Pages

Saturday, August 28, 2010

Cara Mengesan Hidden Camera dalam Fitting Room

Pesanan ini ditujukan khas buat kaum Hawa. Terutama sekali sempena musim perayaan nie. Waktu ni memang semua orang tengah gila shopping nak beli baju-baju dan perkakas raya. Pompuan kalau ngan ber'shopping', kira pecah kepala la orang kata. Sakan sungguh! Kadang-kadang kita ni kalau terlampau ghairah sangat ber'shopping' di shopping complex, bukan kita ambil kisah sangat pun keadaan sekeliling kita. Masa-masa genting macam ni la tanpa kaum pompuan sedari, ada makhluk yang mata keranjang serta kaki skodeng melampiaskan nafsu serakah diorang dengan joli katak menelanjangi kita dengan kamera tersembunyi dalam fitting room. Mata jahat mereka menelanjangi kita malah ada yang videokan untuk edaran kat kawan-kawan yang satu kepala. Lagi teruk, sebar kat internet. Tak ke naya?


Di sini aku nk kongsikan ngan korang satu cara macamana nak kesan HIDDEN CAMERA atau kamera tersembunyi dalam bilik persalinan di butik-butik dalam sesetengah pasaraya. Caranya agak mudah iaitu bawa handphone masuk ke dalam bilik persalinan. Tapi pastikan yang henpon kita tu berfungsi, boleh buat panggilan luar. Masuk saja ke dalam bilik persalinan dan sebelum mulakan apa-apa aktiviti menanggal baju dan mencuba pakaian, terus buat satu panggilan dulu. Kalau panggilan kita terganggu dan gagal membuat panggilan luar, itu bermakna bilik tersebut ada kamera tersembunyi!!! Panggilan terganggu kerana di halang oleh fibre optic semasa pemancaran signal dari henfon berlaku.

Tolong beringat dan beritahu anak-anak kita, kakak-kakak, adik-adik, awek-awek dan mak kita. Kalau mak nyah tu, lantak diorang la kan.. hehe.. Tujuannya adalah untuk mengelakkan mangsa yang tidak berdosa ini menjadi mangsa HIDDEN CAMERA atau kamera tersembunyi ini. Zaman sekarang ni orang sanggup buat macam-macam. So, beringat-ingatlah semua supaya tidak menjadi mangsa sebagai pelakon free... Naya beb!


*Kaum lelaki pun beringat la sama. Bukan kaum perempuan ja kena beringat. Golongan Gay pon banyak skang nie.. Jaga-jaga! eurghhhh... haha... ;-p

10 360 juta komen:

ajai05 said...

thanks 4 the tips....

Zairie Husin said...

bahaya hidden2 nie =)

Solihin Zubir said...

ur welkem... :D

wannurfazrini said...

thanks for info :D

Solihin Zubir said...

ur welkem... =)

~nOur_cAhaYa~ said...

wah...mekaseh byk2 ye inCek lihin atas info kmu yg sgt bgne itu..

Solihin Zubir said...

sama2 kaseh.... :D

zaL_cdpx said...

yeker ??? thanks la 4 da tip..

tp bg gua,, xkira test bj ker ataupn toilet..., wa akn usya kliling ruang dlu, br mulakan keje

Anonymous said...

tq tuk tips ni....bagussss

dhilla nazli said...

waah.. time kaseh. fibre optic igt kn gne utk medical je.. kamera mengintai un ade.. adesss