Pages

Saturday, January 22, 2011

Komen Terpilih - Perlukah Berkorban Demi Kebahagiaan Orang Lain?

Tergamam aku melihat komen-komen dalam entry 'Perlukah Berkorban Demi Kebahagiaan Orang Lain?' Majoriti komen panjang berjela sehingga boleh dijadikan entry. Tak sangka juga ramai blogger yang berkebolehan dan berpotensi menjadi doktor cinta. Hehe.. Dari situ aku boleh nampak korang semua sangat prihatin dan ikhlas meluahkan pendapat untuk mencari konklusi bagi permasalahan konflik cinta antara Asyraf, Lisa dan Farid.

Ada yang cakap Asyraf patut berkorban. Ada juga yang cakap Asyraf perlu pertahankan cintanya sebab jika dia berundur, ini menunjukkan dia tidak bersungguh-sungguh mencintai Lisa. Kadang-kadang kita kena bahagiakan diri kita sendiri dulu. Ada juga yang mengatakan Farid patut berundur. Dan ada juga komen yang boleh membuatkan Lisa terguris. Memang Lisa tidak patut membiarkan hatinya berbelah bagi. Tapi, dia sebenarnya keliru. Macam-macam pendapat yang diberikan. Aku nak ulas semua memang panjang. Nak tengok semua komen-komen hebat tu, KLIK SINI!

Saudara Asyraf mengakui semua komen yang diberikan sangat bernas dan sedikit sebanyak membantu Asyraf meleraikan segala kekusutan. Tetapi, dia terpaksa memilih satu sahaja komen terbaik yang layak mendapat habuan daripada aku. Komen terpilih adalah daripada Qaseh Dalia Adelia.

klik imej untuk kesan lebih jelas

Komen tersebut dipilih oleh Asyraf sendiri. Aku tiada kena mengena. Tak puas hati, sila condemn beliau. Haha.. Kalau nak diikutkan hati aku, semua aku nak bagi ganjaran. Tapi aku hanya mampu bagi satu saja slot. Ganjaran yang lain tu, biarlah anda perolehi dalam bentuk pahala di atas kesungguhan dan keikhlasan anda semua menyelesaikan konflik sahabat kita. Terima kasih yang tidak terhingga. Anda semua memang sahabat yang baik! Mudah-mudahan Allah memberi petunjuk kepada mereka bertiga. Amin...

Header kepada pemilik komen terbaik akan diletakkan di bawah header blog aku dan akan di'link'kan ke blog beliau selama 24 jam. Maaf. Itu saja aku mampu berikan sebagai habuan. Yang penting, janji mesti ditepati.

SEKALUNG PENGHARGAAN

Niesz - Amna Qadeejazz - Kak Diana - Hishyamuddin - Ayuni - Wani Syara - Nub - Fairosza - Nur Cahaya - Naulofah - Miera Hassan - Kembatolo - A.Samad Jaafar - Cek Chun - Yana - Yott - Alya - Ct Kamila - Eiela - Ahsfantasy - Izamir Ridzwan - Nulhazwany - Echin Nadiossa - Sissyira - Shah Jiehan - Zamir - Nabila - Crow Empire - Syamila - Nur Misnan - Amiera - Shahsyaz - Aiman - Bukan Photographer - Aresaliyana - Fariq - Mie - Ibu Hidayah Amin - Azhan Hj Desa - Siti Hajar Masri - Khairunnisa - Sephi Sephia - Qaseh Dalia - Fara Aina - Ummi Sarah Najwan

SZ : if u love someone, let her go.. if she come back to u, then she's yours..

47 360 juta komen:

diana said...

oo..
pilih awek2 cun je ye??
mentang2 akak ibu2 je..
hahahah...

apa pun semoga mereka bahagia lah ye..

naulofah said...

hehe ingatkan dapat tajaan melancong ke luar negeri..huhu..menarik ehh blog ni leh jadi tempat kiter mendapat pandangan..huhu..tapi suka ayat last tuh..

"if u love someone, let him/her go.. if she/he come back to u, then he/she's yours"

ooo nanti mama ufah post satu citer yang best tuk orang tgh bercinta nih yer..hihi..;P

Miss Yaty said...

alah! ruginya tak on9 semalam...huk3...tahniah qaseh :)

toyolkiut said...

sangat bernas komennya..
sukar kan situasi camni..

Cik Miera said...

eh tu kedudukan ape tu? ^__^

Cik Miera said...

eh tu kedudukan ape tu? ^__^

Cik Miera said...

eh tu kedudukan ape tu? ^__^

Cik Miera said...

eh tu kedudukan ape tu? ^__^

shahjiehan said...

cam ne nak buat promosi tu haaa... ajaq SJ sat...

IMANSHAH said...

sedang mengalami masalah.antara kasih dan kasihan...

The Crow Empire said...

Best pendapat beliau! yeay! so dah setel ke hal asyraf dan lisa dan farid? harap bro dapat buat entri kesudahan antara mereka nanti. Suruh asyraf cpt2 lamar Lisa la. heheh..

h A n Y S said...

komen yg bernas!
kadang2 cinta perlukan pengorbanan..
;)

f_aRa_aINa989 said...

arghhhh....tension...benci asyraf sbb x pilih komen!!!


hua3....

hahaha...

;P

p/s: itulah teknik menjerit ketidakpuasan hati..

:P

Izamir Ridzwan said...

ehehh nmpk nma IR la kt situ.. terima kasih bro

Solihin Zubir said...

@diana : errr.. tolong salahkan pihak juri! hahah.. ;-p

Solihin Zubir said...

@naulofah : kalau sy kaya, sy taja suma kawan2 blogger sy.. :D

Solihin Zubir said...

@The Crow Empire : insyaAllah... harap2 happy ending.. :D

Solihin Zubir said...

@f_aRa_aINa989 : anda lambat sagt! heheh..

ciknabil-a said...

tp kan, ada kew lelaki sggp lepaskan pumpuan yg dia syg sgt? lau ada tue mmg bagus la kan.. huhu.

apa pndapt solihin bila ssorg lelaki tue syg giler kat awek drg, smpai sggp mmbunuh jika kekasih drg di ambil org?

Solihin Zubir said...

@ciknabil-a : yg snggup membunuh tu xde agama! mmg patot pon kena tggal laki camtu... =)

Fariq said...

erk,, agaknya nak kena letak komen pnjg2 baru bley terpilih erk,, heheh,, komen kawan smlm cuma 1 baris je,, tu pon pendek, hehe

bukan photographer said...

xkesah pon pasal hadiah tu..yang penting dapat bagi pendapat yang dapat membantu..kalau xbantu banyak, dapat bantu sikit pon cukup..kalau xmembantu langsung mintak maaf jela :P

tomatokering :) said...

nape terlepas pandang ? hhuhuk

PangkahBulat said...

Sorry ganggu..=)


Saya sudah follow blog awak..
Awak bila nak follow blog saya..
http://pangkahbulat.blogspot.com/

Cma Shiema said...

terlepas cerita itu..hu3..

mie said...

uihh!!
gue turut dihargai..
eheheeee

ahsfantasy24 said...

da best la dalia..
:)

sarah-najwan said...

kan betul..pilih org yg cinta kita je..jgn kerana simpati..

yott said...

nak tnylah..ketua juri sapa eh??
apasal takde anugerah persembahan terbaek ker..heheh

ape2 pun thnx kat tn blog jgk..

Panglima Muda said...

aku tak faham cerita apa ni...mungkin kita patut baca cerita sang kancil

Qaseh dalia adelia said...

wahhh xsangka lak dalia dapt ..terkejut beruk hahaha..tq solihin...hurmm komen juz bg pendapat je.. cinta itu indah di mata andainya dapat merasai hingga ke hati ...:) biarkan cinta itu terbang bebas spt merpati..andainya ia milik mu pasti ia dtg kembali..asyraaf tu solihin ye?

saya shea said...

kite kne berkorban jgn nk mng je . dlm idop nih jgn nk ego , nk mng je thu . so , sekali sekala brkorban tkpe la . tp law selalu tu da prah . haha :DD

yana said...

wahh,sy nmpk nme sy la..hehe..hope kwn awk 2 dpt jln p'nylsaian ea n hepi ending..=))

kmen die sgt bernas n cnta memg mmrlukan pngorbanan..p/s:ske ayt awk yg last 2!!

zmah said...

Ramainya yg komen...

niesz said...

niesz punye ayat kurg bunga2 la..hehehehe...biase la org math kalau suruh mngarang mmg jd gitu la..hahaha..

bgus la kalau da dpt jln penyelesaian yer..hope semue nye bjln lancar..

shahsyaz said...

nseb baik habuan dier just letak link je..

klu bg i-pad ker, guitar hero sejibik ker, lappy apple sejibik ker..

mmg sy kondem2 abis - abisan....

hahahaha..
xper..

btw, sy suke ayt last awk tuh!!!

aLya said...

akhirnya.. dapat gak asyraf 2 jawapan.hehe
moga dia berbahagia..hikhik

Solihin Zubir said...

@Fariq : rasanya komen yg pnjg lebih byk isi yg bernas.. :D

Solihin Zubir said...

@bukan photographer : ya btol! habuan tu bukanlah objektif sebenar..
yg penting, ikhlas dpt bantu rakan yg dalam masalah.. kan.. hehehe..

Solihin Zubir said...

@yott : keputusan juri adalah muktamad.. ehehehe.. ;-p

Solihin Zubir said...

@Qaseh dalia adelia : dalia mmg ada potensi jd doktor love.. ahahah.. ;-p

Solihin Zubir said...

@shahsyaz : mcm tak ikhlas je bg pendapat.. hahah.. ;-p

Anonymous said...

salam...kdg2 allah nk uji kita sbb allah nk tgk sjauh mna keazaman kita...betapa nekadnya kita...klau dia jdoh kita,xkn kemana,insyaAllah bila smpai msanya dia akn kmbali pd kita kalau dia jdoh kita...biarlah dia trbng bebas meneroka bumi allah supaya dia lbih mtang mnghadapi ujian pd msa akn dtang...jgn gve up....gud luck...try ur best..:-)

ciknabil-a said...

hehe cam tue kew? nabila takut lau dapat laki yg smpai sggp nak bunuh demi org yg dia syg. cam xda pompuan len lak kat muka bumi nie.

Nyssa Nuar said...

wow...komen tu lg pnjg dr entry pendek nysa..hehehe

Echin Nadiossa said...

kalau ai taw ai comment bejela2 v;p

shahsyaz said...

cik sz!!!

sy ikhlaslah.....

memandai je awk neh!!!

ish!!!
uh???
sungguh nak merajok r...