Pages

Sunday, October 10, 2010

Ada Apa Dengan Tarikh 10.10.10?

Tarikh hari ini ialah 10.10.10.. Tarikh yang dianggap paling cantik pada tahun ni.. Nak dapatkan tarikh 10.10.10 ni lagi bukannya senang. Kena tunggu lagi 100 tahun la jawabnya. Tahun 2110.. hehe.. Sekarang ni, ramai orang yang taksub dan gilakan tarikh yang cantik dan unik seperti ini untuk diabadikan sebagai tarikh bagi sesuatu peristiwa penting dalam hidup diorang untuk dikenang.

Contohnya, ramai yang memilih melangsungkan pertunangan ataupun perkahwinan pada tarikh ini dengan pasangan masing-masing. Termasuklah Angkasawan Negara kita, Dato' Dr Sheikh Muszaphar  Shukor yang bakal melangsungkan perkahwinan pada hari ini dengan buah hatinya, Dr Halina Mohd Yunos. Golongan pakwe2 pulak, pasti ada yang merancang utk melamar ataupun 'declare' dengan orang yang dicintai. Bagi bayi-bayi yang lahir pada hari ini juga, pasti akan berbangga melihat nombor yang tertera di kad pengenalan diorang apabila dewasa kelak.

Aku akui, tarikh 10.10.10 ada keistimewaannya tersendiri. Tapi aku lebih gemar tarikh istimewa pada tahun hadapan iaitu 11.11.11.. Lagi cantik kan..? Nombor satu semua.. Memang terbaek ah! Korang amacam? Apa perancangan korang pada hari ni untuk diabadikan sebagai tarikh yang akan dikenang sepanjang hidup korang? Aku? Aku tidur je.. ahhahaha... Ada apa sangat dengan tarikh? :D

SZ : Jangan lupa tarikh dalam bulan Islam.

26 360 juta komen:

sarah-najwan said...

ten ten ten...date ini juga besdey kwn akak..hihi..td da wish kt dia..

Miranisa =) said...

erk tarikh cantik tapi tak terpikir pun nak special2 arini.tido sudah. hehe

yusz78 said...

a'aah...hari ini, hari esok biase2 jah
xdek spesel pun..hehe

yott said...

ingat td, hari ni SZ bertunang..hehe
nak kecik hati dah..x jmpt pun

LION GIRL said...

10/10/10 is special to me because today is my blog 1 year old birthday! Yeay!

Solihin Zubir said...

yott : sy bertunang arini? ahaha.. lawak!

lion girl : err.. hepi besday to ur blog.. :D

DeQna""" said...

tarikh 20.10.2010 lagi lawa kot...
=]

SukaSuki said...

lectrer ak kawen ari ni..hihihi

Kalamhati said...

akak pun suka 111111 tuuu..hehe

Cik Su said...

tengah pk ape benda nak wat 11.11.11...bg cadangan skit

hafizm said...

same lahh...aku pon tidoo...tarikh tu nombor ja...kalu sedap mcm kfc ke pizza ke takpe la gak.

Rowena Chasez said...

mari laa declare...
ngee~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nak kapel hari ni..

hahaha

tapi xda yg melamar lagi...

ken said...

2110 pun ada 10/10/10 kan? =)

diana said...

tidur je harini..
jam 1.30 tadi baru bangun..
hahah...

Solihin Zubir said...

ken : ha'ah la ken.. tak prasan plak.. hehe..

EzzEddin said...

awesome bro...nak declare ape eks arinie..???

SOLIHIN said...

declare dengan seseorg yg anda cintai.. huahua...

chentamiera said...

FULAMAK....!!kalau declare cinta mmg tarikh yg xdapat dilupakan..

nuriz said...

cantik tarikh ni tapi takda sambut apa2 hari ni huhuhu

Cik Su said...

belum kahwin ag..tapi masih belum boleh berkahwin pada 11.11.11 sebab tak abeh lg study..idea len ade ke

cOnfuSeME said...

xde spesel pon bg ckin..klas cm bse gk..hahaha

Mai.Qadeeja said...

10.10.10 sy p klaz full ari ni hebat bukan? lalalala..11.11.11 sy nak kawen oke grrr!!cpat lamar sy buawahahaha ;D

dianafisa81 said...

nak set dapat anak lahir 11.11.11 pastu gi lahirkan kat terengganu..ic anak nnt 111111-11-****

Solihin Zubir said...

ahahaha.. nk set camne tu akak? ;-p

dianafisa81 said...

sz:haa...yg tu kena belajar dgn senior...x boleh try & error..