Pages

Saturday, September 18, 2010

Cicak Tokek Sebesar Buaya Bernilai RM64Juta?

Baru-baru nie, masa raya, sorang membe aku datang rumah.. Tiba-tiba dia tanya kat aku, ada tak menatang biru yang bintik-bintik merah tu.. Aku pelik.. Menatang apakah itu? Beliau cakap cicak tokek.. Aku plak biol tak penah dengar apa itu cicak tokek.. Cicak gecko tu aku tau la.. Rupanya cicak tokek tu cicak gecko la.. Haha.. Skema tol aku.. Gecko tu nama ilmiah bagi cicak tokek.. Membe aku cakap harga cicak tu bley cecah ribu-ribu seekor. Giler! Apa khasiat cicak tu sampai mahal nak mampos? Aku masih musykil.. Semalam plak kat facebook, ada sorang membe aku promote kt status beliau, dia nak jual cicak tokek 2 ekor, RM8ribu.. Aku bertambah pelik lantas aku mengambil keputusan untuk bertanya kepada ustaz aku iaitu Lebai Google..

hai.. nama saya tokek..
Apa khasiat cicak nie? Cicak ini dikatakan boleh menjadi penawar kepada penyakit HIV/AIDS, sakit kulit atau asma. Dipercayai, setelah berat cicak ni mencecah 350 gram ke atas, ia boleh mengeluarkan satu enzim yang mampu mengubati penyakit HIV dan AIDS. Wah.. Dah ada penawar untuk penyakit tersebut.. Bagus2.. 1 perkembangan yang bagus.. Patutla nilai cicak tu berjuta-juta ringgit..

comey gak kan cicak nie..
Kat area Sabah n Sarawak memang orang tengah giler cari natang nie. Baru-baru ni kt Sabah, ada pemuda mendakwa beliau menjumpai cicak tokek sebesar buaya? Berat 64kilo.. Giler! Harga sekilo cicak tu RM1 juta.. Kalo 64kilo? Mak aii... Goyang kaki la pastu jawabnya.. Jutawan segera.. Tak payah susah-susah nak join MLM or skim cepat kaya dah pastu.. hehe.. Tapi, bley caye ke ada cicak besar buaya tu? Cuba klik SINI.

bapak besar nak mampos cicak nie.. sama besar ngan buaya..
ramainya cicak tokek.. geli plak aku.. haha..
SZ : Goreng pon sodappp.. haha..

9 360 juta komen:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kena buat ladang bela benda nihh

Rusydi said...

bole jd jutawan segera..
tp kena pandai biakan tokek nie...

yott said...

yakss...geli daa..menatang ni bole jd ubat rupanya..eee

Tomato Gurl's Life said...

betul ker ni??comel je tengok...cam kura2 ciktom..hik3

Anonymous said...

Kena tipu dg orang Indon....

Cik Yanna said...

mehh~~!...gelinyer~!

Nyssa Nuar said...

eee..geli..species yg aku mencik...

Amirrah Zawani said...

geli eyh nengok.. erkkk!!
tp kalo jumpa, aku rembat jual.. haha!!! =_=

Anonymous said...

www.solihinzubir.com is awsome, bookmarked!

[url=http://www.buzzfeed.com/bookie/unlock-samsung-blackberry-nokia-lg-motorola-an-39dn]unlock nokia[/url]