Pages

Sunday, August 29, 2010

150 Juta - Gadis Tudung Labuh Suara Sedap Main Gitar


Menurut sumber yang bley dipercayai, awex tudung labuh yang main gitar lagu 150 juta nie bernama Hana Zatie.  dan beliau bakal menjadi guru.. 1st time aku dengar lagu nie, aku dh jatuh cinta ngan awex tersebut.. nak je aku aku wat jejak kasih n iklan kt tv cari kt mana awex nie tinggal.. wahh.. x malunya aku.. gedix.. hahaha.. gurau je.. tp siyes.. suara dia mmg merdu n cool sgt.. susah sebenarnya nk cari awex tudung labuh pandai men gitar nie..  suara sedap... comey pon comey... lirik pon style n unik.. tajuk pon agak pelik.. arghhh.. aku mmg betul2 dh angau ke? haha..


Bila dh jatuh cinta, mesti nk wat research n ambil tahu kan.. 'caring' la kununnya.. haha.. setelah di'google', rupanya penyanyi asal lagu ni adalah Fynn Jamal… tapi dicover atau dinyanyikan semula oleh si Hana Zatie ni…tapi biasalah, mana yang kita dengar 1st tu la yang kita akan suka kan…jatuh cinta pandang pertama la katakan…dari telinga turun ke hati.. haha.. Fynn Jamal nyanyi pun best jugak… cute pon cute tp free hair la.. bila dh free hair, secara otomatik di'reject' daripada senarai calon bini aku.. hehehe... aku lebih suka Hana Zatie.. ;-p

Bila aku search n tgok video dia kt youtube, ada gak komen2 yg kutuk2 beliau.. sebab apa? hhhmmmm... lu pikiaq la sindri nowh... aku malas nk cakap mahupun taip.. kang ada yg condemn aku plak.. biasalah.. manusia.. pape pon, itu hak korang utk wat penilaian.. bagi aku, lagu tu mmg layannn.. dngar 150juta kali pon x jemu.. hehehe...



Lirik Lagu 150 juta


Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

10 360 juta komen:

wannurfazrini said...

terbaikk la. lagu asal ni sapa nyanyi ? leg feedback kat my blog tak?

Solihin Zubir said...

lagu asal, fynn jamal yg nyanyi.. try search 150juta by fynn jamal kt youtube.. =)

agusta said...

cun la awek ni..huhu

Solihin Zubir said...

taw xpe.. calon bini kowtttt.. hehe..

Mat Pintu said...

salam kenal...

gua pun layan gak awek ni...haha. Tapi syg, bila bukak fesbuk beliau dah in-a-relationship! haha. melepas la calon lu bro. huhu

Solihin Zubir said...

tu la pasai.. melepas gua.. ahaha..

NURUL NAZIRA said...

http://buihindahgulagula.blogspot.com/

blog Hana Zatie :)

Solihin Zubir said...

woahh... blog hana zatie.. tankiew nazira! :D

EastbulletdotCom said...

oh, video sudah diremove.. baru nak jadi pengkritik tak berlesen ni. apa2 pun, tak suka golongan tudung labuh berpewatakan begini...

eastbullet's blog

Anonymous said...

Dah tgk dah blog minah ni ... tak la tudung labuh sangat .. biasa je ... ala-2 geng Yuna je ni ...