawani said...

kesian nobita.. doraemon kejam =_=

ct kamila said...

hahaha.. lawak!

kesian nobita.. dah mati..lpas ni xde laa cite doremon. pasai watak nobita takde org nak ganti..

wakaka

:P

sissyira said...

salam pagi khamis =)


suka layan doraemon =)

♥juee♥ said...

suka doraemon coz dia suka tolong orangg..cumill gitu... :)

*p moral story dia betul la.jgn selalu berharap pada orang..hrapan hanya boleh dibri pada-Nya selain kita berusaha kan..kan...:)

CIK TOM said...

hehehe...doraemon alaf baru ker ni??

Miss Yaty said...

hahaaa...tapi negara kita banyak macam tulah...tak suke bunuh je orang...

eh macam tak kena je pendapat yaty dengan pendapat solihin..hihi

f_aRa_aINa989 said...

hahaha...aman doraemon pasni...hehe

Eryati said...

nobita memang...memang macam tu!!