Pages

Wednesday, October 20, 2010

Rosmah Mansor Dalang di Sebalik Festival Fesyen Hina Islam


Para pemimpin NGO Islam disarankan agar mengkaji tindakan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor yang disifatkan sebagai menghina Islam ketika menganjurkan Islamic Fashion Festival (IFF). Bagi anggota Parlimen Titiwangsa, Dr Lo' Lo' Ghazali, IFF jelas menghina Islam apabila menggunakan nama agama untuk mengesahkan tindakan penganjuran pertunjukan yang tidak wajar itu. Lebih malang, tulisan "Muhammad" dalam tulisan Arab secara terbalik diguna dan dipakai di dada salah seorang peraga fesyen yang tidak menutup aurat. "Kita berarak bantah kartun Nabi yang dibuat di Denmark, di sini di Malaysia, seluruh maruah Islam ditelanjangkn oleh IFF tersebut, "kata Lo' Lo' kepada Harakahdaily. Beliau mengulas IFF yang dianjurkan oleh Rosmah baru-baru ini. Walaupun dinamakan Islamik tetapi fesyen yang diperagakan tidak sesuai dengan Islam bahkan Rosmah sendiri tidak memakai pakaian yang sesuai dengan Islam ketika merasmikan program IFF itu.

Lo' Lo' juga kesal dengan sesetengah NGO Islam yang dipergunakan untuk menyokong bajet yang dibentangkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib. "Saya dapat maklumat ada beberapa NGO Islam diminta membuat memo menyokong bajet PM. "Saya nak tanya NGO-NGO Islam ni, tak terasa langsung ke nak bantah penghinaan terhadap Islam oleh Rosmah atas penganjuran Islamic Fashion Festival yang penuh dengan kemungkaran dan kemaksiatan terhadap Allah serta pengkhianatan atas muslimah seluruhnya?",tanya Lo' Lo'.


Ado orang cakap Rosmah Mansur bukan penganjur Islamic Fashion Show (IFF) tapi dijemput hadir. Tapi kalau tengok kt gambar ni, Rosmah Mansur adalah 'Founding Patron' bagi IFF. Korang tengok ayat yg telah digarismerahkan tu. Apakah maksud 'founding patron'?

1] Founding Patron bermaksud penaung serta org yg bagi support dari segi financial dan material. Kalau Rosmah Mansur bagi sokongan kewangan, pasti bukan duit dia yang dia pakai. Tapi pakai duit cukai rakyat. Rosmah Mansur kalau korang tgk muka pun tahu adalah seorg pompuan yg kedekut. Apakah maksud pemahaman korang pulak?

2] Islamic Fashion Show berasal dari Malaysia, diasaskan oleh Dato' Raja Rezza Shah dan dinaungi secara glamour oleh Rosmah Mansur.

3] Walaupun namanya Islamic Fashion Show, tapi ia tidak Islamik langsung. Ia secara halus MENGHINA agama Islam oleh orang Islam sendiri. Untuk lebih khusus, orang Islam Malaysia yg menghina agamanya sendiri. Ia serupa seperti Dr. Aminah Wadud menghina agamanya sendiri dengan menjadi Imam Solat utk lelaki dan perempuan.


Video berkenaan festival tersebut juga telah di'delete' di Youtube. Kenapa? Sendiri mau ingat la kan. Berani kerana benar. Takut kerana? Lu pikir la sindri!


Sebuah FanPage yang menuntut Rosmah meminta maaf kepada semua Umat Islam juga telah diwujudkan.. Sila KLIK SINI!

*Sumber di atas diperolehi daripada FanPage KBSB di Facebook.


SZ : Yang baik dijadikan teladan, yang buruk dijadikan sempadan..

16 360 juta komen:

diana said...

bangang betul rosmah ni..
laki bini sama2 bodo!

fatt said...

aku hrp rakyat mesia tak buta lgi la, terlalu banyak penipuan dari laki bini ni..
klu duit cukai tu perabih tuk pendidikan dan prasarana kan bagus..aih...tak sbar tgu hari akhirat..nk tgk gak org2 gini dapat balasan camne..

fatt said...

diana : dia bukan bodo, tp dia cerdik..sape yg sokong depa laki bini yg bodo. klu tak celik lagi tataula

shameel said...

harap rakyat buka mata sebelum bagi undi.

Takbir!!!!

fatian athiea said...

cari2 lah kbaikkan duniawi...

SitiMashitahSaidin said...

ish ish~

red apple candleliz said...

mg cerdik!!tapi jahil!!

mizzura said...

oh...itu macam ker...jadi pemimpin kena check betul2 untuk mengelakkan mereka dimanipulasi pihak yang nak menjatuhkan islam...

dianafisa81 said...

hurmmm....tanda2 akhir zamannn..

Muhammad Hasif said...

bila pemimpin jahil agama diangkat...
cmni la jdnya...
conclusionnya pilih la pmimpin yg memperjuangkan islam bkn ic bertulis agama islam tp perangai...

Tomato Gurl's Life said...

pemimpin jahil..agama pun buat mainan je..rakyat hanya melihat..

Cik Su said...

kalau nak islam sangat
1: perempuan mane leh jadi model dalam islam, menunjukkan aurat
2. aurat terbuka sana terbuka sini bukan la cara islam
3. islam tak meagungkan fesyen..
4. orang yang anjurkan tu sendiri tak mendalamu islam, so macam mana nak cakap festival tu untuk orang islam
all this is rubish ....ridiculous

Bill said...

Networking memberikan nilai lebih kepada seluruh dunia

Wani said...

dari mula pak najib jadik PM, dh agak yg ada mem besar akan memerintah d sebaliknya :

Anonymous said...

psfttttttttttttt...
=.=''

nadya said...

xtaw nk ckp apa..bila pemimpin negara kita sendiri yg bt mcm ney..sapa la kita utk menegur..sigh...