Pages

Saturday, September 18, 2010

Gambar Pontianak di City Park, Seremban!

Gambar hantu ini dirakam oleh seorang kawan aku secara tidak sengaja di City Park, Seremban 2, Negeri Sembilan pada waktu Maghrib sehari sebelum masuknya bulan Ramadhan pada tahun 2009.  City Park adalah sebuah tasik dan  tempat berjogging yang paling popular di Seremban. Jaga-jaga la korang kalau pergi jogging kat situ pasni.. hehe.. Aku pon selalu lepak n jogging jugak kat tasik tu masa aku study kat Seremban tahun lepas..

Kawan aku pun tak perasan lembaga tu pada mulanya. Dia perasan semasa dia nak zoom gambar tu untuk tengok muka dia, lalu ter'zoom' lembaga putih tu. Masa tu kitorang lepak kat kedai mamak depan Jusco Seremban. Kitorang tunjuk la gambar tu kat mamak-mamak restoran tu. Semua gelabah n goyang. Masing-masing kelam-kabut nak 'bluetooth' ayat Qursi. Penakut jugak rupanya. Haha..

Aku baru je update masukkan dalam blog pada hari ini coz aku baru terjumpa gambar ni dalam external hard disk aku tadi setelah sekian lama tersimpan di dalam folder-folder yang melambak tu.. Lagipun aku baru je create blog nie bulan Jun2010.. Kalo tak, dari tahun lepas lagi aku dah upload.. Rasanya gambar nie dah tersebar kat internet. Tapi diorang cakap nie kt i-city, selangor.. Ada rupa i-city ke? memandai je.. Maybe sebutan city park n i-city tu hampir sama n diorang keliru.. Tapi, sumpah gambar nie member aku yang snap kt City Park.. Aku bukan nak auta ok.. Aku berada di tempat kejadian.. So, aku nak kongsi jugak ngan korang.. Jom tengok..

1. Gambar kat bawah ni nampak biasa ja kan.. Nampak tenang ja macam takdak apa-apa..


2. Apabila gambar ini di'zoom', apa anda nampak?


3. Apakah lembaga ini? Hantu? Pontianak? Langsuir? ataupun hanyalah seorang wanita awam yang sedang bersiar-siar?


4. Beliau pegang sabit kat tangan beliau.. Tukang kebun kot?


Apa sebenarnya lembaga misteri itu? Hantu la kan.. Apa pun pandangan anda, hanya Yang Maha Mengetahui sahaja yang tahu..

SZ : Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri..

19 360 juta komen:

ctpayong said...

uhh..mamat kat dalam gambo ni sure gegel.

::sherry:: said...

woah ! menyesal tgk gambar ney malam malam.
seram kot ! huuu..

Solihin Zubir said...

mamat nie balik terus demam.. haha..

tqa.awesome said...

weee seram nye

yusz78 said...

aiyooo...gletaq pala lutut

uLat cOmeL said...

hantu tu baru pulang dari menebas rumput.

Solihin Zubir said...

rajin kan hantu tersebut.. hehe..

carr said...

waa..awesome!
aq pun dlu pernah tertangkap gmba cmtu..
tapi mse 2 form 3..

Solihin Zubir said...

ada simpan lg x?
upload laa.. hehe..

Kumbang Jingga said...

pelik betul lah ngn hantu ni..fashion dorang sama je..rambut panjang pakai jubah putih..pakai r jubah hitam ke..baju kebaya ke hehehe

Solihin Zubir said...

tu je diorg mampu beli..
nk beli baju mahal x mampu..
kalo pkai jubah hitam plak tak nampak malam2.. kang kena langgar kereta ke susah plak.. huhu..
haish.. main2 plak.. cari pasal btol.. hehe..

six.september =_= said...

rasa macam terus nak buka folder cek gambar yang aku amek time malam
harap tak jumpa pic cengini

*~ aRaBeLLa ~* said...

part yang paling scary tuh sebab dia pegang sabit..tak pernah dibuat langsuir weh..

Solihin Zubir said...

langsuir nie baru lpas menebas kowt.. hehe..

Mai.Qadeeja said...

cantek gaun malam pontianak 2 eh kaler putih ag hahah bwu blik dr dinner kot ngeee =p

Solihin Zubir said...

pi dinner bawak sabit.. haha..

f_aRa_aINa989 said...

kamu....saya takut nihhh....
xpe2..saya assume ada perempuan pakai cosplay..
hehe..

:P

Solihin Zubir said...

ahahaha.. think positive ok.. eheheh..

Cik Su said...

wah..ye ke nie..tak penah g sane lagi la..huhu...takutnyer...gila ganas pontianak tu...g seremban ade jmpe tak dgn dia..mane la taw wat reunion ke