Pages

Saturday, September 25, 2010

Tak Ku Sangka Tak Ku Duga

Lagu nie sememangnya hangat kat You Tube.. Tak ku Sangka Tak ku Duga by Apit feat. Appy.. Lagu nie memang feeling abis.. Suara Apit nie memang sedap.. Nyaring.. Siapa Apit nie? Kat You Tube orang selalu panggil beliau 'Apit Tatu di Lengan'! Kenapa? Sebab kat lengan dia ada tatu la.. haha.. Apedaa.. Lagi Mau tanya kaa?? Err.. Islam kah beliau? Islam apa tatu di lengan? Ntahla.. Mungkin Islam hanya pada nama kowt.. Wallahu'alam.. Aku tak berani nak memandai-mandai..

Mengikut kajian, Apit nie adalah salah seorang ahli band Baron Bros yang agak talented kat Singapura.. Band tersebut terdiri daripada Apit, Wan, Rizal dan Din.. Lagu-lagu diorang suma memang layan la bagi aku.. Feeling abis.. Antaranya Tak Ku Sangka Tak Ku Duga n Luahan Hati.. Dua lagu tu memang top la kat Youtube.. Kalau korang tak pernah dengar, sila search sindri kt Youtube ok.. hehe..

Lagu bertajuk 'Tak Ku Sangka Tak Ku Duga' nie adalah antara feveret aku la.. Memang tiap2 malam  aku akan dengar sebelum tidoq.. Dengar sampai terlelap la.. Ulang berjuta kali pun tak jemu.. Err.. Kenapa? Adakah liriknya ada kena mengena ngan aku? hahaha.. jiwang karat btoi mamat nie.. tak bley blah.. haha.. Lex ar.. skali-skala.. jiwang kan tandanya romantik.. haha.. Apa-apa pun, jom layan video kat bawah nie.. "err.. Bang.. Tumpang tanya.. Yg mana 1 apit?". Yang pakai 'cap' tu har..


Video kat bawah nie plak yang versi kanak-kanak punya.. Tengokla.. Comel gila budak pompuan nie.. Baru 5 tahun.. Comel like my future daughter.. haha.. zaassss.. layaannnnn....


Lirik Lagu : Tak Ku Sangka Tak Ku Duga by Apit ft. Appy

malam...
ku tidur tak lena
teringatkan dirimu
terimbas kembali kenangan lalu
alangkah indahnya bersamamu

mengalir air mataku
menemani malam sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu

dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti

jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu
 

tak ku sangka
tak ku duga
perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila malam menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

~dahulu engkau berikan cinta
mengapa kini engkau berubah
manakah janji akan setia menanti

jikalau engkau tak lagi cinta
katakan saja aku tak kisah
dari kau terus membuat ku menunggu
 

tak ku sangka
tak ku duga
perpisahan yang akan melanda
dah ku cuba
pertahankan
namun dirimu pergi jua

cintamu bagaikan rembulan
yang hadir bila mlm menjelang
kau hilang bila siang mendatang
begitulah sikap mu oh syg

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

mengalir air mataku
menemani mlm sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu


SZ : Sekadar rehatkan minda.. Tangkap lentok skit.. :D

15 360 juta komen:

SANDRA AZWAN said...

boley tahan jugak lagu nie....

yusz78 said...

ahaks...karat gak (>.<)

yusz78 said...

karat gak..haha

red apple candleliz said...

hoh ptt la dak2 skola area umah aku ni dok pungpangpungpang nyanyi lagi ni..memule agak cnfius gak,lagu hapekah yg dinyanyi..upenyee lagu ni..
p/s:halaaaa ckp je la ko mmg jiwang..pe2pon suare mamat ni sedap..mcm arwah acik spin pulak..layannnn~ ;)

yott said...

tak ku sangka..mat jiwang rupanya..

Solihin Zubir said...

ala.. skali skala..
jiwang kan romantik.. haha..

F33Z~Hafizah~cucuatokaji said...

first time dengar apit tatu di lengan ni...hahahah..best2 lagu die ye..laaayyyaaaannn..zassss ...tembak :P

Feez-cucuatokaji"Mane entry baruu?????" Entry baek punya

Mai.Qadeeja said...

hey' si jiwang karat ! ;D

My TeRrIToRy... said...

layan gak lagu dia tapi..tattoo???

Tomato Gurl's Life said...

jiwang giler lagu ni..sedih2..haha

diana said...

dah lama akak suke suara apit ni..
sedap kan?
sesuai la lagu2 jiwang ni dengan dia..
suara kamu sedap ke tak solihin..?

Solihin Zubir said...

uishh.. lagi mau tanya ka akak diana? suara sy lbey sedap dari mee sedap taw ark.. hahaha.. ;-p

seb said...

lagu niy best ouhhh :)

sissyira said...

salam

layan je,,,just baca lirik...tak play pun masa play..huhu

dhilla nazli said...

budak tu seseme ke?? ahahah

p/s; lagu ni femes mase tahun 2008 lagi kan??