Pages

Friday, June 11, 2010

VIVA ESPANA : Spain Bakal Juara Piala Dunia 2010

SPAIN! World Cup tahun nie aku sokong Spain! Memang ramai yg pilih Spain kali nie. Sampai aku pegi cari jersi Spain kt Padang Besar pon abis! Banyak yg sold out! Tapi pusing punya pusing, jumpa gak jersi Spain Gred A. hehe.. tapi agak terkilan la coz aku ingat nk letak no7 n nama David Villa kt belakang jersey tu, tp abis la plak bro 2 kata. Tinggal Torres je. Torres nie aku kureng skit skang nie.. hehe.. Xpalah, jersi kosong pon kira aci lah! janji SPAIN! hehe..

Kenapa Spain?

Sukahati la! hehe.. Sebab bagi aku, Spain merupakan skuad yang paling complete pada kejohanan kali nie! Skuad diorang boleh dikatakan sangat lengkap dari setiap sudut. Lagipun feveret player aku ada dalam team nie iaitu David Villa n Cesc Fabregas! Walaupun aku penyokong tegar Man United n sgt meluat ngan Arsenal, tapi aku tersangatlah minat ngan kapten diorang, Fabregas! Midfielder yg sgt kreatif n antara terbaik di dunia!


Aku tengok Spain mmg mantap. Daripada 1st eleven hinggalah geng reserve! Semua Star! Tgok striker diorang pon prolifik, David Villa n Fernando Torres n stiker muda yang boleh diharap. Midfield plak ada Fabregas, Xavi, Xabi Alonso, Iniesta n David Silva. Defend plak ada bek kental n berpengalaman Carles Puyol, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marchena, Raul Albiol, Capdevilla, n Arbeloa. Keeper utama plak Iker Casillas. Keeper reserve pon mantap, iaitu keeper Barcelona Victor Valdes n Reina. Pendek kata, skuad ni mmg lengkap n perfect!


Walau camna pon, bola itu bukannya petak. Apa sahaja boleh terjadi. Tengok2 Afrika yg Champion. Siapa tahu kan? Keajaiban dalam bola sepak! Korang plak camna? xkan xdak feveret team kot? hehe.. VIVA ESPANA!

0 360 juta komen: