Pages

Tuesday, November 23, 2010

Graf Matematik Yang Seksi

Anda suka subjek Math? Tak suka? Rugi! Sebab subjek Math ni adalah subjek yang seksi. Tak caya? Tengok gambar kat bawah ni.. Hehe.. Tak rugi sebenarnya belajar matematik.. hahaha.. Adeyhh...


Gambar graf di atas diperolehi daripada FB sepupu aku.. Saja aku nak share ngan korang.. Sekadar santai-santai.. Kalau tengok kat kertas soalan matematik tu, korang tahu ke bahasa apa? Soalan negara mana ni? Aku tak tahu.. Macam Vietnam ja.. Hehe.. Sapa tau?

SZ : Matematik is Seksi and Seksa!

50 360 juta komen:

yusz78 said...

haha...tak penah trpikir
:p

saff'sWords said...

bosan kot jawab Maths. tuh yg jadi mcm tuh. :PP

RoSs_NiE said...

saya suke mathematics :)

carr said...

kreatif :)

Kalamhati said...

hihihi seksa nengok..=)

Yaya Zamimi said...

HAHAHA.. kreatif n inovatif sungguh sape yg lukis tuh..

yeahhh!!! math tuh seksa...

fatt said...

hahaha..budak2 skrg kretip. ko ada tgk dah ada 1 ni yg dia jawab soalan exam sume betul..tapi dia tambah2 skit merapik? hahaha..itu lawak..sampai cikgu dia tulis "see me!" :D

sarah-najwan said...

ni mesti calon yg xle jawab soklan M3 tu..dah melalut melukis xtentu pasal..otak dah la xle jawab..dok lukis gmbar yg menjadikan otak semakin xle berfikir dan kuning..

masalah remaja skrg..

ahmad jo said...

alohaiii.. tingginya imaginasi!!

Sern said...

hahahha..!! tampak best la study math camne..kompem dapat a+ la cmne..ahahaha..!~~nice2...

farahwahida said...

hehehe agak2 senang tak nk ingt kalu buat formula mate matik gini?hehehe

biskut said...

itu soalan dari negara South Uganda tuh..

Cik Su said...

amboi seksi nye..sape buat tua..gud imagination ooo

aNnE said...

tuh macam graf topik integration je...haha

Mohamadazhan hjDesa said...

lucah.rosak ilmu bdk2 sekolah.hehe

Adam Haiqal said...

sure LULUS bdk2 SPM esok!ahahah

f_aRa_aINa989 said...

haih...kalau pemerikasa tgk..mmg dapat "A" laaa..=p

azwa_amani said...

maths subjek paling best dulu kini n selamanya... :) huhuhuhu..

RuSh D said...

hahaha...pandai btol tambah2.. mesti tgh blur nk jawab soalan tue..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tak suka math! hihi


LATEST ENTRY

GENG POKOK RENEK

@RASA MACAM NAK LARI BOGEL? KAU MAMPU?

zacky ~786~ said...

mmg sempoi la.~

Izamir Ridzwan said...

ish3...kreatif sungguh budak2 tu..mesti tension x leh jwb then lukis gmbr pompuan lk.

Amyna said...

Boley pula terfikir macam nih.. kretippppp dehhh!

Qaseh dalia adelia said...

laki2 ni kalau tgk xfokus neh...haha

Solihin Zubir said...

bila tension x bley jawab, pegi lukis macam tu lg la xleh jwb.. huhu.. lagho btoi...

ahsfantasy24 said...

hehhee..
agk sksi,
tp jgn sm sksa :)

Hajar said...

kreatif org ni..

ciEk NiENa said...

haha.. memang seksi.. kui3.

Izamir Ridzwan said...

hhahah nseb bukan org kita yg buat

Princess Nur said...

hahaha...lawak ar..

Mama Kembar said...

ler ini macam pun ada? sapa laa yg kretip sgt tuh? hahaha

Qaseh dalia adelia said...

tau xpe...hahahaha gatai

ct kamila said...

haha...gile kreatif sape yg buat ni..kihkihkih

Nyssa Nuar said...

erk!!tak pernah terpikir!!huhuh

anamizu said...

jwb math smpai nk muntah kot tu yg jd gitu..hihi

nuriz said...

teringat cite cikgu ekonomi sy dulu,

jawapan kertas spm la..masa tu kes

skandal seks ahli politik terkenal

jugak..calon spm tu buat graf

..semakin tinggi umur ahli politik tu semakin tinggi jugak nafsu..

hehe budak tu memang tak dpt jawap pun soalan ..dia mul merepek la

diana said...

oh..
ni jawapan yang tak di duga ni..
hehhe

diana said...

oh..
ni jawapan yang tak di duga ni..
hehhe

diana said...

oh..
ni jawapan yang tak di duga ni..
hehhe

diana said...

oh..
ni jawapan yang tak di duga ni..
hehhe

Solihin Zubir said...

@nuriz : sapela agaknya ahli politik tu eh? hehehe...

Sham said...

ni kertas exam SPT ke? SPT=Sijil Pelajaran Thailand...

Solihin Zubir said...

@sham : sijil pelajaran thai? hahaha... maybe.. hehe..

Dark Half said...

cikgu math yg tensen marking paper math tu mesti terhibur jer..hehe

Tomato Gurl's Life said...

kreatif betul bdk2 zaman skang..hehehe

Amirrah Zawani said...

hahaha!! mmg seksi :D

Lulu caldina said...

adehh...ekeke

Izyanti said...

Ouh. BEST arh. Maths dah mcm subjek ARTS. Lukis2 mane tawu dpt full mark ke. haha.

Mohamad Izwan said...

kuat imaginasi dak2 skrg ni..pheww..

alyana hamdan said...

terlebih kreatif sudah..hehe..
=)
suka math..tapi sebulan seblum nak SPM..hehe..