Pages

Sunday, July 18, 2010

Prinsip Perjuangan Adolf Hitler Berlandaskan Islam dan Berpandukan Al-Quran?Siapa yang tidak kenal dengan Adolf Hitler.. Seorang diktator dan pemimpin Nazi paling berpengaruh di dunia.. Beliau dianggap sebagai seorang yang sangat kejam. Di sini saya ingin kongsikan bersama sahabat sekalian apa yang kita tidak tahu mengenai Hitler. Benarkah prinsip perjuangan Hitler berlandaskan ISLAM dan berpandukan Al-Quran? Artikel ini saya perolehi daripada seorang rakan. Artikelnya bermula di sini.....

************** 

Penghormatanku kepada Lelaki Agung, Adolf Hitler. Semoga ada sepertinya pada zaman ini...


Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler?

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab:-

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.


Beliau juga telah memberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu menunggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...

Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy

Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...
Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds


Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.

Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...

2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku, bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"

3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mengatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...

Mungkin kita boleh renungkan ungkapan emas daripada beliau yang diambil dari sebuah keratan akhbar... dan kita sudah hampir dapat jawapannya sekarang...


Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Sejauh mana kebenaran cerita di atas, hanya ALLAH yang tahu. Anda dilarang mempercayainya bulat-bulat. Sekadar perkongsian. Semoga kita semua beroleh manfaat. InsyaAllah...

Wallahu'alam.....

sumber asal : terlupa. dulu zaman tak reti nak bagi credit. penulis asal sila claim jika anda rasa ini artikel anda.

8 360 juta komen:

Anonymous said...

mcm xcya je..subhanallah.......

Solihin Zubir said...

Subhanallahhhh... Wallahualam...

Dawa said...

uish, 1st time tgk bukti2 sejarah dan fakta2 ni. nice artikel

miss angel face with a black heart said...

Nope...holocaust is not an Islam way no matter how you look at it...aku xnk jd bias...but xde reference dari negara2 yang pernah dijajah German...kane tengok juga artikel dari Rusia n Perancis....negara paling teruk terjejas kerana jajahan Hitler...mcm mana nak justify pembakaran orang yahudi + orang rusia secara besar- besaran dgn menggunakan nama Allah....semasa jajahan german...banyak2 buku2 ilmiah dibakar, Rusia mempunyai penduduk Islam kedua terbesar, tapi Nazi terus-terusan memijak diorg...tidak membenarkan intergriti di kalangan rakyat rusia dgn rakyat german...xmembenarkan sebarang bentuk ilmu pengetahuan masuk ke negara diorg...at 1st, russian thought the Nazy will free them from the Red Army (Bolshevik punye parti komunis)..tapi hasilnye hampeh...malah lagi teruk hidup rakyat bawah jajahan German.it's all about politics...if ko nak dapatkan pengaruh...ko tau west xkan support ko..of coz ko akan berbaik dgn pihak yg support ko untuk kepentingan sendiri...it happens in our country too...btw...macammane kite nak cube justify seorg diktator mengakhir riwayatnya dgn tangan sendri sebagai pengikut agama tuhan.....it's unfair....

Anonymous said...

dlu rusia x byk pnduduk Islam.penduduk rusia mula memasuki Islam ketika byk pndakwah datang ke negara mreka.
wei tgok discovery laaaaa.byk yang berpendapat hitler lari dan bersembunyi.byk alasan dan sebab ttg kematian hitler/kehilangan hitker..hitler baru je nak honeymoon,takkan nak bunuh diri.hitler bk bodyguard yg sanggup mati protecting hitler.its fair.

Syed Fairus said...

En Solihin,

saya rasa entry sebegini jika boleh, janganlah dibincangkan sangat kerana isu ini masih sensitif sehingga ke hari ini.

Cik Rena Puspita said...

solihin mintak kebenaran copy n paste ok..

Mohd Fakhri Amer Shuib said...

belajar lagi sapa sebenarnya hitler ni. ada yang menyatakan tesis ini hanya rekaan. harus didalami lagi siapa yang mencipta UFO sebenarnya kalau bukan dari kerajaan hitler? siapa yang mencipta makhluk asing dari marikh kalau bukan hitler? kenapa nazi menyerang russia dan russia anti dengan america sampai sekarang? tapi anda kena ingat dan anda kena kaji sejarah sebelum hitler baru anda faham maksud hitler sampai kan sekarang.