Pages

Friday, December 3, 2010

Kenapa Cuci Kereta Lagi Best Daripada Berkhalwat?

1. Cuci kereta boleh dilakukan depan kawan-kawan tanpa merasa malu dan bersalah.

2. Masa sedang asyik menggosok badan kereta tak perlu tengok-tengok kiri kanan.

3. Kereta tak merengek-rengek masa ia mula basah dan licin oleh sabun.

4. Boleh tangguh beberapa minit, pergi sambut telefon, makan nasi, pergi tandas, hisap rokok tanpa sesiapa yang tak puas hati.

5. Tak perlu pujuk-pujuk dan berjanji untuk bertanggung jawab sekiranya hendak mula mencuci kereta.

6. Lepas cuci boleh naik dan tekan-tekan serta baring-baring dalam sebarang posisi tanpa emak atau JPJ tegur sekiranya belum dihidupkan enjin.

7. Tak perlu bersusah payah mencari tempat tersembunyi. Depan rumah atau di stesyen minyak pun boleh.

8. Nak pancut air sepuas-puasnya dalam atau luar enjin tiada yang larang.

9. Nak buat setiap hari lagi digalakkan, malah dipuji oleh mak bapak, kawan-kawan.

10. Majikan tidak akan memecat anda.

11. Jika kebetulan tok kadi dan ketua kampung melintas, anda boleh menegur dengan senang hati dan mempelawa mereka cuci sama, pastu bawak diorang pergi jalan-jalan window shopping ke..silap2 diorang pulak pelawa jadi menantu diorang.. 


So, kesimpulannya.. Lebih baik cuci kereta daripada berkhalwat. Lebih baik buat pahala daripada buat dosa.


32 360 juta komen:

Izamir Ridzwan said...

bijak la idea ko nih..heehe ketawa IR baca

Boloque said...

aku pon lame dh x cuci keta nih..malas lak..he3

LAWAK: (Video) Zizan & Johan Cakap English Di Shout! Awards 2010

MENARIK: RM20 Seminggu Dari Nuffnang..Terima Kasih Nuffnang

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

hahah btl2 tu.. tp kalo basuh hari2 tak elok jgk.

kite kene green!

n.hasleena said...

senyum akak baca...
perbandingan yg kreatif :)

cik miera said...

haha..betul jugak..

CheQ PP JoY said...

haha..terbaek la..sila link kan post ni dekat fb..lepas ni mest top la..=]

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

baca tajuk pon dh buat GKSB ketawa kih3

yott said...

betul ar..dari buat keja2 x senonoh...baik cuci baju ker..cuci pinggan ker..

Hishyamuddin said...

hahahaha..terbaik la entry camni

Tomato Gurl's Life said...

best la idea solihin ni..mmg xkering idea..n3 menarik..memang cuci kereta lg best dr berkhalwat.. :)

p/s; seminggu cik tom tak online..skang sesi balas jejak entry+komen :)

ain said...

hehehe..gelak..srg2 bace entri kamu nih!!hehehe

pena said...

suka tolong basuh kereta ayah dngan adik2x..

dpat merapatkan hbngan sesama adik bradik..

Faizal n Fashitah said...

Idea baikk punye hehe..

eszol said...

ini da boleh tukar nama blog yellow syndicate da ni

sgt2 kuneng

haha

mia said...

ok sy tutup mata baca entry ni..akahkahka...nice sharing oke...grrrr

Anonymous said...

Hei blog yang sangat bagus! Man .. Indah .. Amazing .. Saya akan bookmark blog anda dan mengambil feed juga ...

azwa_amani said...

huhuhuhutumpang senyum kat sini... :)

cik ciput said...

100% betul..haha..lawak la pulak..

'tanpa dilarang oleh mak atau JPJ' =)

New Hope said...

salam,

jom exchange link tanda sokongan, ana dah linkkan blog anta :)

http://harapan-terbaru.blogspot.com/

nuriz said...

sis tak suka gak cuci kereta..penat hehehe

Kim said...

hahaha. kenapa mesti banding ngn cuci kereta? haha.

sarah-najwan said...

hahahhaa..
macam2 idea kamu ni solihin..
kreatip..

diana said...

akak pernah buat entry ni..
dah lama dulu..
memang kelakar la..

shigellazoster said...

shie tag kamu
http://reflisea.blogspot.com/2010/12/contest-mengenali-diri-ini.html

Jiraiya said...

Betol...!

Cik Su said...

macam2..ade lak kaitan dengan basuh krete

Amirrah Zawani said...

xda lah tambah dosa kalo cuci kereta..

nadey said...

HAHAHAHAHAHHAHAHA XLEH BLA....SANGAP KE KETE LAK KN....BAHAYE

wannurfazrini said...

hehehe , terbaik ni! pasni cuci kereta jelah !

Nafisa81 said...

kereta slalu cuci kat kedai jer...

Anonymous said...

Saya ingin memposting sesuatu seperti ini di website saya dan ini memberiku ide. Cheers.

YOUsoF said...

Sangat sokong!

boleh tambah muscle jugak.. ;D