Pages

Tuesday, January 25, 2011

5 Hakikat Sebenar Mengenai Cinta

1- Apabila manusia gagal mencintai Tuhannya, maka cinta sejati tidak akan ditemuinya.

2- Orang yang terlalu banyak berjanji semasa bercinta adalah orang yang keliru dengan perasaannya sendiri.

3- Cinta memerlukan keikhlasan dan kejujuran dan bukannya pengorbanan membuta tuli. Mereka yang sanggup berkorban demi cinta adalah orang yang tidak pernah memahami erti cinta sebenar.

4- Kecacatan cinta bukannya terletak atas sebab ‘Cinta Itu Buta’ tetapi disebabkan mereka yang selalu mempermainkan cinta.

5- Cinta adalah anugerah Tuhan, mereka yang menerima dan mengalaminya tidak pernah menyedari bahawa dia telah jatuh cinta kepada seseorang.

22 360 juta komen:

nelly said...

i like..nice entri ..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

cinta oh cinta

masih lagi mencari cinta

Fairosza said...

makin hebat lah dr.cinta ni...dah macam ustaz hasrizal saifulislam.com ...huhu

diana said...

orang dalam mood cinta nih..:)

Siti Hajar Masri said...

ko ni asyik cite pasal cinta je..tahulah tgh bercinta dengan 'A'..

sarah-najwan said...

yezza.....semua fakta tepat sekali...

ch!natsu said...

like3~~ =)

Qaseh dalia adelia said...

wah2 setuju semuanya~

efa said...

betul cinta itu anugerah tuhan

apezs shah said...

salam

oh macamtu yea? kalau banyak berjanji pon mmg xelok..;)

cek chun said...

so seweeetttt...

sissyira said...

salam

tak nak main-main cinta dah.dah jumpa orang yang berkenan terus nak kawin..boleh dak?hhihihih


Jom Baca dan Komen--tutorial membuat related post

Solihin Zubir said...

@Siti Hajar Masri : shhhhhhhhhhhhh.. diam2 suda.. haha.. ;-p

Solihin Zubir said...

@sissyira : haha.. itulah yg terbaek.. :D

apezs shah said...

Aits kena buat review utk u juga ke...:p

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

when the one who fall in love said....lol;D

Cma Shiema said...

cinta saja...

cinta itu buta kerana manusia yg membutakannya...~

misz jue said...

setuju dengan semua di atas...

yott said...

tn empunya blog nih mmg cnform lahh tgh dilamun cinta kaw2 punya..:)

Amirrah Zawani said...

solihin zubir asyik post pasal cinta je ni.. haha!! layan je lah.. :P

ciknabil-a said...

yang last sekali tue cm nabila alami. coz mmg cerewet sai laki if drg nak jadi pasangan kita. huhu.

aliefcmoi said...

nice entry bro..suka baca entry2 bro..bervariasi..huuhu..bro,,kalau bro free,dtg la singgah blog saya..mana taw boleh bagi tunjuk ajar..so that aku boleh improve penulisan aku..dan boleh jadi blog otai spt bro..huhu..dan kalau bro baik ati,,follow la ye..hehe thanx bro..peace..-->
http://aliefcmoi.blogspot.com/