Pages

Tuesday, November 30, 2010

Kad Kahwin Kreatif Budak Sekolah

Sekarang ni musim cuti sekolah kan. Mesti banyak dapat kad jemputan ke kenduri kahwin. Ye tak? Dalam banyak-banyak kad jemputan kahwin, ada tak yang menarik perhatian korang? Maksud aku kad kahwin yang lain daripada yang lain. Unik dan kreatif. Ada?

Masa aku stay kat umah kawan aku kat KL 2 minggu lepas, aku ada tertarik dengan satu kad jemputan kahwin rakan sekerja kepada kawan aku tu. Sangat unik bagi aku. Pasangan tu pakai baju sekolah sebagai tema kad jemputan tu. Cantik! Kos dia pun takdela mahal sangat. Sekeping 0.80sen je. Jom kita try tengok gambar kad jemputan kahwin tu..




Amacam? Lain dari yang lain tak? Bagi aku unik la. Bagi korang, mungkin kad jemputan korang lagi sempoi kot. Hehe.. Kawan aku cakap, diorang bercinta dari zaman menengah lagi. Wah.. Bahagianya.. Tapi mesti lagi best kalau dapat kahwin dengan awek masa tadika. Lagi dasat kan. Hehe.. Apapun, semoga mereka bahagia hingga ke anak cucu. Aminnn...

Korang plak? Bagi abang-abang serta kakak-kakak yang dah kahwin tu, camna design kad jemputan dulu? Yang belum kahwin, cadang nak design camne plak? Mesti ada kreativiti tersendiri kan. Aku? Aku biase-biase je kot. Fotostat pakai kertas A4 je.. Kampung punya.. Hahaha...

Nak tengok gambar-gambar perkahwinan yang menarik?
Try klik sini.. ilusikreatif.com..

SZ : Kalau pakai baju tarzan ok tak?

54 360 juta komen:

Bintun Sazali said...

wah. kreatif. dan comel!..hahaha...
depa wat lagu tu cz nk btau kt org ramai la,yg depa start brcnta sjk zmn skolah lg.ea?..hehe


mine, tahler..haha
lom masanya nk pk!..;p

saff'sWords said...

tengok kad tuh dah boleh agak diorang sure bercinta dari sekolah lagi. jimatnye kau pakai A4 paper utk kad kenduri kahwin. HAHA

Fiqah Alias said...

cantik2...mmg kreatif la kad kawin yang cmtu...klo fiqah la kan...nk wat tema pakai baju tadika dulu la plak..haaaa..nmpk cm dh bercinta lame ckit..huhu~

p/s : nnt kalo dh potostat kad kawin yg pakai ketas A4 tuh,jgn luper kirim kt fiqah sekali yer..hehe...(^_^)
~mood makan kenduri:ON~

Yaya Zamimi said...

hahaha... kiut,, awk bila nk kawin? jgn lupa jemput ye XD

Solihin Zubir said...

@bintun : hahhaa... maybe la..

@saff : yupp.. idup mesti jimat.. bukan kedekut ok.. hahaha...

@fiqah : wokeyh! nanti kasi alamat, nk pos.. hehehe...

Solihin Zubir said...

@yaya : hehe.. jodoh dah sampai nnt, mesti jemput punya.. :D

N@di@ said...

kalau bloger sma bloger bercinta macm mana ek kad kawin dia hahhaha

Ms sunsWeetz said...

wah..memang len dr yg len la..ehm nnt bro jgn lupa jemput jugak..A4 pun nk jugak kad jemputan hehe..kalo Ms pakai FB jer hehe..jimat hehe

suzie rahman said...

wah cntik nya...mesti best cinta kekal dr zaman skull...huhu

Kalamhati said...

waah kretip nye..pasni mesti ada org wat photoshoot pakai baju tadika lak utk kad kahwin..hihi

fatt said...

kreatif! slalu org letak gmbr masa kecik or dgn baju kawin..but dis one diff, like it!

aku tk terpikir lagi..pakai tag aje dlm fesbuk kot..hihihi..

Ain Zulaikha said...

kalau saya ada pakwe bercinta dari sekolah tentu akan buat cmni jgk.. wuahahahahha...

Mohamadazhan hjDesa said...

ish2, kecik2 dah mnggatai nak kwen.hehe. tggu la bro solihin kwen dlu tak pun.hehe.eh dah kwen blum? klu belum ada peluang utk jdikan tetamu.hehe

nuriz said...

tak penah lg tgk kad kawen ada gambar budak sekolah heheh lain dr yg lain

diana said...

kamu nak pakai baju tarzan ke masa kawen nanti??
ok jugak tu..
boleh akak jadi tukang gelak nanti..

h A n Y S said...

ada pernah dapat kad jemputan tema baby, letak gambo 2 2 pengantin, comel! haha

Fuziani JSR said...

Mencipta kelainan memerlukan seseorang itu kreatif.... Akak rasa kad ni mmg special...

Dark Half said...

sempoy btol dress up balik zaman skolah utk kad kawen

Siti Mashitah Saidin said...

menarik lak kat kawen tuh! nak!~

*suka kumpul kad kawen yg cantek2.. slalunya, wangii....*

Anak Gemilang said...

mmg special.. tp klu dah msuk U pun ok gk ..
haha...

Mama Kembar 3 said...

cutenya kad tu... your kad nnt, u nak pakai baju zaman tadika plak ke? hehe

Solihin Zubir said...

@mama kembar ; kad sy nnt pakai baju tarzan.. hhahahaha...

Fiqas said...

comel, sempoi, lain dari yang lain..kreatif pun iye jugak...

Nyssa Nuar said...

giler cute!!!!!!
tapi kan..
bile la agknye nysa nk wat 2..
hua3...

Hidup Ini Adalah Kenyataan said...

memang cute kad nie....

Rossnie said...

wahh..so kreatif..smart la..memori tyme sekolah terukir di atas kad

anassuhada said...

alahai sweet nye...
style gila lah.
sy suka. =)

anamizu said...

comel3!!!
nak wat cmtu gak la nti!! ahakss~~

LyNn HaMzAh said...

memang cute n comey la kad diorang nie...suka betul la tgk...kak lynn dulu biasa2 jer...

a.samad jaafar said...

cantik dan kreatif.. penah jugak dpt kad jemputan yg sebijik macam buku latihan kat sekolah.. nyesal tak simpan kad tu..

Cikgu Fikri said...

Pergh..
serius unik kad tu...
hehehe..
tetiba timbul plak idea utk kad kahwin aq t..
InsyaAllah..

*Laut China Selatan* said...

memg sweet lahh kad dye..
xpenh terpkir pun kad khwn desgn cmne..
well, xsmpai seruu :)
HAHAHA

mama rifQy said...

sungguh unik laaaa

Kim said...

comel2. its like giving their old memories a new wake up call. :)

one2paii said...

cantik gak tuh bai design kad tuh..gua pun nak wat gak la camtuh..tp xdapek..sebab gua dah pun penah wat kad kawin..huhu

n.hasleena said...

Salam Solihin..
Kreatifnya....comel sangat kad nie :)

sarah-najwan said...

mmg kreatiflah solihin
kamu kawin nati buat ek
kalu bukn psgn zmn skol pom
bole buat edit kan

mmg canggih..

Amna.Qadeeja said...

kreatif,not bad tp cinta monyet sy mse scool da lari ahahaah

tyme sy nt nk letak pix fresh bwu kuar dr perut mak bwahahhaa msti xde owg wt ag an? confirm msuk book of records lalalaa ;D

Solihin Zubir said...

ahahaha.. anda semua mmg klakar.. komen2 yg sgt membina.. hehehhe..

Solihin Zubir said...

@one2paii.. : lu dh kawen rupanya.. hehehe..

@sarahnajwan : hehehe... insyaAllah kakk... :D

@AQ : err.. pastikan pix kamu masa baby tu berbaju ok.. ahaha.. ;-p

cik ciput said...

wow, serius cute..suka2..emm boleh la consider design mcm ni nnti bila nak buat kad kawen..erk tapi tatau la bila..

**kalau bercinta kenal kot internet nk buat design mcm mna ek? =p

Solihin Zubir said...

@ciput : errr.. kalau camtu kena letak pix tgh chatting dpn lappy kowt.. hehehe..

f_aRa_aINa989 said...

fuyooo...kreatif...

aresaliyana said...

kreatifnya.... nice wedding card!
nnti kawen bg sya invitation crd cmni tau..hahaha

Sephi Sephia said...

Memang cantik dan kreatif tapi kalau pakai baju tarzan, melopong besar mulut mak dan pak mentua...haha

yana said...

wahhh..comel'ny..memg kreatif..xp'nah lg tgok org wt kad jmputan cmni..

bez la dpt kawin ngn org yg kte b'cnta dr skul..jrg ad org cmni..kdg2 cnta ngn org laen tp kawin ngn org laen kn..

Tomato Gurl's Life said...

kreatifnya...1st time tgk kad gmbr pki bj sekolah..hehe

ZeM said...

haha..bole jadi gak..:xD

alyana hamdan said...

alolorh..comel nye..
belum baca abiz dah agk dy cinta dr skola mngah..betul rpenye...hehe..
memang kreatif sgt...
=)

GamUHU said...

perghhh! cantik. kalau bercinta start IPTA. pakai camna erk? ekeke!

yik@ said...

sweet sangat!!
nk design kad cmni la..
aq pon knal dia sjak dr skola rendah lg..

morry dorry said...

nak buat cam 2 gak bole x? mat tiarap jumpe checkgu...wah..sweetnyer~_~

Nurul Kim said...

Smart and Memang UNIK!!! memang sesuai pun tema dyeorg..bercinta dari zaman sekolah....

nursayidatina said...

comel , hope diorang bahagia dunia dan akhirat.