Pages

Friday, January 21, 2011

Gambaran Manusia Sedang Solat Pada Peta Dunia Timur Tengah

Cuba anda lihat gambar peta dunia di bawah. Adakah anda perasan sesuatu yang pelik, ganjil dan luar biasa?

Klik imej untuk kesan lebih jelas

Tak nampak apa-apa? Memang agak mustahil untuk anda lihat dengan pandangan mata kasar. Jadi, cuba lihat pula gambar di bawah ini..

Klik imej untuk kesan lebih jelas

Bagaimana? Dah nampak apa yang dimaksudkan?

Keajaiban peta dunia. Ada gambaran manusia sedang solat menghadap ke arah kiblat dalam keadaan tahiyyat sedang bertashahud mengucapkan Lailahailallah terpapar pada peta dunia Timur Tengah.

Subhanallah.. Allah Maha Besar..

Sila lihat imej di bawah ini pula agar anda lebih faham maksud-maksud tersirat pada peta dunia Timur Tengah itu dengan lebih terperinci agar lebih mudah difahami.

Klik imej untuk kesan lebih jelas

Untuk maklumat lanjut serta ulasan yang lebih terperinci, boleh klik link sumber. Sebarkan kepada yang masih belum tahu. Bukti Kebesaran Allah SWT.


Sumber : Safarun Al-Fannun

28 360 juta komen:

Haris Khairuddin said...

Subhnallah. mmg benar kata2 Allah dlm surah al-Isra' ayat 1; "Maha Suci Tuhan yg memperjalankan hambaNya (Muhammad) pd malam hari dari Masjidil Haram ke Masjidil Aqsa yg Kami berkati sekelilingnya..."

kalau perati betul2, part kepala tu kan dekat Palestin (Baitul Maqdis).

NurLailatul said...

subnallah..

Siti Hajar Masri said...

kebesaran Allah..apa sahaja yang diciptakan mesti ada petunjuknya..

sarah-najwan said...

subhanallah..maha besar Allah
setiap yg allah cipta itu
pasti ada maksud tersirat..

Fairosza said...

subhanallah

fa-in said...

subhanAllah bru tahu.
sudah jelas kebesaran Allah d tunjukkan,manusia selalu ingkar..itu lah kalu hati sudah mati,naudzubillah

Miza Yusof said...

subhanallah

The Crow Empire said...

Subhanallah. Dari sekecil-kecil perkara mcm ni hingga sebesar-besar al-quran kalam Allah di beri petunjuk kat kite. Masih byk penafian lg kan. nauzzubillahiminzalik..

nuriz said...

masyallah..tak sangka

Cma Shiema said...

subhanallah..tq 4 d info..jazakallah utk sz menyampaikan..

Sery Suryani said...

subhanallah..

ika~~ said...

thx for info..
good to know :))

selipar buruk said...

subhanallah...knp selama ni kt xperasan

Izamir Ridzwan said...

a'a nampak.. Allahhuakbar..!

Princess Nur said...

subhanallah..

niesz said...

subhanALLAH, stiap ciptaan ALLAH tu psti ade sbb nye kan..

TunTeja said...

subhanallah..sungguh besar kuasa Dia.

raziellia said...

subhanallah...

ct kamila said...

first tgok, mmg x perasan..

tp bila teliti btol2.. masyaAllah..

mmg nmpak..

Wan Gerrard said...

wah subhanallah ^_^

sfatimahzj said...

ALLAH~ALLAH~ALLAH~

RuSh D said...

Subhanallah.. Allahuakbar!

shahsyaz said...

penat sy pusing2kan kepala neh, akhirnya sy nmpk gak org yg sdg sujud tuh..

huhuhu..
subhanaAllah...

diana said...

Subhanallah..
Allah yang menciptakan langit dan bumi..:)

obnoxious said...

macam-macam..

apa kaitannya pun tak jelas.

tinggi sungguh imaginasi orang yang buat hubung kait tu.

Liyana said...

@obnoxious

Tu ah. Nak cari kebesaran Allah bukan macam ni caranya.

Kraken Mann said...

Kalau citer mcm The Da Vinci Code tu yg memang mngarut ko syok sangat tngok eh obnoxious tapi kalau perkongsian mcm nh ko kate tak jelas plak..huhu Bagi aku..aku amik nh smua sbagai a point to ponder..skurangnya mengingatkan aku pada kebesaran Allah..tupon dh ckup bagus aminn..

Anonymous said...

Bismillahirrahmanirahim.
kepada saudara blog,saya hanya hamba Allah yang ada sedikit info yang mungkin membuktikan kandungan peta ini dengan kalimah yang baik...saya cuma manusia biasa yang diberi sedikit ilham..jika saudara berminat,sila add saya di fb.. search Saiful Syamsul Syahrizal Saad.. p/s,tinggalkan private message di inbox..tq
Allahuakbar