Pages

Saturday, December 18, 2010

Potong Stim Ketika Malam Pertama

Suasana masih riuh di luar. Sanak saudara semuanya berkampung di sini. Gelak-ketawa, gurau-senda jelas kedengaran. Aku memimpin isteriku ke dalam bilik pengantin. Suara-suara sumbang terlalu banyak yang menegurku. "Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur?", sapa Pak Long. "Orang muda bang Long, biarlah. Pertama kali nak beraksi tu!", sahut Pak Su disambut hilai ketawa sanak saudara yang lain.

Meriah sungguh keadaan di luar walau jam sudah menunjukkan pukul 11.00 malam. Hadiah yang masih belum dibuka ku susun ke tepi. Lampu ku tutup. Merebah diri ke katil pengantin, aku menoleh ke arah isteriku. Kita tidur dulu lah yer. Ramai sangat orang kat luar tu. Isteriku hanya mengangguk tanda setuju.

Entah pukul berapa sekarang, aku pun tidak tahu. Keadaan di luar gelap-gelita dan senyap-sunyi. Tanda sanak-saudaraku telah pulang dan keluargaku telah tidur. Tanpa melengahkan masa, jari-jemariku lembut membelai rambut isteriku. Ku selak rambut ikal yang menutupi telinganya lalu membisikkan…. Assalammualaikum! ke telinganya untuk menguji isteriku. "Waalaikummussalam...". Rupanya isteriku masih belum tidur. Ku kucup pipi halusnya. Ku kucup dahinya yang mulus. Semerbak harumnya menusuk deria bauku. Akanku tunaikan tanggungjawabku sebagai suami malam ini. Jari-jemari ini terus membelai tubuhnya. Perasaanku tidak dapat dikawal lagi, namun…

Kringggggg…..
Tik.. tok.. tik.. tok…
Kring.. kring.. kring..

Bunyi-bunyi jam loceng entah dari mana memenuhi ruang bilikku. Terkejut dengan segala macam bunyi yang ada, aku membuka lampu. Serentak itu, terang benderang seluruh rumahku. Bunyi-bunyi ini telah berjaya membangunkan semua orang di rumahku. Aku mencari-cari punca bunyi-bunyi itu. Mataku terarah ke sekotak hadiah yang masih terbalut rapi. Aku buka dengan pantas dan di dalamnya terdapat 5 buah jam loceng. Juga sekeping kad berbunyi… Selamat Pengantin Baru! Jangan gopoh sangat. Baru Pukul 2 pagi. Jangan marahh.. Kami potong stim.. Haha..

Dalam hatiku.. "Cilakak punya membe! Potong stim betullah.."


dont be gelojoh!
SZ : Siapa ada pengalaman camni? Haha.. Kepada kawan-kawan aku, tolong jangan buat kat aku macam tu nanti ok! Aku merayu.. Terbantut woi! Hehe..

67 360 juta komen:

The Bee And The White Roses said...

cetttttttttt!!! hahaha

azHa said...

Haha. Kesian, memang potong stim. Ambik ko.

Bintun Sazali said...

uisyh. naye kat kawan tuh..huhu

p/s: asal sejak dua menjak ni entri2 cik Solihin Zubir berbaur ttg alam perkahwinan eh?..hahah..;p

Solihin Zubir said...

@Bintun Sazali : ntah.. dh gatai nak nikah sgt kowt.. haha.. ;-p

NURUL NAZIRA said...

haha! siyes lawak aa.. harap2 tak kena camnie pas nikah nanti.. hik3

mia said...

hahahahaa..seyesly plan nk buat gini bile ade mmber kawen..mesti gempak gilee

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahaha...

boleh la buat cm tu kat kawan GKSB nanti kih3...

nazirulhazwan~ said...

fuh,mcm haram.hahaha
nasib bek blom stat mendayung.haha

Amna.Qadeeja said...

ahaha da bce kesah nih mmg ciplos btol si member tuh ! ;D

Gen2Merah said...

hahahahaha... lawak-lawak.. jangan kan awak, kami yang membaca entri ni pun terpotong stim.. cettt,... kacau betul jam2 tu ya.. kreatif idea member2 hang ni.. hehehe

Tok Esah said...

hahahaha, lawak siot!!! ade idea nak kenakan kawan ni.. hahaa


Coach Vietnam Cekik penjaga gol, hahaha

Cik Azizah said...

hahaha...lawak punya citer! tapi best2...hehehe
nakal tul kawan pengantin tu..

Ain Zulaikha said...

kakakakakakaka... pandai pulak member dia tuh.. nanti kalau org kawen nak buat cenggitu la.. hehe

midOri's said...

hakhakhak...hanya mampu gelak laju2..^^

Iman said...

hahhaha....kantoi....boleh buat macam ni nih....ahakkk!!!!

Kalamhati said...

hahaha sabo je lah!tp boleh dipraktikkan ni..hihi

Sepatu Hijau said...

salam...

tak sesuai utk saya ...hahaha

zaMir said...

nnt nak bagi hadiah cmtu jugak la kat abg aku...hahaha...'adik yg jahat'..

RuSh D said...

hahaha...mmg jahat btol..

a.samad jaafar said...

kihkihkih..idea yang bagus ni..sape nak jadi mangsa aku nih..

yott said...

ni dah bg hint mcm dah dekat dah..;)

Amirrah Zawani said...

hahahaha!! mmg lawak lah.. best jugak idea cm tu.. nk bg hadiah jam loceng r kat member2 nanti :D

. Amiera . said...

moral dia.. kena bukak hadiah kawen dl sebelum masuk tdo utk 1st nite.. hahahaha..
langkah keselamatan.. hahahaha

shahjiehan said...

kawen jgn lupa jemput~

Solihin Zubir said...

@yott : hint? what the hint? hehe..

Solihin Zubir said...

ahahaha.. jaga2 la lpas ni.. sblum 1st night, kena bukak semua hadiah dulu! hehe..

anamizu said...

ohhh tidak!
potong sungguh!! ahakkss~~

diana said...

amboi...
cerita 18sx ni..
nak kawen dah ka??

Solihin Zubir said...

@diana : hampir2 kowt.. haha...

Wan Gerrard said...

hahaha aku baru nak bg hadiah cmtu kt ko.=P

ɐɥs+ɐɟ said...

haha..
saya memang ada pengalaman yg kenakan cousin^^
Hadeah bukak dpn sedara mara yg rapat la kan..
saya dan kroni sengeh2 j..
tadaa. . .hadeah diorg kawen kami hadiahkan pakaian dalam wanita.. bengang je muka si suami..haha
sory ye, cousin ipar kalian mmg nakal..haha xbley blah ingat tyme tu..

Anwar Faiz said...

haha..serius kelakar!

Mata Hati said...

kah kah kah...kalau macam tu. terus hilang mood malam tu

sekamar rindu said...

salam..

hahahahahhaha..tak sporting betul aaaaa..ishh....hehehehhee

nama.aku.lynn said...

waahhhaaa!gelak guling2..hahahha~

Skype Crew said...

hahaha...siot jerk. nti mlm pertama kena bukak hdiah hbs dulula baru selamat...wakaka..

nice idea...hahaha...

soffea said...

hahahaha.. lawak la.. hehe.

shatooman said...

celaka betol si member tu.. ahahaha..

Mama Kembar 3 said...

memang hampehh nye kengkawan hehehe

ADfeez said...

hahaa.. x pernah terpikir tentang idea tu... sebelum nie terpikir nk kacau ngan sms/call (main miscall)... bgus jugak idea tu... nk tru lah nnti :P

cik ciput said...

hahaha..emm idea yg sgt bagus..haha..boleh dipraktikkn kpd kwn yg nakal nnti.payback time! =)

❤ Cik Ain ❤ said...

hahah... klaka gile. mmg potong stim abesla

syafiQakarim said...

hahah tak boleh blah la..
mmg potong stim.haha

Nur Misnan said...

salam solihin...
i do ones kat member tau
esoknya memang kena bantai habis...
harharhar....

Panglima Muda said...

salam, tumpang sekaki...lupa bawak selimut

Mohamadazhan hjDesa said...

ada juga bg hadiah set pkul 2.haha.mapush

Qaseh dalia adelia said...

amboi2 dah nak kawen le tu haha

qaseh qaisya said...

nak copy ye :)

Sephi Sephia said...

Memang lawaklah. Pernah baca cerita ni. Sengal!

cik miera said...

haha...potong stim betul

Solihin Zubir said...

@qaseh qaisya : boleh2.. :D

cek chun said...

patot macam penah baca. hahaha. habih la solihin. kompom depa wat camtu kat hg..hahaha

Afiefah Safieni said...

hahahaha..
boleh pulak macamtu..
kejam punya kawan.!!

NS said...

woo, terus hlg mood! =)

Almy said...

Ceh..baru pk solihin dah kawen.. potong stim betol!!!

Selikat Coklat Berbicara said...

haha ! tettt ! ingatkan betul betul . sentap ! haha . ni kalau betul betul kene ni , memang ptong habess .... ! ahah

terkini
1.ini permintaan aku.html
2.bende or perkara yang aku tak suka part.html

Cik Su Life Cycle said...

haha.. memang kelakar.. nak cuba lak pas nie.. haha

Nafisa81 said...

nak kawen nnt jgn lupa upload kad kawen kat blog yer...manlah tau kot kot tersesat kat kedah..boleh tumpang sekhemah...

misz nana said...

aha.. idea baek tuk kenakan member.. hua3..

Cik Tom said...

hahahah...xsbr nak kahwin nmpknye..kl kahwin jgn lp jemput..hihi

Solihin Zubir said...

@Nafisa81 : haha.. insyaAllah kak.. mesti upload punya!

Solihin Zubir said...

@misz nana : hahaa... selamat mencuba.. ;-p

Solihin Zubir said...

@Cik Tom : mmg x sabar pun.. tp calon xde lg.. cik tom single kan.. jom.. haha.. ;-p

kembatolo™ said...

hahaha.. memang carir sape punye hadiah tu..
esok pagi2 dah pegi sekeh.. haha

Mama HidayahAmin said...

hahahahaha.... lucu sangat...

sissyira said...

salam

hahaha..tergelak-gelak sambil minum air..

p/s : kalau jemput i u kenalah,kalau tak jemput...selamat...hehe

Halimatun Sa'adiah said...

@The Bee And The White Roses
2 la...laen kali bkan adiah 2 abes2...