Pages

Sunday, January 9, 2011

Ramalan Merapu Sempena Final AJL 25

Sempena bahang kehangatan Final Anugerah Juara Lagu ke-25 yang akan berlangsung pada pukul 9.00 malam ini, aku sempat menemubual segelintir makhluk mengenai artis manakah yang bakal dinobatkan sebagai Juara Lagu ke-25. Siapakah artis pilihan yang mereka ramalkan muncul sebagai juara? Jom kita tengok dialog-dialog yang sempat dirakamkan oleh solihinzubir.com.  Kesemua dialog telah diterjemah kepada bahasa yang lebih mudah difahami untuk tatapan para jemaah sekalian.






Ok.. Demikianlah 5 makhluk yang sempat ditemubual oleh aku. Yang tak paham soalan pon ada. Macam-macam karenah. Anda pula bagaimana? Lagu manakah pilihan anda? Adakah, Yuna, Tomok, A.P.I, Shahir, Meet Uncle Hussein, Black, Hafiz, Ana Raffali, Faizal Tahir, Adira, Stacy, Bunkface ataupun Hujan?

Tak kisah la mana menang pun. Kita bukan dapat apa pun. Tapi secara peribadi, aku minat Bunkface dan Yuna. Tapi lagu Tolong Ingatkan Aku nyanyian Ana Raffali pun sedap gak. Hehe..

PERHATIAN : Dialog-dialog di atas hanyalah rekaan semata-mata. Tiada kena-mengena dengan yang hidup ataupun yang sudah arwah. Sekadar gurauan semata-mata. Maaf dipinta andai ia menyinggung mana-mana pihak. Sekian.

54 360 juta komen:

murni said...

hahahaha . . lawak tol dialog2 kat atas tue . . mintak2 ana raffali dapat satu trofi mlm neyh . . hehe . . :)

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

nak shahir menang !!! tak kira~!

Izyanti said...

kah kah kah. Paling tak boleh blah yun nam tu la. Aisy..! :D

sarah-najwan said...

akak hrp lagu nyanyian FT menang..

tggu ajolah mlm nih..

iwan_dextrous said...

faizal leh mng kot.

Dextrous cyber life

Izamir Ridzwan said...

dialog buat sendiri.. kreatif.. ha2 x sbr nk tggu ajl mlm nih

tieha ismail said...

faizal tahir pliz...yes! nak faizal tahir menang !....

PuanBee said...

hihi kreatif sungguh..bee daang dan follow jugak sekali harung!

Fariq said...

sape yg ngaji tu??
rosmah ke??
dgn rambut cam tu,,
astaghfirullahalazim.

Fariq said...

sape yg ngaji tu??
rosmah ke??
dgn rambut cam tu,,
astaghfirullahalazim.

.:: Zul ::. said...

ahaha~ yg last pling xley blah.. :DD

Boloque said...

kah3..menarik..pandai kot wat yer..may the best singer win..

Hishyamuddin said...

hahaha..best2..yg hujan tu mmg lawak..

mie said...

yuna?
xmungkin...
ana rafali, atau black..
ehehee

abdul rasyid..... said...

hahahaahh gambar ke 5 takleh blah tol...ahaks!

De Mois said...

Hish..FT la yg menang. Tak caye tanya Paul si sotong..haha
Cuba ini pula :
Tiada lagi Facebook selepas Mac 2011

Amie Amisya said...

haha. good2. ngee~

Cik timberland said...

haha..lawaks!

Solihin Zubir said...

@Fariq : siapa lagi.. kalau bukan bik mama...

sissyira said...

salam

eh rosmah pakai tudung mcm tu mengaji takpe lah..

geng hijau....comel3..

cik ciput said...

Hahaha...ingatkan ramalan apa la tadi..

**saya pilih Faizal Tahir..hehe..he ROX!!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

hahahak ! sengal ! ape pon aku sokong tomok n black ! !

yott said...

haha..mari kita tgk siapa yg menang..

n.hasleena said...

salam solihin
agak lama tidak berkunjung di blog kehijaun nie...
apapun lawakkkssss interview kat atas tu...kita tunggu je juara sebenar :D

yana said...

hahaha..nice:)
pndai lak kartun2 wat rmalan..:P

faizal tahir kot ley mnang tp lgu ana rafali ag bez..hehehe..

ahsfantasy24 said...

ades..
sume best kot..huhu

shahjiehan said...

hai bro..layan ajl jugak ke? dengar cite die hard fan Man U... mlm ni kan ade game.... hahhaa... pilih2...

klo tgk bola,sah man u kalah~ lalallala

shahjiehan said...

psst: nk mai langkawi habaq mai~ roger2

f_aRa_aINa989 said...

x dapat tgk...=(
dpt dgr je..huk3..

CheQ PP JoY said...

fy da lama xmengikuti ajl..last time thun 2004, masa f4..seronok sgt masa spider menang..hahaha..rindu zaman skola la plak. =[

Solihin Zubir said...

@shahjiehan : ahahhaa.. tu la pasal.. bertembung la plak... weyh! chantek skit! MU menang la! haha..

Solihin Zubir said...

@CheQ PP JoY : rindu ga zmn skolah dlu.. huhu...

iniialahaku said...

abg ariel dlam sna 5taun aja dong...abg solihin ada tu..dia pri aja..hehehe

p/s: AJL?aku xmnat..haha

diana said...

akak pun tak tau sapa menang ..
dalam banyak2 lagu tu rasanye akak pernah dengar lagu stacy dengan shahir je..
yang lain ..
entah..
cemana lagunye pun akak tak tau..

Amna.Qadeeja said...

haha x faizal tahir,shahirla kot yg menang heee ;D

Solihin Zubir said...

@iniialahaku : iyaaa.. mas solihin ada deyh.. hahaha..

Solihin Zubir said...

@diana: bagusnye akakk... camni la yg kita nak.. :D

Solihin Zubir said...

@Amna.Qadeeja : takde! MU menang mlm nie! heheh..

Miza Yusof said...

nice one. suka dialog terakhit tu. hehehe :)

nub said...

hahha.. yang last skali tu aku suka!! betoi ka beliau sedemikian...hehehe..lau btoi baguihhhh3

h A n Y S said...

gambar last tu, nanti kena saman lah solihin..haha

Kalamhati said...

ekekek kretif2..
kita tunggguuuuu malam ni..=p

ibu hidayahamin said...

hehehehe....

Amna.Qadeeja said...

err,cm Liverpol je menang lamni ahaha xde2 gurau sy skong MU oke ! ;D

Wan Gerrard said...

gua rasa budak jahat Stacy menang =P
dan juga liverpool menang nt~

gambar last, lawak giler.haha

Hajar said...

memg lawak..ko ni ada2 je..aku x tahu siapa yg menang sbb seriously aku tak amik tahu pasal ajl..mlm ni wajib tgk..hehe~

cik miera said...

haha..lawak lak..hihi

Amirrah Zawani said...

hahahaha!!
lawak la dialog2 tu semua..
betul2.. tak kesah lah sapa pun yg menang, kita tetap tak dapat apa pun.. haha!! :D

cek chun said...

faizal tahir. i lap uuuuuuuu... :))

Gayahspears said...

hahaha.. layan dialog2 tu.. best2...

Faeza Suhaimi said...

hahaha, terbaik.

apezs shah said...

hahahaahaha terbaek dialog tu..
gilerh laa... sokong Yuna juga hehe,,..;)



apezs dah follow here.. Jmeput datang ke blog usang kita..;)

Nur Misnan said...

tak sangka Ana menang..
anyways tahniah untuk beliau...

Ain Zulaikha said...

tp apekan daya, faizal menang persembahan terbaik.. hehe kita okey lah tu.. mmg persembahan dia the best