Pages

Saturday, October 23, 2010

Dilema Seorang Boyfriend Yang Malang

Hari tu awak tanya saya sejauh mana cinta saya kat awak. Masa tu saya tak dapat nak jawab. Semalam awak merajuk ngan saya, saya dah penat nak layan. Awak call saya, saya malas nak jawab. Sejauh mana eh saya sayang kat awak? Semalaman saya fikirkan soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang saya kat awak sangatla kerdil. Sebab tu la awak selalu merajuk eh? Ntahla.. Tapi setahu saya:

1. Sebelum saya kenal awak, setiap semester saya
dapat Anugerah Dekan.. Bila dah kenal ngan awak, setiap semester saya repeat paper.

2. Sebelum kenal ngan awak, saya belajar pakai duit PTPTN.. Lepas kenal ngan awak, nak makan pun kena mintak duit ngan emak saya.

3. Kalau ada sebiji buah epal, saya bagi je kat 
awak.. Kalau ada 2 biji buah epal, saya bagi yang besar kat awak.

4. Kalau kita makan ikan, awak makan bahagian
badan ikan tu.. Saya pulak makan bahagian kepala ikan tu je.

5. Awak ni tak la cun sangat, tapi saya tak
pernah kutuk awak tak cun. Tapi saya yang hensem ni awak lagi nak kutuk ngan member depan saya, kata saya tak hensem langsung.

6. Diana Danielle lintas depan mata, saya diam je. Takut kalau puji kang awak marah. Mat Bangla lepak depan shopping complex awak pi ngorat  time saya pi tandas. Siap mintak nombor tepon depan saya lagi.

7. Kalau keluar ngan awak, awak slamber je nak
makan Starbucks.. Saya tipu saya dah kenyang, padahal bila dah sampai kat umah saya melantak maggi.

8. Sebelum kenal ngan awak, saya tak pernah
ada girlfriend. Selepas awak kenal ngan saya, genaplah koleksi awak ada 20 boyfriend kesemuanya.

9. Awak pernah tanya kalau awak jatuh cinta
ngan laki lain, saya nak buat apa? Saya cakap saya nak pukul laki tu. Tapi bila saya tanya kalau saya jatuh cinta kat pompuan lain, awak nak buat apa? Awak kata nak bunuh saya, emak saya, ayah saya ngan nenek saya.

10. Saya beli ubat kat awak harga
RM100 saya cakap harga RM10. Awak beli jam tangan kat saya harga RM10 awak kata harga RM100.

11. Setiap kali berjumpa saya bagi hadiah kat
awak.. Tapi setiap tahun birthday saya awak kata lupa.

12. Saya rosakkan handsfree awak, 
saya ganti satu handphone baru. Awak rosakkan kereta saya, awak buat bodoh je.

13. Sekali awak demam, saya kena diet 2kg
nak jaga awak. Sekali saya demam, awak tambah berat 2kg sebab abiskan makanan saya.

14. Saya tak pernah kata awak pendek.. Tapi awak
marah saya sebab tinggi sangat, bila member awak ketawakan awak.

15. Awak datang umah saya, saya tido kat sofa.. Saya
datang umah awak, saya gak yang kena tido kat sofa.

16. Mak saya belikan rantai emas kat awak.
Mak awak langsung tak pernah ajak saya makan kat umah awak walau sekalipun.

17. Kucing umah saya bersalin, saya bagi anak
kucing yang paling cute kat awak. 2 hari je awak bela, kucing tu dah mati. Saya tak kata pape pun.. Awak bagi ikan emas yang dah dekat mati kat saya, 2 hari saya bela dah mati. Awak kata nak bunuh semua anak kucing saya..

18. Kalau awak nak pakai duit saya, terus ambik
takyah bagitau. RM30 ke RM80 ke RM100 ke selagi wallet saya ada duit. Aritu saya nak pinjam RM10 sebab terlupa bawak wallet, awak kata saya bagi alasan padahal kedekut...

Ada apa dengan cinta awak?




Entry yang lepas2 aku ada share ngan korang Kisah Boyfriend Paling Tak Guna kan.. Kali ni kisah Girlfried Yang Tak Guna plak.. Baru adil kan.. hehe.. Cerita di atas tidak ada kena mengena langsung dengan sesipa.. Sekadar hiburan semata-mata.. Kalau terasa terkena kat batang hidung, cepat-cepatlah bertaubat.. haha..

SZ : So, bercintalah lepas kahwin.. Lebih afdhal.. :D

53 360 juta komen:

mi3ra said...

hahaha
kalau wujud gf mcm ni, mmg better putus je laa

Manji said...

For real that that is your girlfriend?uhh...you better opt to be a monk then...

Ms sunsWeetz said...

ehm lebih baik bercinta lepas kahwin..jimat segal-galanya=)

diana said...

aduhai..
gepren apakah ini.??

ello said...

mmg ada ke pempuan cni??

cm xcye jek~

alieff said...

hehe....
nice sharing...
guling2 membaca...
adehh.... rugi beno dpat gf gituh...

*searching for the rite*

Love is Life said...

tggl je gf cmtu...

chentamiera said...

haha..cian bf tu....nasib2

Cik Su said...

sedih ngat baca cerita nie..memang tak pandai menghargai betoi

f_aRa_aINa989 said...

gf apakah itu???
gf yg x boleh dibuat isteri...hehehe

nuriz said...

alahai malangnya hehe

dianafisa81 said...

hehe..gudgirl!

Balqis said...

dahsyat tuh..huhu~~

Yuni Aisyah said...

kesiannya...sadis btol pompuan nie...kalo cmnie pangai dia mmg x layak bercinta...

sarah-najwan said...

itulah solihin..nak cari isteri tidak semudah pilih ikan kat pasar...tetapi tidak mustahil utk berjumpa dgn seseorg yang boleh memikat hati kamu sesungguhnya...

p/s: tips akak deh.jika keluar date xkira pestime ke berapa time..kalu awak terasa bosan aje ngan dia..baik jgn teruskan yer...hehhe..xsesuailah tu..better find someone else who should make u very2 hepi all de time...ehh..ehh spekang puloks.. :)

Solihin Zubir said...

ahahhaa.. btoi2.. sy sokong akak..
makaseh 4 da tips akak.. :D

red apple candleliz said...

ha tu laaa...time couple bukak mate dua2..bile betunang tutup sebelah mate..bila da kawen tutup mate dua2!! betol ke camgitu???? ;P

Wan Gerrard said...

Malang woo dapat gf cenggini..adoi2

pena said...

alahai..
malangnya nasib si bf 2..

Tomato Gurl's Life said...

gf teruk giler nih...plg teruk no 6 n 9 kot...hahaha..nice entry..suka baca...

~eZmALiZa~ said...

perrggghhhh....kalo btol ade bf tulis mcm ni kat ezma..mggeletar kepala lutut... :)))))))

Panglima Muda said...

macam cerita lama je.. sejarah sering berulang

mama hidayahamin said...

hehehehe....

MiSs TOrA said...

waa klo btol le jd ish3 zalim benor gurl tu mlang beno mamat tu hehehe

Rowena Chasez said...

jom laa kawen..
nanti leh bercinta..
ngee~

Nana Farhana said...

apa mcm laa gf cmtu

adel said...

buat sy rindu pada dia yg sedang memanjat gunung..sob2..

adel said...

buat sy rindu pada dia yg sedang memanjat gunung..sob2..

MyZone~theUn4given said...

...sabar aje laa

Almy said...

Aduhhh..igtkan kejadian betul2.. law betul ni, mmg respek gila la kat laki yang leh than smpai camtu..hihi

soffea said...

haha..

ya. setuju. bercinta lah selepas kawin~

suzie rahman said...

wawawa...sian sungguh lelaki tersebut

a.samad jaafar said...

kahkahkah... demi cinte yang bute la tu bro...n3 yang menarik..

LiFe KaMi said...

haha lawak betul la ayat ko.. mesti girlfrnd tu letih gelak je..:)

fatt said...

solihin,
nape rendah sgt ruang shoutbox tu? aku nak post main tab2 je..sbb button shout tu tak nampak...huhuhu~

aLya said...

cam zalim jek pmpoan cmnie..huhu

Gransazer said...

ish, xpayah la kapel kalo girl camtu..nyusahkn je..huhu

nur said...

uh.. pedas
ALL IN ONE

Miranisa =) said...

haha kejam beno pmpn cmtu :P

ika~~ said...

errr..hahaha
kejam gila ugut nak bnuh kucing bf dia

Eryati said...

hahahha...nak tunggu plak girlpren paling tak guna...ngeheheh...

Cik Ct Fadzil | C.C.F™ said...

*SZ : So, bercintalah lepas kahwin.. Lebih afdhal.. :D*

CCF : sy skong 360drjah! ((^__^)) <33

faiz said...

laaa.......yg dia couple ngan pelacur sapa suruh.....ni prangai peracur.....sapa2 pompuan yg prangai cam ni, pelacur la ia.....mungkin dia xsedar yg diri dia tu pelacur......hahaha

Anonymous said...

bodo punya betina

Anonymous said...

Nak sayang dekat perempuan,kne pandai hulur dan tarik.

Jangan kerana cinta dan sayang punya pasal,semua permintaan dia,kau ikut.
nnti jd mcm lembu,
kalau betol2 lembu x pe,boleh dijadikan korban haji.kalau kau nak korban apa?
korban duit?korban harta?

psftttttt sorry ye kaum hawa
=.=''

Selikat Coklat Berbicara said...

kihkihkih , ayat tacing :)

zieqa said...

kah3..paling hampeh ar...sgt patot di sepak ckit..hehehe..klakau pn ade

sissyira said...

salam..

huhu...insaf3....

dhilla nazli said...

ade ek pompuan cmniy?? =.='

linsyazlin said...

hahaha like this ::

linsyazlin said...

hahaha. . .like this. .mcm2 kan ::

Kotak Mancis / S_Basri said...

terbaekk rr bro... hahahhaaaa... sapa la y malang dapat girlfrend mcm ni... hahaaahhahhaa

H.J said...

perempuan mana yang dapat koleksi bf sampai 20 tu..terbaik betul..haha